Vyšnių pyragas

Vyšnių pyragas

5 (1 įvertinimai)

12 Porcijos
2 val.

Apie receptą

Na, o kas gali būti skaniau už sodrius, sočius, naminius pyragus. Derlingą vasaros sezoną ruošiame pyragėlius su vyšniomis. Kvapus, saldžiarūgštis, sodraus vyšnių skonio pyragas karštą vasaros dieną nudžiugins artimuosius prie taurės šalto kompoto, pieno ar limonado. Jį paruošti labai paprasta.

Receptai pagal ingredientus: # Uogos / # Pieno produktai / # Miltai
Reklama
Desrainis24.lt
Desrainis24.lt
  • Reikalingi ingredientai:

  • Pienas
    200 mililitrų
  • Mielės
    20 gramų (presuotos)
  • Cukrus
    6 šaukštai
  • Vanilinis cukrus
    5 gramai
  • Druska
    0,5 arbatinio šaukštelio
  • Majonezas
    120 gramų
  • Kvietiniai miltai
    400~450 gramų
  • Vyšnios
    300 gramų (šviežios)
  • Kiaušinis
    1 vnt
  • Krakmolas
    1 šaukštas
Reklama
Gaminimo eiga
  • Į dubenį supilkite šiltą pieną. Įdėkite mieles,  įdėkite 1 šaukštą cukraus, išmaišykite. Leiskite pastovėti 10-15 minučių. Po šio laiko m...
    1. Į dubenį supilkite šiltą pieną. Įdėkite mieles, įdėkite 1 šaukštą cukraus, išmaišykite. Leiskite pastovėti 10-15 minučių. Po šio laiko mielės suaktyvės ir suputos.
  • Įpilkite dar 4-5 šaukštus cukraus, vanilinio cukraus ir druskos.
    2. Įpilkite dar 4-5 šaukštus cukraus, vanilinio cukraus ir druskos.
  • Reklama
  • Supilkite majonezą į dubenį su pienu, mielėmis, cukrumi, vaniliniu cukrumi ir druska. Gerai sumaišykite šiuos ingredientus. Galima plakti.
    3. Supilkite majonezą į dubenį su pienu, mielėmis, cukrumi, vaniliniu cukrumi ir druska. Gerai sumaišykite šiuos ingredientus. Galima plakti.
  • Palaipsniui suberkite išsijotus miltus.
    4. Palaipsniui suberkite išsijotus miltus.
  • Reklama
  • Minkykite minkštą, elastingą tešlą. Uždenkite maistine plėvele ir padėkite į šiltą vietą.
    5. Minkykite minkštą, elastingą tešlą. Uždenkite maistine plėvele ir padėkite į šiltą vietą.
  • Po 50-60 minučių tešla padidės ir bus paruošta darbui.
    6. Po 50-60 minučių tešla padidės ir bus paruošta darbui.
  • Reklama
  • Padalinkite tešlą į dvi nelygias dalis. Didžiąją dalį iškočiokite sudėkite į kepimo formą.
    7. Padalinkite tešlą į dvi nelygias dalis. Didžiąją dalį iškočiokite sudėkite į kepimo formą.
  • Vyšnias nuplaukite, išimkite kauliukus. Tešlą pabarstykite krakmolu, išdėliokite vyšnias. Krakmolas sugers vyšnių sultis.
    8. Vyšnias nuplaukite, išimkite kauliukus. Tešlą pabarstykite krakmolu, išdėliokite vyšnias. Krakmolas sugers vyšnių sultis.
  • Reklama
  • Iškočiokite ir antrąją tešlos dalį, išpjaukite juosteles. Padėkite juosteles ant vyšnių.
    9. Iškočiokite ir antrąją tešlos dalį, išpjaukite juosteles. Padėkite juosteles ant vyšnių.
  • Leiskite pyragui pastovėti kambario temperatūroje 25-30 minučių. Aptepkite plaktu kiaušiniu ir pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 175-180...
    10. Leiskite pyragui pastovėti kambario temperatūroje 25-30 minučių. Aptepkite plaktu kiaušiniu ir pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 175-180 laipsnių. Pyragą kepkite 40-50 minučių.
  • Reklama
  • Išimkite paruoštą pyragą iš formos, uždenkite rankšluosčiu ir leiskite atvėsti. Tada supjaustykite ir patiekite.
    11. Išimkite paruoštą pyragą iš formos, uždenkite rankšluosčiu ir leiskite atvėsti. Tada supjaustykite ir patiekite.
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai