Zrazai su grybais

Zrazai su grybais

5 (2 įvertinimai)

8 Porcijos
1 val.

Apie receptą

Jei ieškote idėjos pietums ar vakarienei, nepraleiskite šio recepto! Sultingi, skanūs ir sotūs zrazai visada yra geras sprendimas. Yra keletas skirtingų variantų, kaip kepti mėsą zrazus su grybais. Noriu pasidalinti lengvu receptu, su kuriuo susidoros net naujokas virtuvėje. Subtilus įdaras, sultinga malta mėsa ir viskas su aukso rudos spalvos plutele. Patiekalas gali būti patiekiamas su garnyru, padažu ar daržovėmis pagal skonį.

Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus: # Mėsa
Reklama
Desrainis24.lt
Desrainis24.lt
  • Reikalingi ingredientai:

  • Malta mėsa
    600 gramų (kiauliena + jautiena)
  • Grybai
    200 gramų
  • Svogūnai
    2 vnt
  • Kiaušinis
    1 vnt
  • Batonas
    3~4 riekelės
  • Pienas
    1/2 stiklinės
  • Miltai
    1/3 stiklinės
  • Druska
    pagal skonį
  • Pipirai
    pagal skonį
  • Aliejus
    pagal poreikį
Reklama
Gaminimo eiga
  • Keptuvėje įkaitinkite šiek tiek augalinio aliejaus. Vieną svogūną nulupkite ir supjaustykite mažais kubeliais. Sudėkite į keptuvę ir kepk...
    1. Keptuvėje įkaitinkite šiek tiek augalinio aliejaus. Vieną svogūną nulupkite ir supjaustykite mažais kubeliais. Sudėkite į keptuvę ir kepkite iki auksinės rudos spalvos.
  • Tuo tarpu nuplautus grybus smulkiai supjaustykite. Sudėkite į svogūną ir kepkite ant vidutinės ugnies, kol iškeps. Proceso metu pagal sko...
    2. Tuo tarpu nuplautus grybus smulkiai supjaustykite. Sudėkite į svogūną ir kepkite ant vidutinės ugnies, kol iškeps. Proceso metu pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.
  • Reklama
  • Tuo metu batoną (geriau naudoti ne per daug šviežią) pamirkykite piene. Sudėkite maltą mėsą į gilų dubenį. Ten įmuškite kiaušinį.
    3. Tuo metu batoną (geriau naudoti ne per daug šviežią) pamirkykite piene. Sudėkite maltą mėsą į gilų dubenį. Ten įmuškite kiaušinį.
  • Nulupkite antrąjį svogūną ir sumalkite trintuvu arba sumalkite.
    4. Nulupkite antrąjį svogūną ir sumalkite trintuvu arba sumalkite.
  • Reklama
  • Svogūną dėkite į faršą.
    5. Svogūną dėkite į faršą.
  • Išmirkytą batoną nuspauskite ir sudėkite į faršą.
    6. Išmirkytą batoną nuspauskite ir sudėkite į faršą.
  • Reklama
  • Maltą mėsą pasūdykite, pipiruokite, gerai išmaišykite.
    7. Maltą mėsą pasūdykite, pipiruokite, gerai išmaišykite.
  • Drėgnomis rankomis paimkite nedidelį kiekį maltos mėsos.
    8. Drėgnomis rankomis paimkite nedidelį kiekį maltos mėsos.
  • Reklama
  • Centre padarykite duobutę ir įdėkite šiek tiek įdaro.
    9. Centre padarykite duobutę ir įdėkite šiek tiek įdaro.
  • Atsargiai uždarykite, kad įdaras būtų visiškai viduje.
    10. Atsargiai uždarykite, kad įdaras būtų visiškai viduje.
  • Reklama
  • Prieš kepdami zrazus iš visų pusių apvoliokite miltuose.
    11. Prieš kepdami zrazus iš visų pusių apvoliokite miltuose.
  • Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir sudėkite zrazus.
    12. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir sudėkite zrazus.
  • Ant vidutinės ugnies apkepkite iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos.
    13. Ant vidutinės ugnies apkepkite iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos.
  • Reklama
  • Patiekite juos su mėgstamu garnyru ar daržovėmis.
    14. Patiekite juos su mėgstamu garnyru ar daržovėmis.
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai