Vyšnių pyragas

Vyšnių pyragas

5 (1 įvertinimai)

12

Porcijos

2 val.

Gaminamo laikas

Apie receptą

Na, o kas gali būti skaniau už sodrius, sočius, naminius pyragus. Derlingą vasaros sezoną ruošiame pyragėlius su vyšniomis. Kvapus, saldžiarūgštis, sodraus vyšnių skonio pyragas karštą vasaros dieną nudžiugins artimuosius prie taurės šalto kompoto, pieno ar limonado. Jį paruošti labai paprasta.

Receptai pagal ingridientus: # Uogos / # Pieno produktai / # Miltai
  • Reikalingi ingredientai:

  • Pienas
    200 mililitrų
  • Mielės
    20 gramų (presuotos)
  • Cukrus
    6 šaukštai
  • Vanilinis cukrus
    5 gramai
  • Druska
    0,5 arbatinio šaukštelio
  • Majonezas
    120 gramų
  • Kvietiniai miltai
    400~450 gramų
  • Vyšnios
    300 gramų (šviežios)
  • Kiaušinis
    1 vnt
  • Krakmolas
    1 šaukštas
  • Kaip pagaminti
  • Vyšnių pyragas
    1. Į dubenį supilkite šiltą pieną. Įdėkite mieles, įdėkite 1 šaukštą cukraus, išmaišykite. Leiskite pastovėti 10-15 minučių. Po šio laiko mielės suaktyvės ir suputos.
  • Vyšnių pyragas
    2. Įpilkite dar 4-5 šaukštus cukraus, vanilinio cukraus ir druskos.
  • Vyšnių pyragas
    3. Supilkite majonezą į dubenį su pienu, mielėmis, cukrumi, vaniliniu cukrumi ir druska. Gerai sumaišykite šiuos ingredientus. Galima plakti.
  • Vyšnių pyragas
    4. Palaipsniui suberkite išsijotus miltus.
  • Vyšnių pyragas
    5. Minkykite minkštą, elastingą tešlą. Uždenkite maistine plėvele ir padėkite į šiltą vietą.
  • Vyšnių pyragas
    6. Po 50-60 minučių tešla padidės ir bus paruošta darbui.
  • Vyšnių pyragas
    7. Padalinkite tešlą į dvi nelygias dalis. Didžiąją dalį iškočiokite sudėkite į kepimo formą.
  • Vyšnių pyragas
    8. Vyšnias nuplaukite, išimkite kauliukus. Tešlą pabarstykite krakmolu, išdėliokite vyšnias. Krakmolas sugers vyšnių sultis.
  • Vyšnių pyragas
    9. Iškočiokite ir antrąją tešlos dalį, išpjaukite juosteles. Padėkite juosteles ant vyšnių.
  • Vyšnių pyragas
    10. Leiskite pyragui pastovėti kambario temperatūroje 25-30 minučių. Aptepkite plaktu kiaušiniu ir pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 175-180 laipsnių. Pyragą kepkite 40-50 minučių.
  • Vyšnių pyragas
    11. Išimkite paruoštą pyragą iš formos, uždenkite rankšluosčiu ir leiskite atvėsti. Tada supjaustykite ir patiekite.
    Daugiau panašių receptų rasite paspaudę ČIA!
    Šaltinis: povar.ru
Rekomenduojami receptai