Česnakinė duona
5 (4 įvertinimai)
6 Porcijos
35 min.
Apie receptą
Skrudintos duonos receptas su česnakiniu sviestu, džiovintais krapais, raudonėliais, bazilikais ir kajeno pipirais. Česnakinę duoną galima patiekti kaip užkandį arba dėti į sriubas prieš pat patiekiant. Būkite tikri dėl vieno – šie gardūs traškūs česnako aromato skrebučiai bus suvalgyti akimirksniu.
Paskirtis: Užkandžių receptai
Receptai pagal ingredientus: Reklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Itališka duona Batardpagal poreikį
-
Sviestas1 vnt
-
Česnakai5 skiltelės (smulkiai supjaustyta)
-
Česnako milteliai1 arbatinis šaukštelis
-
Džiovinti krapai1 arbatinis šaukštelis
-
Džiovintas raudonėlis1/2 arbatinio šaukštelio
-
Džiovintas bazilikas1/2 arbatinio šaukštelio
-
Kajano pipirai1 žiupsnelis
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Duoną perpjaukite per pusę išilgai. Smulkiai supjaustykite česnako skilteles. Įdėkite sviestą ir susmulkintą česnaką į dubenį. Ištirpinkite mikrobangų krosnelėje apie 1 minutę, kol sviestas visiškai ištirps.
-
2. Ištraukite dubenį iš mikrobangų krosnelės ir į sviesto mišinį suberkite česnako miltelius, džiovintus krapus, džiovintus raudonėlius, džiovintus bazilikus ir žiupsnelį kajeno pipirų.
-
Reklama
-
3. Leiskite mišiniui kurį laiką pastovėti, kol jis vėl sutirštės.
-
4. Peiliu arba minkšta mentele kiekvieną duonos pusę aptepkite sviesto mišiniu, tada suspauskite abi puses.
-
Reklama
-
5. Duoną suvyniokite į aliuminio foliją ir kepkite 175 laipsnių orkaitėje apie 20 minučių.
-
6. Išskleiskite foliją ir toliau kepkite apie 2 minutes. Įsitikinkite, kad duona nepridega.
-
Reklama
-
7. Leiskite duonai šiek tiek atvėsti, aštriu peiliu supjaustykite riekelėmis ir iškart patiekite.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (4 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama