Tortas Napoleonas iš sluoksniuotos tešlos
4.1 (18 įvertinimai)
Apie receptą
Šiandien mes paruošime patį tingiausią, paprasčiausią ir greičiausią tortą, kokį tik galite sugalvoti - Napoleono tortą iš jau paruoštos sluoksniuotos tešlos. Tokio torto skonis patiks absoliučiai visiems! Receptui mums reikės bet kokios paruoštos sluoksniuotos tešlos iš parduotuvės. Pagaminkime kremą Napoleonui naudodami pieną. Ruošiame klasikinį variantą be jokių priedų, bet galima ir šiek tiek paeksperimentuoti. Kaip sluoksnį galite naudoti uogas, pavyzdžiui, avietes, mėlynes, arba į sluoksnį galite įdėti smulkintų riešutų. Kad tortas labiau išmirktų, geriau palikti per naktį šaldytuve. Tortą galite patiekti su arbata, kava ar bet kokiais gėrimais.
-
Reikalingi ingredientai:
-
Sluoksniuota tešla500 gramų
-
Pienas400 mililitrų
-
Kiaušiniai2 vnt
-
Miltai2.5 šaukšto
-
Cukrus120 gramų
-
Vanilinis cukrus10 gramų
-
Sviestas80 gramų
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite produktus pagal sąrašą. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.
-
2. Sluoksniuotą tešlą supjaustykite į 6-8 dalis ir dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Perkelkite formą į orkaitę. Kepkite tešlą 18-20 minučių, kol pasidarys auksinės spalvos. Priklausomai nuo jūsų orkaitės, tai gali užtrukti šiek tiek mažiau arba daugiau laiko.
-
Reklama
-
3. Tuo tarpu, kol pyragėliai kepa, paruoškite kremą. Į puodą įmuškite du kiaušinius, iš karto suberkite cukrų ir vanilinį cukrų.
-
4. Viską išmaišykite šluotele, tada suberkite kvietinius miltus. Viską dar kartą išmaišyti šluotele, supilti pusę pieno, viską išmaišyti ir uždėti ant ugnies. Kai mišinys atšils, supilkite likusį pieną ir nuolat maišykite kremą šluotele.
-
Reklama
-
5. Po 3-4 minučių kremas pradės tirštėti. Svarbiausia, kad kremas turi būti nuolat maišomas šluotele, aktyviai. Kremo negalima palikti nė minutei, kitaip jis sudegs ir paprasčiausiai išmesite. Būtinai atsižvelkite į šį aspektą.
-
6. Virkite kremą 3-4 minutes, kai sutirštės, nukelkite nuo ugnies ir šiek tiek atvėsinkite. Tada į kremą įdėkite minkšto sviesto.
-
Reklama
-
7. Viską gerai išmaišykite, uždenkite plėvele. Kremą palikite atvėsti.
-
8. Taip pat atvėsinkite sluoksniuotą tešlą.
-
Reklama
-
9. Tada paimkite bet kurią spyruoklinę formą ir ant dugno uždėkite šiek tiek kremo. Sulaužykite dalį sluoksniuotos tešlos ir sudėkite ant kremo.
-
10. Kremą vėl uždėkite ant tešlos. Taip surinkite tortą.
-
Reklama
-
11. Torto viršų pabarstykite likusiais trupiniais. Tada įdėkite tortą į šaldytuvą nakčiai.
-
12. Išimkite formą. Tortas paruoštas patiekti. Tai nepaprastai skanu!
-
13. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 4.1/5 (18 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama