Obuolių pyragas Ledai
3.9 (32 įvertinimai)
8 Porcijos
1 val. 40 min.
Apie receptą
Neįtikėtinai švelnus, skanus ir aromatingas obuolių pyragas. Subtilus pagrindas ir daug sultingų obuolių skaniame kreminės grietinės įdaru. Šis pyragas yra nuostabus. Kodėl pyragas vadinamas „Ledais“, suprasite vos paragavę pyrago. Svarbu! Pyragas gali būti valgomas tik visiškai atvėsęs, nes tai kepinys, kurį reikia visiškai atvėsinti ir laikyti šaldytuve.
Paskirtis: Pyragų ir tortų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Vaisiai /
# Miltai /
# Pieno produktaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Sviestas100 gramų (tešlas)
-
Cukrus1 šaukštas (tešlai)
-
Grietinė120 gramų (tešlai, 15
-
Druska1 žiupsnelis (tešlai)
-
Kvietiniai miltai180 gramų (tešlai)
-
Obuoliai500 gramų (įdaras)
-
Kiaušiniai2 vnt (įdaras)
-
Grietinė250 gramų (įdaras, 15
-
Cukrus150 gramų (įdaras)
-
Vanilinaspagal skonį (įdaras)
-
Miltai1 šaukštas (įdaras)
-
Kepimo milteliai1 arbatinis šaukštelis (tešlai)
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus reikiamus ingredientus.
-
2. Tešlai paruošti labai minkštą sviestą sumaišykite su grietine, druska ir cukrumi.
-
Reklama
-
3. Suberkite persijotus miltus ir kepimo miltelius.
-
4. Minkykite minkštą tešlą. Suvyniokite į plėvelę ir padėkite į šaldytuvą 30 minučių.
-
Reklama
-
5. Paruoškite įdarą: sumaišykite grietinę, kiaušinius, cukrų ir vaniliną.
-
6. Suberkite miltus ir išmaišykite, kad susidarytų masė be gabalėlių. Atidėkite į šalį.
-
Reklama
-
7. Nuplaukite ir nusausinkite obuolius. Pašalinkite sėklas. Supjaustykite plonais griežinėliais.
-
8. Išimkite tešlą iš šaldytuvo ir iškočiokite ant kepimo popieriaus.
-
Reklama
-
9. Tešlą kartu su popieriumi dėkite į 18-20 cm skersmens spyruoklinę formą.
-
10. Į tešlos skardą sudėkite pjaustytus obuolius.
-
Reklama
-
11. Užpildykite paruoštu įdaru taip, kad jis prasiskverbtų iki dugno.
-
12. Pyragą kepkite 180 laipsnių temperatūroje 50 minučių. Tada išimkite iš orkaitės ir leiskite visiškai atvėsti.
-
13. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 3.9/5 (32 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama