Vyšnių uogienė be kauliukų

Vyšnių uogienė be kauliukų

3.5 (4 įvertinimai)

5-6 Porcijos
4 val.

Apie receptą

Sodri ryški spalva, magiškas aromatas, nuostabus skonis... Ir visa tai vienas labai skanus desertas – vyšnių uogienė. O gamindami be kauliukų gausite puikų įdarą naminiams kepiniams. Vyšnių uogienė bene viena populiariausių, nes mūsų šeimininkės ją taip dažnai gamina. Tai nepaprastai skanus, kvapnus ir sveikas desertas. Žiemą labai malonu atidaryti tokios uogienės stiklainį ir mėgautis nuostabiu skoniu prie arbatos puodelio. Vyšnių uogienę galima ruošti su kauliukais arba be jų. Bet manau, kad uogienė be kauliukų yra daug skanesnė, tačiau jas išimant teks pasistengti.

Receptai pagal ingredientus: # Uogos
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Vyšnios be kauliukų
    1 kilogramas
  • Cukrus
    1 kilogramas
Reklama
Gaminimo eiga
  • Vyšnias reikia gerai nuplauti ir išrūšiuoti. O tada šaukštu ar smeigtuku (arba specialiu prietaisu) išimkite kaulus.
    1. Vyšnias reikia gerai nuplauti ir išrūšiuoti. O tada šaukštu ar smeigtuku (arba specialiu prietaisu) išimkite kaulus.
  • Tada vyšnias užpilkite cukrumi ir palikite 1-2 valandoms, kad uogos išleistų sultis.
    2. Tada vyšnias užpilkite cukrumi ir palikite 1-2 valandoms, kad uogos išleistų sultis.
  • Reklama
  • Kai išsiskirs sultys, uždėkite ant nedidelės ugnies ir virkite, švelniai maišydami ir pašalindami putas, 40 minučių nuo užvirimo momento.
    3. Kai išsiskirs sultys, uždėkite ant nedidelės ugnies ir virkite, švelniai maišydami ir pašalindami putas, 40 minučių nuo užvirimo momento.
  • Tada paruoštą vyšnių uogienę supilame į sterilizuotus stiklainius ir užsukame.
    4. Tada paruoštą vyšnių uogienę supilame į sterilizuotus stiklainius ir užsukame.
  • Reklama
  • Uogienės stiklainius apverskite, uždenkite antklode ir leiskite visiškai atvėsti. Tada uogienę laikykite vėsioje sausoje vietoje.
    5. Uogienės stiklainius apverskite, uždenkite antklode ir leiskite visiškai atvėsti. Tada uogienę laikykite vėsioje sausoje vietoje.
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 3.5/5 (4 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai