Žiediniai kopūstai su vištienos filė
5 (3 įvertinimai)
Apie receptą
Puikus skonio, aromato ir spalvos derinys, kurį išvysime šiame patiekale, nepaliks abejingų. Šiandien vakarienei turėsime nepaprastai švelnią vištienos filė su sultingu žiediniu kopūstu. Nereikia ilgai sukti galvos, ką šiandien taip skanaus gaminti, nes dabar noriu su jumis pasidalinti paprastu žiedinio kopūsto su vištienos filė receptu, kurį kepsime orkaitėje. Tiesą sakant, galite sukurti kulinarinį šedevrą iš bet kokių, net ir paprasčiausių gaminių, jei tam pritaikysite šiek tiek fantazijos. Čia taip pat nėra nieko antgamtiško: grietinėlė, kad mėsa būtų neįtikėtinai minkšta, žiediniai kopūstai – sultingumui, sūris ir česnakai – nuostabaus kvapo. Su minimaliu ingredientų kiekiu paruošime visavertę, sočią vakarienę, kuri neabejotinai patiks jums ir jūsų artimiesiems.
-
Reikalingi ingredientai:
-
Vištienos filė500 gramų
-
Žiediniai kopūstai800 gramų
-
Sūris150 gramų
-
Grietinėlė250 mililitrų (vidutinio riebumo)
-
Česnakai1~2 skiltelės
-
Aliejuspagal skonį
-
Druskapagal skonį
-
Malti juodieji pipiraipagal skonį
Gaminimo eiga
-
1. Pirmiausia išardykime žiedinio kopūsto galvutę į žiedynus, jei reikia, stambius gabalėlius supjaustykime į gabalus.
-
2. Puode įkaitinkite vandenį ir sudėkite kopūstą į jį 3 minutes, kai vanduo užvirs. Tada vanduo turi būti nupiltas.
-
Reklama
-
3. Dabar vištienos filė supjaustykite gabalėliais, kurių dydis yra maždaug 3 centimetrai, tada pasūdykite ir pabarstykite maltais pipirais.
-
4. Susmulkinkite česnaką. Tai galima padaryti su česnako presu arba naudojant peilį.
-
Reklama
-
5. Sūrį sutarkuokite.
-
6. Į keptuvę supilkite grietinėlę ir pradėkite kaitinti. Suberkite tarkuotą sūrį, druską, pipirus, nuolat maišydami kaitinkite, kol sūris visiškai ištirps. Dabar suberiame česnaką.
-
Reklama
-
7. Kepimo skardą ištepkite aliejumi ir per visą jos perimetrą išdėliokite supjaustytą vištienos filė.
-
8. Kitas sluoksnis yra žiedinių kopūstų.
-
Reklama
-
9. Pabaigoje supilkite paruoštą padažą ir kepimo skardą pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kai patiekalas pasidengia aukso rudos spalvos plutele, jis yra paruoštas ir gali būti patiekiamas.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (3 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama