Žirnių sriuba

Žirnių sriuba

3.7 (4 įvertinimai)

8 Porcijos
2 val.

Apie receptą

Norėdami papildyti savo mėgstamų sriubų receptų kulinarinę taupyklę, siūlau paprastą, bet labai šaunų variantą, kaip virti žirnių sriubą su kiaulienos šonkauliukais. Puiki idėja pietums visai šeimai. Noriu atkreipti jūsų dėmesį į sočią, beprotiškai kvapnią ir skanią sriubą. Procesas yra gana paprastas, todėl net pradedantysis gali lengvai pakartoti receptą. Prieš patiekiant sriubą galima pasigaminti naminių skrebučių, bus labai šaunu. Šį receptą tikrai rekomenduoju pakartoti savo virtuvėje.

Paskirtis: Sriubų receptai
Receptai pagal ingredientus: # Mėsa / # Daržovės
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Žirniai
    1 stiklinė
  • Kiaulienos šonkauliukai
    300 gramų
  • Svogūnas
    1 vnt
  • Morkos
    1~2 vnt
  • Bulvės
    4~6 vnt
  • Česnakai
    3~4 skiltelės
  • Aliejus
    pagal poreikį (kepimui)
  • Druska, prieskoniai, žolelės
    pagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
  • Pirmiausia žirnius kelis kartus nuplaukite po tekančiu vandeniu. Tada perkelkite į dubenį. Sudėkite ten nuplautą mėsą. Užpildykite vanden...
    1. Pirmiausia žirnius kelis kartus nuplaukite po tekančiu vandeniu. Tada perkelkite į dubenį. Sudėkite ten nuplautą mėsą. Užpildykite vandeniu ir padėkite ant ugnies. Užvirus šiek tiek pasūdykite ir sultinį virkite ant silpnos ugnies, nugriebdami putas.
  • Po pusantros valandos nulupkite ir supjaustykite bulves bei pusę morkų vidutiniais kubeliais. Sudėkite į puodą ir virkite 15 minučių.
    2. Po pusantros valandos nulupkite ir supjaustykite bulves bei pusę morkų vidutiniais kubeliais. Sudėkite į puodą ir virkite 15 minučių.
  • Reklama
  • Nulupkite ir susmulkinkite svogūną, sutarkuokite antrąją morkos pusę ir česnaką. Svogūną pakepinkite keptuvėje su augaliniu aliejumi iki ...
    3. Nulupkite ir susmulkinkite svogūną, sutarkuokite antrąją morkos pusę ir česnaką. Svogūną pakepinkite keptuvėje su augaliniu aliejumi iki skaidrumo, sudėkite morkas. Po 5 minučių į keptuvę suberkite česnaką ir šiek tiek susmulkintų žolelių. Į puodą sudėkite apkeptas daržoves
  • Įberkite druskos, pipirų, lauro lapų ir kitų prieskonių, kad gautumėte skonį ir aromatą.
    4. Įberkite druskos, pipirų, lauro lapų ir kitų prieskonių, kad gautumėte skonį ir aromatą.
  • Reklama
  • Virkite sriubą ant vidutinės ugnies, kol daržovės suminkštės. Išvirusią mėsą išimkite iš puodo, susmulkinkite minkštimą. Sudėkite atgal.
    5. Virkite sriubą ant vidutinės ugnies, kol daržovės suminkštės. Išvirusią mėsą išimkite iš puodo, susmulkinkite minkštimą. Sudėkite atgal.
  • Prieš patiekdami leiskite sriubai virti 15 minučių po uždarytu dangčiu. Gero apetito!
    6. Prieš patiekdami leiskite sriubai virti 15 minučių po uždarytu dangčiu. Gero apetito!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 3.7/5 (4 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai