Saldūs agurkai žiemai be sterilizacijos
5 (1 įvertinimai)
1 Porcija
19 val.
Apie receptą
Traškūs agurkai, panašūs į šviežius, puikiai tiks prie virtų bulvių arba bus puikus užkandis. O jie puikiai tinka salotoms ir ruošiami be sterilizacijos. Nuskynus agurkams reikia bent parą pagulėti. Tada agurkus reikia gerai nuplauti ir užpilti šaltu vandeniu. Leiskite agurkams pamirkti vandenyje 6 valandas. Tokius agurkus laikykite sausoje, tamsioje ir vėsioje vietoje, geriausia rūsyje.
Paskirtis: Konservavimo receptai
Receptai pagal ingredientus:
# DaržovėsReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Vanduo1.5 litra
-
Cukrus3 arbatiniai šaukšteliai
-
Druska5 arbatiniai šaukšteliai
-
Actas5 arbatiniai šaukšteliai (30%)
-
Morkos30 gramų
-
Lauro lapai4 vnt
-
Juodųjų pipirų žirneliai6 vnt
-
Žalumynai1 ryšulėlis (krapų skėtis, krienai, vyšnių lapai, serbentų lapai)
-
Agurkai1.5 kilogramo
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus.
-
2. Nuplautus žalumynus ir krapus sudėkite į sterilizuotą stiklainį. Suberkite pipirus ir susmulkintą česnaką.
-
Reklama
-
3. Nupjaukite agurkų galus. Agurkus sudėkite į stiklainį, suberkite morkų griežinėlius, ant viršaus uždėkite žalumynų.
-
4. Stiklainius su agurkais iki pat viršaus užpilkite verdančiu vandeniu ir uždenkite dangteliais. Palikite juos 15 minučių.
-
Reklama
-
5. Nupilkite skystį nuo agurkų į puodą.
-
6. Į sūrymą supilkite cukrų ir druską. Puodą pastatykite ant vidutinės ugnies ir užvirinkite. Viską pavirti 2 minutes, supilti actą ir nukelti nuo ugnies.
-
Reklama
-
7. Stiklainius su agurkais užpilkite verdančiu sūrymu, uždarykite išvirusiais dangteliais ir suvyniokite, kol visiškai atvės. Po to atidėkite saugojimui.
-
8. Gerų pasiruošimų!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama