Žemaičių blynai su malta mėsa orkaitėje
5 (2 įvertinimai)
10 Porcijos
1 val.
Apie receptą
Čia parodysiu, kaip kepti žemaičių blynus su malta mėsa orkaitėje sočiai vakarienei visai šeimai. Blynai labai švelnūs, O kadangi kepami orkaitėje, tai nėra labai riebūs. Šis patiekalas patiekiamas karštas. Puikiai jį papildo šviežia grietine. Tačiau net ir šalti žemaičių blynai būna visai skanūs. Labai rekomenduoju juos pasigaminti sau ir savo artimiesiems pietums ar vakarienei.
Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Daržovės /
# MėsaReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Bulvės500 gramų
-
Kiaušiniai1 vnt
-
Malta mėsa200 gramų (jautiena+kiauliena)
-
Kvietiniai miltai2 šaukštai
-
Augalinis aliejus2 šaukštai
-
Svogūnai1 vnt
-
Druska, pipiraipagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Pirmiausia reikia išvirti bulves. Nulupkite, supjaustykite mažais gabalėliais ir virkite pasūdytame vandenyje, kol suminkštės. Tada sutrinkite trintuvu, įmuškite vieną kiaušinį, įberkite miltų, pagal skonį druskos ir pipirų. Viską gerai išmaišyti.
-
2. Maltą mėsą sudėkite į keptuvę ir šiek tiek pakepinkite augaliniame aliejuje. Svogūną nulupkite ir smulkiai supjaustykite. Dėkite į keptuvę su malta mėsa ir viską kepkite, kol iškeps.
-
Reklama
-
3. Iš bulvių masės reikia padaryti plokščius blynus. Tešla limpa prie rankų, todėl galite pabarstyti rankas miltais arba šiek tiek suvilgyti vandeniu. Ant bulvių paplotėlių dėkite po šaukštą maltos mėsos ir suformuokite tvarkingus blynus.
-
4. Kepimo formą ištepkite augaliniu aliejumi ir sudėkite į ją blynus. Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių, įdėkite ten formą. Blynus kepkite apie 20 min. Po pirmųjų 10 minučių orkaitėje atsargiai mentele apverskite.
-
Reklama
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama