Žarenka

Žarenka

5 (2 įvertinimai)

4 Porcijos
1 val. 30 min.

Apie receptą

Žarenka yra sotus, skanus ir labai kvapnus baltarusiškos virtuvės patiekalas. Šį patiekalą lengva paruošti, o ir produktai patys paprasčiausi. Puikus pasirinkimas pietums ar vakarienei. Kepimui geriausiai tinka švieži miško grybai, ypač voveraitės, tačiau galima naudoti šaldytus ir net pievagrybius. Grietinę galima pakeisti natūraliu tirštu jogurtu.

Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus: # Mėsa / # Daržovės
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Kiauliena
    400 gramų (minkštimas)
  • Morkos
    1 vnt
  • Svogūnas
    1 vnt (vidutinio dydžio)
  • Grybai
    300 gramų
  • Grietinė
    6 šaukštai (bet kokio riebumo)
  • Šoninė
    100 gramų
  • Druska
    pagal skonį
  • Juodieji pipirai
    pagal skonį
  • Aliejus
    2 šaukštai
  • Bulvės
    7 vnt (vidutinio dydžio)
  • Žalumynai
    pagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite visus reikalingus ingredientus.
    1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus.
  • Į keptuvę supilkite vieną šaukštą augalinio aliejaus ir įkaitinkite ant vidutinės ugnies. Šoninę supjaustykite gabalėliais ir kepkite iki...
    2. Į keptuvę supilkite vieną šaukštą augalinio aliejaus ir įkaitinkite ant vidutinės ugnies. Šoninę supjaustykite gabalėliais ir kepkite iki auksinės rudos spalvos, perkelkite į kepimo indą.
  • Reklama
  • Mėsą supjaustykite gabalėliais ir dėkite į keptuvę po šoninės. Morkas nulupkite, supjaustykite dideliais gabalėliais ir sudėkite į mėsą.
    3. Mėsą supjaustykite gabalėliais ir dėkite į keptuvę po šoninės. Morkas nulupkite, supjaustykite dideliais gabalėliais ir sudėkite į mėsą.
  • Svogūną nulupkite, smulkiai supjaustykite ir pusę sudėkite į keptuvę. Viską maišydami pakepinkite ant vidutinės ugnies 10 minučių. Pasūdy...
    4. Svogūną nulupkite, smulkiai supjaustykite ir pusę sudėkite į keptuvę. Viską maišydami pakepinkite ant vidutinės ugnies 10 minučių. Pasūdykite ir perkelkite į lėkštę.
  • Reklama
  • Į keptuvę supilkite likusį augalinį aliejų ir svogūnus. Dėkite griežinėliais supjaustytus grybus ir viską pakepinkite ant vidutinės ugnie...
    5. Į keptuvę supilkite likusį augalinį aliejų ir svogūnus. Dėkite griežinėliais supjaustytus grybus ir viską pakepinkite ant vidutinės ugnies maišydami 5 minutes.
  • Į keptuvę įpilkite penkis šaukštus grietinės, išmaišykite, pasūdykite, pipirai ir viską troškinkite 3 minutes ant silpnos ugnies.
    6. Į keptuvę įpilkite penkis šaukštus grietinės, išmaišykite, pasūdykite, pipirai ir viską troškinkite 3 minutes ant silpnos ugnies.
  • Reklama
  • Bulves nulupkite ir supjaustykite griežinėliais, dėkite ant šoninės, pabarstykite druska.
    7. Bulves nulupkite ir supjaustykite griežinėliais, dėkite ant šoninės, pabarstykite druska.
  • Iškeptą mėsą su morkomis tolygiai paskirstykite ant bulvių.
    8. Iškeptą mėsą su morkomis tolygiai paskirstykite ant bulvių.
  • Reklama
  • Mėsą su grybais apliekite grietine, užpilkite vandeniu, sumaišytu su likusia grietine.
    9. Mėsą su grybais apliekite grietine, užpilkite vandeniu, sumaišytu su likusia grietine.
  • Skardą uždenkite folija ir pašaukite į karštą orkaitę, kepkite vieną valandą, nuimkite foliją ir kepkite dar 10 minučių. Po to išimkite f...
    10. Skardą uždenkite folija ir pašaukite į karštą orkaitę, kepkite vieną valandą, nuimkite foliją ir kepkite dar 10 minučių. Po to išimkite formą ir nedelsdami patiekite prie stalo.
  • Reklama
  • Gero apetito!
    11. Gero apetito!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai