Obuolių pyragas Ledai

Obuolių pyragas Ledai

3.9 (32 įvertinimai)

8 Porcijos
1 val. 40 min.

Apie receptą

Neįtikėtinai švelnus, skanus ir aromatingas obuolių pyragas. Subtilus pagrindas ir daug sultingų obuolių skaniame kreminės grietinės įdaru. Šis pyragas yra nuostabus. Kodėl pyragas vadinamas „Ledais“, suprasite vos paragavę pyrago. Svarbu! Pyragas gali būti valgomas tik visiškai atvėsęs, nes tai kepinys, kurį reikia visiškai atvėsinti ir laikyti šaldytuve.

Receptai pagal ingredientus: # Vaisiai / # Miltai / # Pieno produktai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Sviestas
    100 gramų (tešlas)
  • Cukrus
    1 šaukštas (tešlai)
  • Grietinė
    120 gramų (tešlai, 15
  • Druska
    1 žiupsnelis (tešlai)
  • Kvietiniai miltai
    180 gramų (tešlai)
  • Obuoliai
    500 gramų (įdaras)
  • Kiaušiniai
    2 vnt (įdaras)
  • Grietinė
    250 gramų (įdaras, 15
  • Cukrus
    150 gramų (įdaras)
  • Vanilinas
    pagal skonį (įdaras)
  • Miltai
    1 šaukštas (įdaras)
  • Kepimo milteliai
    1 arbatinis šaukštelis (tešlai)
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite visus reikiamus ingredientus.
    1. Paruoškite visus reikiamus ingredientus.
  • Tešlai paruošti labai minkštą sviestą sumaišykite su grietine, druska ir cukrumi.
    2. Tešlai paruošti labai minkštą sviestą sumaišykite su grietine, druska ir cukrumi.
  • Reklama
  • Suberkite persijotus miltus ir kepimo miltelius.
    3. Suberkite persijotus miltus ir kepimo miltelius.
  • Minkykite minkštą tešlą. Suvyniokite į plėvelę ir padėkite į šaldytuvą 30 minučių.
    4. Minkykite minkštą tešlą. Suvyniokite į plėvelę ir padėkite į šaldytuvą 30 minučių.
  • Reklama
  • Paruoškite įdarą: sumaišykite grietinę, kiaušinius, cukrų ir vaniliną.
    5. Paruoškite įdarą: sumaišykite grietinę, kiaušinius, cukrų ir vaniliną.
  • Suberkite miltus ir išmaišykite, kad susidarytų masė be gabalėlių. Atidėkite į šalį.
    6. Suberkite miltus ir išmaišykite, kad susidarytų masė be gabalėlių. Atidėkite į šalį.
  • Reklama
  • Nuplaukite ir nusausinkite obuolius. Pašalinkite sėklas. Supjaustykite plonais griežinėliais.
    7. Nuplaukite ir nusausinkite obuolius. Pašalinkite sėklas. Supjaustykite plonais griežinėliais.
  • Išimkite tešlą iš šaldytuvo ir iškočiokite ant kepimo popieriaus.
    8. Išimkite tešlą iš šaldytuvo ir iškočiokite ant kepimo popieriaus.
  • Reklama
  • Tešlą kartu su popieriumi dėkite į 18-20 cm skersmens spyruoklinę formą.
    9. Tešlą kartu su popieriumi dėkite į 18-20 cm skersmens spyruoklinę formą.
  • Į tešlos skardą sudėkite pjaustytus obuolius.
    10. Į tešlos skardą sudėkite pjaustytus obuolius.
  • Reklama
  • Užpildykite paruoštu įdaru taip, kad jis prasiskverbtų iki dugno.
    11. Užpildykite paruoštu įdaru taip, kad jis prasiskverbtų iki dugno.
  • Pyragą kepkite 180 laipsnių temperatūroje 50 minučių. Tada išimkite iš orkaitės ir leiskite visiškai atvėsti.
    12. Pyragą kepkite 180 laipsnių temperatūroje 50 minučių. Tada išimkite iš orkaitės ir leiskite visiškai atvėsti.
  • Gero apetito!
    13. Gero apetito!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 3.9/5 (32 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai