Vištienos filė tešloje

Vištienos filė tešloje

5 (1 įvertinimai)

4 Porcijos
20 min.

Apie receptą

Vištienos filė tešloje yra labai paprastas būdas kepti vištienos mėsą. Pastebėjau, kad šį patiekalą ypač mėgsta vaikai. Nors iš principo labai patinka ir suaugusiems. Daugelis vištienos filė yra kietos ir sausos. Kad taip nenutiktų – apkepkite vištienos filė tešloje. Tešloje išliks visos vištienos sultys, mėsa bus labai švelni ir minkšta. Patiekalas paprastas, kiekvienai dienai, bet pagal skonį – gana šventiškas.

Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus: # Paukštiena
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Vištienos filė
    500 gramų
  • Druska pipirai
    pagal skonį
  • Aliejus
    20 mililitrų
  • Miltai
    2 šaukštai
  • Kiaušiniai
    2 vnt
  • Pienas
    30 mililitrų
Reklama
Gaminimo eiga
  • Vištienos filė supjaustykite pailgais gabalėliais. Druska ir pipirai iš abiejų pusių.
    1. Vištienos filė supjaustykite pailgais gabalėliais. Druska ir pipirai iš abiejų pusių.
  • Dabar gaminame tešlą. Kiaušinius sumaišykite su kukurūzų miltais ir pienu, išmaišykite. Tešla turi būti panašios konsistencijos kaip grie...
    2. Dabar gaminame tešlą. Kiaušinius sumaišykite su kukurūzų miltais ir pienu, išmaišykite. Tešla turi būti panašios konsistencijos kaip grietinės. Į tešlą pagal skonį įberkite druskos ir pipirų.
  • Reklama
  • Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite augalinį aliejų. Kiekvieną vištienos gabalėlį pamerkite į tešlą ir sudėkite į keptuvę.
    3. Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite augalinį aliejų. Kiekvieną vištienos gabalėlį pamerkite į tešlą ir sudėkite į keptuvę.
  • Kai tešla iš apatinės pusės pasidarys rausva – apverskite ir kepkite iš kitos pusės iki auksinės rudos spalvos.
    4. Kai tešla iš apatinės pusės pasidarys rausva – apverskite ir kepkite iš kitos pusės iki auksinės rudos spalvos.
  • Reklama
  • Iškeptus vištienos gabaliukus dėkite ant servetėlės, kad ji susigertų visus nereikalingus riebalus ir aliejų.
    5. Iškeptus vištienos gabaliukus dėkite ant servetėlės, kad ji susigertų visus nereikalingus riebalus ir aliejų.
  • Patiekite karštą su mėgstamu padažu ir garnyru.
    6. Patiekite karštą su mėgstamu padažu ir garnyru.
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai