Slyva įdaryta česnaku žiemai

Slyva įdaryta česnaku žiemai

3.5 (7 įvertinimai)

5-7 Porcijos
1 val.

Apie receptą

Užkandis su slyvomis ir česnakais aštriai saldžiame marinate puikiai papildys bet kokius mėsos ir žuvies patiekalus žiemą. Jei niekada nebandėte šio varianto, tuomet labai rekomenduoju, ruošiuosi jau daugiau nei metus. Neįprastas aštrus slyvų užkandis žiemai! Toks slyvų su česnaku užkandis puikiai papildo mėsos patiekalus su garnyru, taip pat gali būti patiekiamas kaip alkoholinių gėrimų užkandis. Taip pat tokias slyvas galima patiekti prie šventinio stalo. Iš šio ingredientų kiekio gaunami apie 2 stiklainiai, kurių talpa 500 ml. Jei jums patinka skonis, pridėkite porą gvazdikėlių ir cinamono lazdelę.

Receptai pagal ingredientus: # Uogos
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Slyvos 'vengriška'
    1 kilogramas
  • Česnakai
    2 vnt (galvos)
  • Vanduo
    300 mililitrų (marinatas)
  • Cukrus
    100 gramų (marinatas)
  • Lauro lapas
    2 vnt (marinatas)
  • Kalendros sėklos
    1/2 arbatinio šaukštelio (marinatas)
  • Kvapieji pipirai
    2 vnt (marinatas)
  • Druska
    pagal skonį (marinatas, neprivaloma)
  • Obuolių sidro actas
    100 mililitrų (marinatas)
Reklama
Gaminimo eiga
  • Slyvas rinkitės prinokusias, bet ne per minkštas. Nuplaukite ir nusausinkite jas.
    1. Slyvas rinkitės prinokusias, bet ne per minkštas. Nuplaukite ir nusausinkite jas.
  • Nulupkite česnaką.
    2. Nulupkite česnaką.
  • Reklama
  • Slyvas įpjaukite kaip nuotraukoje ir išimkite kauliukus.
    3. Slyvas įpjaukite kaip nuotraukoje ir išimkite kauliukus.
  • Į slyvas vietoj kauliukų įdėkite 1-2 skilteles česnako.
    4. Į slyvas vietoj kauliukų įdėkite 1-2 skilteles česnako.
  • Reklama
  • Slyvas su česnaku sudėkite į švarius paruoštus sterilizuotus stiklainius.
    5. Slyvas su česnaku sudėkite į švarius paruoštus sterilizuotus stiklainius.
  • Užpilkite verdančiu vandeniu, uždenkite dangčiu ir palikite 30 minučių.
    6. Užpilkite verdančiu vandeniu, uždenkite dangčiu ir palikite 30 minučių.
  • Reklama
  • Pasibaigus laikui, išpilkite skystį iš stiklainio, supilkite visus marinatui skirtus ingredientus į puodą, pastatykite ant viryklės, užvi...
    7. Pasibaigus laikui, išpilkite skystį iš stiklainio, supilkite visus marinatui skirtus ingredientus į puodą, pastatykite ant viryklės, užvirinkite ir pavirkite 1 minutę. Maišykite, kol cukrus visiškai ištirps.
  • Slyvas užpilkite verdančiu marinatu, iš karto sandariai uždarykite sterilizuotu dangteliu. Apverskite stiklainius aukštyn kojomis, apvyni...
    8. Slyvas užpilkite verdančiu marinatu, iš karto sandariai uždarykite sterilizuotu dangteliu. Apverskite stiklainius aukštyn kojomis, apvyniokite ką nors šilto ir palikite visiškai atvėsti.
  • Reklama
  • Tada perkelkite į tamsią ir vėsią laikymo vietą. Skanaus!
    9. Tada perkelkite į tamsią ir vėsią laikymo vietą. Skanaus!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 3.5/5 (7 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai