Zrazai su grybais
5 (2 įvertinimai)
8 Porcijos
1 val.
Apie receptą
Jei ieškote idėjos pietums ar vakarienei, nepraleiskite šio recepto! Sultingi, skanūs ir sotūs zrazai visada yra geras sprendimas. Yra keletas skirtingų variantų, kaip kepti mėsą zrazus su grybais. Noriu pasidalinti lengvu receptu, su kuriuo susidoros net naujokas virtuvėje. Subtilus įdaras, sultinga malta mėsa ir viskas su aukso rudos spalvos plutele. Patiekalas gali būti patiekiamas su garnyru, padažu ar daržovėmis pagal skonį.
Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# MėsaReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Malta mėsa600 gramų (kiauliena + jautiena)
-
Grybai200 gramų
-
Svogūnai2 vnt
-
Kiaušinis1 vnt
-
Batonas3~4 riekelės
-
Pienas1/2 stiklinės
-
Miltai1/3 stiklinės
-
Druskapagal skonį
-
Pipiraipagal skonį
-
Aliejuspagal poreikį
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Keptuvėje įkaitinkite šiek tiek augalinio aliejaus. Vieną svogūną nulupkite ir supjaustykite mažais kubeliais. Sudėkite į keptuvę ir kepkite iki auksinės rudos spalvos.
-
2. Tuo tarpu nuplautus grybus smulkiai supjaustykite. Sudėkite į svogūną ir kepkite ant vidutinės ugnies, kol iškeps. Proceso metu pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.
-
Reklama
-
3. Tuo metu batoną (geriau naudoti ne per daug šviežią) pamirkykite piene. Sudėkite maltą mėsą į gilų dubenį. Ten įmuškite kiaušinį.
-
4. Nulupkite antrąjį svogūną ir sumalkite trintuvu arba sumalkite.
-
Reklama
-
5. Svogūną dėkite į faršą.
-
6. Išmirkytą batoną nuspauskite ir sudėkite į faršą.
-
Reklama
-
7. Maltą mėsą pasūdykite, pipiruokite, gerai išmaišykite.
-
8. Drėgnomis rankomis paimkite nedidelį kiekį maltos mėsos.
-
Reklama
-
9. Centre padarykite duobutę ir įdėkite šiek tiek įdaro.
-
10. Atsargiai uždarykite, kad įdaras būtų visiškai viduje.
-
Reklama
-
11. Prieš kepdami zrazus iš visų pusių apvoliokite miltuose.
-
12. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir sudėkite zrazus.
-
13. Ant vidutinės ugnies apkepkite iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos.
-
Reklama
-
14. Patiekite juos su mėgstamu garnyru ar daržovėmis.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama