Voveraitės grietinėje

Voveraitės grietinėje

5 (1 įvertinimai)

3 Porcijos
50 min.

Apie receptą

Itin populiarus patiekalas – voveraitės grietinėje. Lengva paruošti ir sudėti ingredientus, bet skanu ir maistinga. Kad ir kaip patiekalą pavadintumėte, svarbiausia, kad jis būtų tikrai skanus. Jei turite tikrų, gerų, šviežių voveraičių – patikinu, patiekalas išeis neprilygstamas!

Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus: # Pieno produktai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Voveraitės
    800 gramų
  • Sviestas
    60 gramų
  • Svogūnai
    300 gramų
  • Grietinė
    300 gramų
  • Paprika
    100 gramų
  • Citrinų sultys
    3~4 šaukštai
  • Miltai
    1 arbatinis šaukštelis
  • Sūris
    100 gramų
  • Česnakai
    3 skiltelės
  • Druska, pipirai
    pagal skonį
  • Šviežios petražolės
    pagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškime ingredientus – nuvalykite svogūną ir česnaką, labai kruopščiai nuplaukite voveraites. Susmulkiname petražoles.
    1. Paruoškime ingredientus – nuvalykite svogūną ir česnaką, labai kruopščiai nuplaukite voveraites. Susmulkiname petražoles.
  • Keptuvėje ištirpinkite sviestą, jame pakepinkite smulkiai supjaustytą svogūną. Kai svogūnas taps minkštas, suberkite papriką. Išmaišykite...
    2. Keptuvėje ištirpinkite sviestą, jame pakepinkite smulkiai supjaustytą svogūną. Kai svogūnas taps minkštas, suberkite papriką. Išmaišykite, suberkite voveraites, uždenkite dangčiu ir troškinkite 35-40 minučių ant vidutinės ugnies. Voveraitės bus troškinamos savo sultyse, tad aliejaus daugiau nebereikia.
  • Reklama
  • Tada nuimame dangtį, nugariname skystį, dedame smulkiai supjaustytą česnaką ir dar paverdame 10 min. Voveraitės jau gerai ištroškintos, b...
    3. Tada nuimame dangtį, nugariname skystį, dedame smulkiai supjaustytą česnaką ir dar paverdame 10 min. Voveraitės jau gerai ištroškintos, bet dabar jas reikia lengvai apkepti - taip nugariname skystį ir šiek tiek pakepiname.
  • Pusę grietinės sumaišykite su miltais, galite įpilti šiek tiek vandens. Supilkite gautą voveraičių mišinį ir lėtai troškinkite dar 5 minu...
    4. Pusę grietinės sumaišykite su miltais, galite įpilti šiek tiek vandens. Supilkite gautą voveraičių mišinį ir lėtai troškinkite dar 5 minutes.
  • Reklama
  • Voveraites troškiname maždaug iki tiek, kad skystis kažkur per pusę išgaruos.
    5. Voveraites troškiname maždaug iki tiek, kad skystis kažkur per pusę išgaruos.
  • Tada į voveraites sudedame likusią grietinę, sūrį ir petražoles. Skardą su voveraitėmis pašauname į orkaitę – kepame tiesiogine prasme 5 ...
    6. Tada į voveraites sudedame likusią grietinę, sūrį ir petražoles. Skardą su voveraitėmis pašauname į orkaitę – kepame tiesiogine prasme 5 minutes, kol išsilydys sūris.
  • Reklama
  • Patiekite karštą, pagal tradiciją – su virtomis bulvėmis. Skanaus!
    7. Patiekite karštą, pagal tradiciją – su virtomis bulvėmis. Skanaus!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai