Žarenka
5 (2 įvertinimai)
4 Porcijos
1 val. 30 min.
Apie receptą
Žarenka yra sotus, skanus ir labai kvapnus baltarusiškos virtuvės patiekalas. Šį patiekalą lengva paruošti, o ir produktai patys paprasčiausi. Puikus pasirinkimas pietums ar vakarienei. Kepimui geriausiai tinka švieži miško grybai, ypač voveraitės, tačiau galima naudoti šaldytus ir net pievagrybius. Grietinę galima pakeisti natūraliu tirštu jogurtu.
Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Mėsa /
# DaržovėsReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Kiauliena400 gramų (minkštimas)
-
Morkos1 vnt
-
Svogūnas1 vnt (vidutinio dydžio)
-
Grybai300 gramų
-
Grietinė6 šaukštai (bet kokio riebumo)
-
Šoninė100 gramų
-
Druskapagal skonį
-
Juodieji pipiraipagal skonį
-
Aliejus2 šaukštai
-
Bulvės7 vnt (vidutinio dydžio)
-
Žalumynaipagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus.
-
2. Į keptuvę supilkite vieną šaukštą augalinio aliejaus ir įkaitinkite ant vidutinės ugnies. Šoninę supjaustykite gabalėliais ir kepkite iki auksinės rudos spalvos, perkelkite į kepimo indą.
-
Reklama
-
3. Mėsą supjaustykite gabalėliais ir dėkite į keptuvę po šoninės. Morkas nulupkite, supjaustykite dideliais gabalėliais ir sudėkite į mėsą.
-
4. Svogūną nulupkite, smulkiai supjaustykite ir pusę sudėkite į keptuvę. Viską maišydami pakepinkite ant vidutinės ugnies 10 minučių. Pasūdykite ir perkelkite į lėkštę.
-
Reklama
-
5. Į keptuvę supilkite likusį augalinį aliejų ir svogūnus. Dėkite griežinėliais supjaustytus grybus ir viską pakepinkite ant vidutinės ugnies maišydami 5 minutes.
-
6. Į keptuvę įpilkite penkis šaukštus grietinės, išmaišykite, pasūdykite, pipirai ir viską troškinkite 3 minutes ant silpnos ugnies.
-
Reklama
-
7. Bulves nulupkite ir supjaustykite griežinėliais, dėkite ant šoninės, pabarstykite druska.
-
8. Iškeptą mėsą su morkomis tolygiai paskirstykite ant bulvių.
-
Reklama
-
9. Mėsą su grybais apliekite grietine, užpilkite vandeniu, sumaišytu su likusia grietine.
-
10. Skardą uždenkite folija ir pašaukite į karštą orkaitę, kepkite vieną valandą, nuimkite foliją ir kepkite dar 10 minučių. Po to išimkite formą ir nedelsdami patiekite prie stalo.
-
Reklama
-
11. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama