Kepta skumbrė rankovėje su daržovėmis

Kepta skumbrė rankovėje su daržovėmis

5 (3 įvertinimai)

3-4 Porcijos
1 val. 30 min.

Apie receptą

Ši vertinga žuvis jau seniai naudojama kulinarijoje. Skumbrėje yra iki 16,5% riebalų, tačiau ji lengvai absorbuojama, todėl puikiai tinka net laikantis dietos. Be to, jos mėsoje yra daug vitamino B12, labai švelni ir šiek tiek saldi. Kepta skumbrė su daržovėmis rankovėje yra puikus pasirinkimas visai šeimai (net ir vėlyvai vakarienei). Dėl didelio riebalų kiekio skumbrė kepama be aliejaus.

Receptai pagal ingredientus: # Žuvis / # Daržovės
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Skumbrė
    1 vnt
  • Bulvės
    3~4 vnt
  • Svogūnas
    1 vnt
  • Morkos
    1 vnt
  • Šparaginės pupelės
    100 gramų
  • Paprika
    1 vnt
  • Pomidoras
    1 vnt
  • Baklažanai
    1 vnt
  • Prieskoninės žolelės ir prieskoniai
    pagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
  • Kadangi skumbrė yra gana riebi, ją verta kepti su daržovėmis rankovėje. Šiuo atveju visi ingredientai ruošiami savo sultyse. Taigi, išval...
    1. Kadangi skumbrė yra gana riebi, ją verta kepti su daržovėmis rankovėje. Šiuo atveju visi ingredientai ruošiami savo sultyse. Taigi, išvalykite žuvį ir kruopščiai nuplaukite.
  • Jei turite šviežių daržovių - gerai, bet šiuo atveju naudoju šaldytas. Sumaišykite šparagus, smulkintus svogūnus ir morkas, pridėkite bul...
    2. Jei turite šviežių daržovių - gerai, bet šiuo atveju naudoju šaldytas. Sumaišykite šparagus, smulkintus svogūnus ir morkas, pridėkite bulvių, kopūstų, pomidorų, paprikų ir baklažanų. Daržovių kiekį reguliuokite patys paga save.
  • Reklama
  • Pagardinkite žuvį žolelėmis(gerai patrinkite ją viduje ir išorėje). Sudėkite daržoves į rankovę ir uždėkite žuvį ant viršaus.
    3. Pagardinkite žuvį žolelėmis(gerai patrinkite ją viduje ir išorėje). Sudėkite daržoves į rankovę ir uždėkite žuvį ant viršaus.
  • Tolygiai paskirstykite visas daržoves rankovėje. Užriškite rankovę iš vienos pusės, tada įkiškite žuvį ir suriškite rankovę iš kitos pusės.
    4. Tolygiai paskirstykite visas daržoves rankovėje. Užriškite rankovę iš vienos pusės, tada įkiškite žuvį ir suriškite rankovę iš kitos pusės.
  • Reklama
  • Siunčiame žuvį į orkaitę, įkaitintą iki 200 laipsnių 1 valandai. Vėliau sumažiname karštį iki 180 laipsnių ir kepame, periodiškai patikri...
    5. Siunčiame žuvį į orkaitę, įkaitintą iki 200 laipsnių 1 valandai. Vėliau sumažiname karštį iki 180 laipsnių ir kepame, periodiškai patikrindami kepimo procesą.
  • Iškepus išimkite rankovę iš orkaitės. Pjauname labai atsargiai, nes viduje bus skysčio. Leiskite maistui pastovėti 5 minutes. Tada galite...
    6. Iškepus išimkite rankovę iš orkaitės. Pjauname labai atsargiai, nes viduje bus skysčio. Leiskite maistui pastovėti 5 minutes. Tada galite jį patiekti.
  • Reklama
  • Iš nurodyto kiekio gaunamos 3 geros porcijos (žuvį lengva padalinti, nes ji yra minkšta).
    7. Iš nurodyto kiekio gaunamos 3 geros porcijos (žuvį lengva padalinti, nes ji yra minkšta).
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (3 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai