Greitas silkės sūdymas

Greitas silkės sūdymas

5 (2 įvertinimai)

8 Porcijos
2 val.

Apie receptą

Jei mėgstate silkę, tuomet būtinai pasižiūrėkite, kaip greitai pasigaminti sūdytą silkę ar puikų užkandį. Šiame greito silkės sūdymo recepte yra du etapai. Pirmiausia išdarinėta silkė sūdoma visa ir tik tada, supjaustyta smulkiais gabalėliais, užpilama kitu marinatu. Vien tai, kad marinatu dar kartą užpildoma jau paruošta silkė, padeda ją ilgiau išsilaikyti. Be to, ji laikoma šaldytuve patogioje vartojimui formoje. Pakanka atidaryti dangtelį ir išimti silkės gabalėlį.

Receptai pagal ingredientus: # Žuvis
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Silkė
    2 vnt
  • Lauro lapas
    3~ 4 vnt
  • Kvapieji pipirai
    1 šaukštas
  • Kalendra
    1 šaukštas
  • Cukrus
    1 šaukštas
  • Druska
    3 šaukštai
  • Vanduo
    1 litras
Reklama
Gaminimo eiga
  • Pirmiausia paruoškite marinatą. Kai vanduo užvirs, sudėkite druską, cukrų, įvairius prieskonius. Virinama ne ilgiau kaip 3 minutes. Nuimt...
    1. Pirmiausia paruoškite marinatą. Kai vanduo užvirs, sudėkite druską, cukrų, įvairius prieskonius. Virinama ne ilgiau kaip 3 minutes. Nuimti nuo ugnies. Atvėsinkite.
  • Paruoškite silkę sūdymui. Nupjaukite pilvą. Išdarykite žuvį. Nuimkite plėvelę nuo pilvo sienelių. Sudėkite žuvį į atvėsintą marinatą. Nei...
    2. Paruoškite silkę sūdymui. Nupjaukite pilvą. Išdarykite žuvį. Nuimkite plėvelę nuo pilvo sienelių. Sudėkite žuvį į atvėsintą marinatą. Neišimkite prieskonių iš marinato. Tris dienas palaikykite šaldytuve.
  • Reklama
  • Tada iš marinato išimkite silkę. Nupjaukite uodegą, pelekus, pašalinkite odą.
    3. Tada iš marinato išimkite silkę. Nupjaukite uodegą, pelekus, pašalinkite odą.
  • Atskirkite minkštimą nuo šonkaulių ir stuburo. Supjaustykite mažais gabalėliais. Sudėkite į stiklinį indą.
    4. Atskirkite minkštimą nuo šonkaulių ir stuburo. Supjaustykite mažais gabalėliais. Sudėkite į stiklinį indą.
  • Reklama
  • Svogūną supjaustykite žiedais arba pusžiedžiais. Žuvies gabaliukus pabarstykite svogūnais.
    5. Svogūną supjaustykite žiedais arba pusžiedžiais. Žuvies gabaliukus pabarstykite svogūnais.
  • Paruoškite antrą marinatą. Norėdami tai padaryti, supilkite cukrų į verdantį vandenį - 1 valgomasis šaukštas; actas - 2-3 šaukštai; pridė...
    6. Paruoškite antrą marinatą. Norėdami tai padaryti, supilkite cukrų į verdantį vandenį - 1 valgomasis šaukštas; actas - 2-3 šaukštai; pridėti prieskonių. Atšaldytą marinatą užpilkite ant žuvies. Padėti parai į šaldytuvą. Tada galite ragauti.
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai