Žąsis su obuoliais ir slyvomis

Žąsis su obuoliais ir slyvomis

4.6 (5 įvertinimai)

8 Porcijos
4 val.

Apie receptą

Europos šalyse tradicinis Kalėdų patiekalas yra žąsis. Kiekviena šeimininkė turi savo šventinio patiekalo ruošimo receptą. Paruošti žąsį labai paprasta, išbandykite patys! Žąsis su obuoliais ir slyvomis yra stebėtinai skanus patiekalas. Paprastas ir lengvas žąsies receptas padės paruošti ne tik šventinį stalą, bet ir kasdienį meniu.

Receptai pagal ingredientus: # Paukštiena / # Vaisiai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Žąsis
    5~6 kilogramai
  • Obuoliai
    1.5 kilogramo (geriau imti rūgštesnius ir aromatingesnius obuolius)
  • Apelsinas
    1 vnt
  • Medus
    2 šaukštai
  • Slyvos
    200 gramų
  • Malta kalendra
    2 šaukštai
  • 5 pipirų mišinys
    1 šaukštas
  • Druska
    2 šaukštai
  • Raudonas vynas
    200 gramų (Madeira, cheresas, portveinas)
Reklama
Gaminimo eiga
  • Žąsies skerdeną kruopščiai nuvalome, nupjauname riebalų perteklių, sparnų galiukus, kaklą.
    1. Žąsies skerdeną kruopščiai nuvalome, nupjauname riebalų perteklių, sparnų galiukus, kaklą.
  • Paruoštą skerdeną įtrinkite pipirų, kalendrų ir druskos mišiniu. Paliekame marinuotis per naktį šaldytuve.
    2. Paruoštą skerdeną įtrinkite pipirų, kalendrų ir druskos mišiniu. Paliekame marinuotis per naktį šaldytuve.
  • Reklama
  • Nuo vieno apelsino nutarkuokite žievelę ir sumaišykite su 100 g. vyno. Šiuo mišiniu aptepkite žąsį ir vėl įdėkite į šaldytuvą 3-4 valandoms.
    3. Nuo vieno apelsino nutarkuokite žievelę ir sumaišykite su 100 g. vyno. Šiuo mišiniu aptepkite žąsį ir vėl įdėkite į šaldytuvą 3-4 valandoms.
  • Išmirkykite džiovintas slyvas likusiame vyne. Obuolius nuplaukite, nulupkite ir supjaustykite pusiau arba ketvirčiais – kaip jums patinka.
    4. Išmirkykite džiovintas slyvas likusiame vyne. Obuolius nuplaukite, nulupkite ir supjaustykite pusiau arba ketvirčiais – kaip jums patinka.
  • Reklama
  • Žąsį įdarome džiovintomis slyvomis ir obuoliais. Mediniais dantų krapštukais smeigiame odą prie kaklo ir uodegos. Dėkite ant riebalais iš...
    5. Žąsį įdarome džiovintomis slyvomis ir obuoliais. Mediniais dantų krapštukais smeigiame odą prie kaklo ir uodegos. Dėkite ant riebalais išteptos kepimo skardos ir pašaukite į orkaitę. Pirmas 15 minučių žąsį kepame 250 laipsnių temperatūroje, o vėliau temperatūrą sumažiname iki 150 laipsnių. Kepkite 2-2,5 valandos, periodiškai pilant žąsį sultimis. Likus maždaug 15-20 minučių iki kepimo pabaigos, aptepkite žąsį medumi, kad susidarytų graži auksinė plutelė.
  • Maždaug taip turėtų atrodyti mūsų žąsis. Gražu!
    6. Maždaug taip turėtų atrodyti mūsų žąsis. Gražu!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 4.6/5 (5 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai