Vyšnių uogienė be kauliukų
3.5 (4 įvertinimai)
5-6 Porcijos
4 val.
Apie receptą
Sodri ryški spalva, magiškas aromatas, nuostabus skonis... Ir visa tai vienas labai skanus desertas – vyšnių uogienė. O gamindami be kauliukų gausite puikų įdarą naminiams kepiniams. Vyšnių uogienė bene viena populiariausių, nes mūsų šeimininkės ją taip dažnai gamina. Tai nepaprastai skanus, kvapnus ir sveikas desertas. Žiemą labai malonu atidaryti tokios uogienės stiklainį ir mėgautis nuostabiu skoniu prie arbatos puodelio. Vyšnių uogienę galima ruošti su kauliukais arba be jų. Bet manau, kad uogienė be kauliukų yra daug skanesnė, tačiau jas išimant teks pasistengti.
Paskirtis: Uogienių receptai
Receptai pagal ingredientus:
# UogosReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Vyšnios be kauliukų1 kilogramas
-
Cukrus1 kilogramas
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Vyšnias reikia gerai nuplauti ir išrūšiuoti. O tada šaukštu ar smeigtuku (arba specialiu prietaisu) išimkite kaulus.
-
2. Tada vyšnias užpilkite cukrumi ir palikite 1-2 valandoms, kad uogos išleistų sultis.
-
Reklama
-
3. Kai išsiskirs sultys, uždėkite ant nedidelės ugnies ir virkite, švelniai maišydami ir pašalindami putas, 40 minučių nuo užvirimo momento.
-
4. Tada paruoštą vyšnių uogienę supilame į sterilizuotus stiklainius ir užsukame.
-
Reklama
-
5. Uogienės stiklainius apverskite, uždenkite antklode ir leiskite visiškai atvėsti. Tada uogienę laikykite vėsioje sausoje vietoje.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 3.5/5 (4 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama