Vyšnių uogienė žiemai

Vyšnių uogienė žiemai

4.3 (10 įvertinimai)

4 Porcijos
2 val.

Apie receptą

Vyšnios skoniu skiriasi nuo trešnių tuo, kad yra saldesnio ir sodresnio skonio, todėl iš jų gaminama uogienė bus įdomesnė. Atkreipkite dėmesį į receptą! Uogienei skirtų vyšnių įvairovė yra svarbi. Kuo tamsesnės uogos, tuo sodresnis paruošto produkto skonis ir spalva.

Receptai pagal ingredientus: # Uogos
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Vyšnios
    1 kilogramas
  • Cukrus
    500 gramų
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite reikiamus ingredientus. Vyšnių uogas rinkitės prinokusias, sultingas ir nepažeistas.
    1. Paruoškite reikiamus ingredientus. Vyšnių uogas rinkitės prinokusias, sultingas ir nepažeistas.
  • Uogas kruopščiai nuplaukite, kad pašalintumėte nešvarumus ir nutekėtų vandens perteklius.
    2. Uogas kruopščiai nuplaukite, kad pašalintumėte nešvarumus ir nutekėtų vandens perteklius.
  • Reklama
  • Iš kiekvienos uogos būtina išimti kauliuką.
    3. Iš kiekvienos uogos būtina išimti kauliuką.
  • Tada uogas sudėkite į puodą, užvirkite ir troškinkite 10 minučių.
    4. Tada uogas sudėkite į puodą, užvirkite ir troškinkite 10 minučių.
  • Reklama
  • Tada į puodą supilkite cukrų. Virkite, kol ištirps.
    5. Tada į puodą supilkite cukrų. Virkite, kol ištirps.
  • Tada visą uogų masę sutrinkite blenderiu iki vientisos masės. Grąžinkite puodą ant ugnies. Virkite uogienę, kol sutirštės, 30-40 minučių....
    6. Tada visą uogų masę sutrinkite blenderiu iki vientisos masės. Grąžinkite puodą ant ugnies. Virkite uogienę, kol sutirštės, 30-40 minučių. Turėkite omenyje, kad atvėsus ji taps dar tirštesnė.
  • Reklama
  • Sterilizuokite stiklainius bet kokiu patogiu būdu. Dangtelius užpilkite verdančiu vandeniu.
    7. Sterilizuokite stiklainius bet kokiu patogiu būdu. Dangtelius užpilkite verdančiu vandeniu.
  • Paruoštą uogienę karštą supilstykite į stiklainius ir uždarykite dangteliais. Apvyniokite šilta antklode ir atvėsinkite. Paruoštą uogienę...
    8. Paruoštą uogienę karštą supilstykite į stiklainius ir uždarykite dangteliais. Apvyniokite šilta antklode ir atvėsinkite. Paruoštą uogienę laikykite vėsioje vietoje.
  • Reklama
  • Skanaus!
    9. Skanaus!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 4.3/5 (10 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
Babos receptai
Autorius: Babos receptai

„Babos receptai“ – tai ne vieno žmogaus, o ištisos kartų išminties kolekcija. Čia rasite autentiškus, laiko patikrintus patiekalus, kuriuos mūsų močiutės ir prosenelės gamino dešimtmečiais. Šie receptai yra kruopščiai renkami ir išsaugomi, siekiant perduoti lietuvių kulinarinį paveldą. Kiekvienas patiekalas pasižymi paprastumu, natūraliais ingredientais ir garantuotu skoniu, kuris primena vaikystę. Tai klasika, kuri niekada nepaves ir kuria galima pasitikėti. Sekite Facebook

  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai