Žąsis su obuoliais ir slyvomis
4.6 (5 įvertinimai)
8 Porcijos
4 val.
Apie receptą
Europos šalyse tradicinis Kalėdų patiekalas yra žąsis. Kiekviena šeimininkė turi savo šventinio patiekalo ruošimo receptą. Paruošti žąsį labai paprasta, išbandykite patys! Žąsis su obuoliais ir slyvomis yra stebėtinai skanus patiekalas. Paprastas ir lengvas žąsies receptas padės paruošti ne tik šventinį stalą, bet ir kasdienį meniu.
Paskirtis: Šventiniam stalui receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Paukštiena /
# VaisiaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Žąsis5~6 kilogramai
-
Obuoliai1.5 kilogramo (geriau imti rūgštesnius ir aromatingesnius obuolius)
-
Apelsinas1 vnt
-
Medus2 šaukštai
-
Slyvos200 gramų
-
Malta kalendra2 šaukštai
-
5 pipirų mišinys1 šaukštas
-
Druska2 šaukštai
-
Raudonas vynas200 gramų (Madeira, cheresas, portveinas)
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Žąsies skerdeną kruopščiai nuvalome, nupjauname riebalų perteklių, sparnų galiukus, kaklą.
-
2. Paruoštą skerdeną įtrinkite pipirų, kalendrų ir druskos mišiniu. Paliekame marinuotis per naktį šaldytuve.
-
Reklama
-
3. Nuo vieno apelsino nutarkuokite žievelę ir sumaišykite su 100 g. vyno. Šiuo mišiniu aptepkite žąsį ir vėl įdėkite į šaldytuvą 3-4 valandoms.
-
4. Išmirkykite džiovintas slyvas likusiame vyne. Obuolius nuplaukite, nulupkite ir supjaustykite pusiau arba ketvirčiais – kaip jums patinka.
-
Reklama
-
5. Žąsį įdarome džiovintomis slyvomis ir obuoliais. Mediniais dantų krapštukais smeigiame odą prie kaklo ir uodegos. Dėkite ant riebalais išteptos kepimo skardos ir pašaukite į orkaitę. Pirmas 15 minučių žąsį kepame 250 laipsnių temperatūroje, o vėliau temperatūrą sumažiname iki 150 laipsnių. Kepkite 2-2,5 valandos, periodiškai pilant žąsį sultimis. Likus maždaug 15-20 minučių iki kepimo pabaigos, aptepkite žąsį medumi, kad susidarytų graži auksinė plutelė.
-
6. Maždaug taip turėtų atrodyti mūsų žąsis. Gražu!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 4.6/5 (5 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama