Saldūs agurkai žiemai be sterilizacijos

Saldūs agurkai žiemai be sterilizacijos

5 (1 įvertinimai)

1 Porcija
19 val.

Apie receptą

Traškūs agurkai, panašūs į šviežius, puikiai tiks prie virtų bulvių arba bus puikus užkandis. O jie puikiai tinka salotoms ir ruošiami be sterilizacijos. Nuskynus agurkams reikia bent parą pagulėti. Tada agurkus reikia gerai nuplauti ir užpilti šaltu vandeniu. Leiskite agurkams pamirkti vandenyje 6 valandas. Tokius agurkus laikykite sausoje, tamsioje ir vėsioje vietoje, geriausia rūsyje.

Receptai pagal ingredientus: # Daržovės
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Vanduo
    1.5 litra
  • Cukrus
    3 arbatiniai šaukšteliai
  • Druska
    5 arbatiniai šaukšteliai
  • Actas
    5 arbatiniai šaukšteliai (30%)
  • Morkos
    30 gramų
  • Lauro lapai
    4 vnt
  • Juodųjų pipirų žirneliai
    6 vnt
  • Žalumynai
    1 ryšulėlis (krapų skėtis, krienai, vyšnių lapai, serbentų lapai)
  • Agurkai
    1.5 kilogramo
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite visus reikalingus ingredientus.
    1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus.
  • Nuplautus žalumynus ir krapus sudėkite į sterilizuotą stiklainį. Suberkite pipirus ir susmulkintą česnaką.
    2. Nuplautus žalumynus ir krapus sudėkite į sterilizuotą stiklainį. Suberkite pipirus ir susmulkintą česnaką.
  • Reklama
  • Nupjaukite agurkų galus. Agurkus sudėkite į stiklainį, suberkite morkų griežinėlius, ant viršaus uždėkite žalumynų.
    3. Nupjaukite agurkų galus. Agurkus sudėkite į stiklainį, suberkite morkų griežinėlius, ant viršaus uždėkite žalumynų.
  • Stiklainius su agurkais iki pat viršaus užpilkite verdančiu vandeniu ir uždenkite dangteliais. Palikite juos 15 minučių.
    4. Stiklainius su agurkais iki pat viršaus užpilkite verdančiu vandeniu ir uždenkite dangteliais. Palikite juos 15 minučių.
  • Reklama
  • Nupilkite skystį nuo agurkų į puodą.
    5. Nupilkite skystį nuo agurkų į puodą.
  • Į sūrymą supilkite cukrų ir druską. Puodą pastatykite ant vidutinės ugnies ir užvirinkite. Viską pavirti 2 minutes, supilti actą ir nukel...
    6. Į sūrymą supilkite cukrų ir druską. Puodą pastatykite ant vidutinės ugnies ir užvirinkite. Viską pavirti 2 minutes, supilti actą ir nukelti nuo ugnies.
  • Reklama
  • Stiklainius su agurkais užpilkite verdančiu sūrymu, uždarykite išvirusiais dangteliais ir suvyniokite, kol visiškai atvės. Po to atidėkit...
    7. Stiklainius su agurkais užpilkite verdančiu sūrymu, uždarykite išvirusiais dangteliais ir suvyniokite, kol visiškai atvės. Po to atidėkite saugojimui.
  • Gerų pasiruošimų!
    8. Gerų pasiruošimų!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai