Vyšnių uogienė žiemai
4.3 (10 įvertinimai)
4 Porcijos
2 val.
Apie receptą
Vyšnios skoniu skiriasi nuo trešnių tuo, kad yra saldesnio ir sodresnio skonio, todėl iš jų gaminama uogienė bus įdomesnė. Atkreipkite dėmesį į receptą! Uogienei skirtų vyšnių įvairovė yra svarbi. Kuo tamsesnės uogos, tuo sodresnis paruošto produkto skonis ir spalva.
Paskirtis: Uogienių receptai
Receptai pagal ingredientus:
# UogosReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Vyšnios1 kilogramas
-
Cukrus500 gramų
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite reikiamus ingredientus. Vyšnių uogas rinkitės prinokusias, sultingas ir nepažeistas.
-
2. Uogas kruopščiai nuplaukite, kad pašalintumėte nešvarumus ir nutekėtų vandens perteklius.
-
Reklama
-
3. Iš kiekvienos uogos būtina išimti kauliuką.
-
4. Tada uogas sudėkite į puodą, užvirkite ir troškinkite 10 minučių.
-
Reklama
-
5. Tada į puodą supilkite cukrų. Virkite, kol ištirps.
-
6. Tada visą uogų masę sutrinkite blenderiu iki vientisos masės. Grąžinkite puodą ant ugnies. Virkite uogienę, kol sutirštės, 30-40 minučių. Turėkite omenyje, kad atvėsus ji taps dar tirštesnė.
-
Reklama
-
7. Sterilizuokite stiklainius bet kokiu patogiu būdu. Dangtelius užpilkite verdančiu vandeniu.
-
8. Paruoštą uogienę karštą supilstykite į stiklainius ir uždarykite dangteliais. Apvyniokite šilta antklode ir atvėsinkite. Paruoštą uogienę laikykite vėsioje vietoje.
-
Reklama
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama