Voveraitės grietinėje
5 (1 įvertinimai)
3 Porcijos
50 min.
Apie receptą
Itin populiarus patiekalas – voveraitės grietinėje. Lengva paruošti ir sudėti ingredientus, bet skanu ir maistinga. Kad ir kaip patiekalą pavadintumėte, svarbiausia, kad jis būtų tikrai skanus. Jei turite tikrų, gerų, šviežių voveraičių – patikinu, patiekalas išeis neprilygstamas!
Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Pieno produktaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Voveraitės800 gramų
-
Sviestas60 gramų
-
Svogūnai300 gramų
-
Grietinė300 gramų
-
Paprika100 gramų
-
Citrinų sultys3~4 šaukštai
-
Miltai1 arbatinis šaukštelis
-
Sūris100 gramų
-
Česnakai3 skiltelės
-
Druska, pipiraipagal skonį
-
Šviežios petražolėspagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškime ingredientus – nuvalykite svogūną ir česnaką, labai kruopščiai nuplaukite voveraites. Susmulkiname petražoles.
-
2. Keptuvėje ištirpinkite sviestą, jame pakepinkite smulkiai supjaustytą svogūną. Kai svogūnas taps minkštas, suberkite papriką. Išmaišykite, suberkite voveraites, uždenkite dangčiu ir troškinkite 35-40 minučių ant vidutinės ugnies. Voveraitės bus troškinamos savo sultyse, tad aliejaus daugiau nebereikia.
-
Reklama
-
3. Tada nuimame dangtį, nugariname skystį, dedame smulkiai supjaustytą česnaką ir dar paverdame 10 min. Voveraitės jau gerai ištroškintos, bet dabar jas reikia lengvai apkepti - taip nugariname skystį ir šiek tiek pakepiname.
-
4. Pusę grietinės sumaišykite su miltais, galite įpilti šiek tiek vandens. Supilkite gautą voveraičių mišinį ir lėtai troškinkite dar 5 minutes.
-
Reklama
-
5. Voveraites troškiname maždaug iki tiek, kad skystis kažkur per pusę išgaruos.
-
6. Tada į voveraites sudedame likusią grietinę, sūrį ir petražoles. Skardą su voveraitėmis pašauname į orkaitę – kepame tiesiogine prasme 5 minutes, kol išsilydys sūris.
-
Reklama
-
7. Patiekite karštą, pagal tradiciją – su virtomis bulvėmis. Skanaus!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama