Vištienos filė tešloje
5 (1 įvertinimai)
4 Porcijos
20 min.
Apie receptą
Vištienos filė tešloje yra labai paprastas būdas kepti vištienos mėsą. Pastebėjau, kad šį patiekalą ypač mėgsta vaikai. Nors iš principo labai patinka ir suaugusiems. Daugelis vištienos filė yra kietos ir sausos. Kad taip nenutiktų – apkepkite vištienos filė tešloje. Tešloje išliks visos vištienos sultys, mėsa bus labai švelni ir minkšta. Patiekalas paprastas, kiekvienai dienai, bet pagal skonį – gana šventiškas.
Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# PaukštienaReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Vištienos filė500 gramų
-
Druska pipiraipagal skonį
-
Aliejus20 mililitrų
-
Miltai2 šaukštai
-
Kiaušiniai2 vnt
-
Pienas30 mililitrų
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Vištienos filė supjaustykite pailgais gabalėliais. Druska ir pipirai iš abiejų pusių.
-
2. Dabar gaminame tešlą. Kiaušinius sumaišykite su kukurūzų miltais ir pienu, išmaišykite. Tešla turi būti panašios konsistencijos kaip grietinės. Į tešlą pagal skonį įberkite druskos ir pipirų.
-
Reklama
-
3. Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite augalinį aliejų. Kiekvieną vištienos gabalėlį pamerkite į tešlą ir sudėkite į keptuvę.
-
4. Kai tešla iš apatinės pusės pasidarys rausva – apverskite ir kepkite iš kitos pusės iki auksinės rudos spalvos.
-
Reklama
-
5. Iškeptus vištienos gabaliukus dėkite ant servetėlės, kad ji susigertų visus nereikalingus riebalus ir aliejų.
-
6. Patiekite karštą su mėgstamu padažu ir garnyru.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama