Česnakinė duona

Česnakinė duona

5 (4 įvertinimai)

6 Porcijos
35 min.

Apie receptą

Skrudintos duonos receptas su česnakiniu sviestu, džiovintais krapais, raudonėliais, bazilikais ir kajeno pipirais. Česnakinę duoną galima patiekti kaip užkandį arba dėti į sriubas prieš pat patiekiant. Būkite tikri dėl vieno – šie gardūs traškūs česnako aromato skrebučiai bus suvalgyti akimirksniu.

Receptai pagal ingredientus:
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Itališka duona Batard
    pagal poreikį
  • Sviestas
    1 vnt
  • Česnakai
    5 skiltelės (smulkiai supjaustyta)
  • Česnako milteliai
    1 arbatinis šaukštelis
  • Džiovinti krapai
    1 arbatinis šaukštelis
  • Džiovintas raudonėlis
    1/2 arbatinio šaukštelio
  • Džiovintas bazilikas
    1/2 arbatinio šaukštelio
  • Kajano pipirai
    1 žiupsnelis
Reklama
Gaminimo eiga
  • Duoną perpjaukite per pusę išilgai. Smulkiai supjaustykite česnako skilteles. Įdėkite sviestą ir susmulkintą česnaką į dubenį. Ištirpinki...
    1. Duoną perpjaukite per pusę išilgai. Smulkiai supjaustykite česnako skilteles. Įdėkite sviestą ir susmulkintą česnaką į dubenį. Ištirpinkite mikrobangų krosnelėje apie 1 minutę, kol sviestas visiškai ištirps.
  • Ištraukite dubenį iš mikrobangų krosnelės ir į sviesto mišinį suberkite česnako miltelius, džiovintus krapus, džiovintus raudonėlius, dži...
    2. Ištraukite dubenį iš mikrobangų krosnelės ir į sviesto mišinį suberkite česnako miltelius, džiovintus krapus, džiovintus raudonėlius, džiovintus bazilikus ir žiupsnelį kajeno pipirų.
  • Reklama
  • Leiskite mišiniui kurį laiką pastovėti, kol jis vėl sutirštės.
    3. Leiskite mišiniui kurį laiką pastovėti, kol jis vėl sutirštės.
  • Peiliu arba minkšta mentele kiekvieną duonos pusę aptepkite sviesto mišiniu, tada suspauskite abi puses.
    4. Peiliu arba minkšta mentele kiekvieną duonos pusę aptepkite sviesto mišiniu, tada suspauskite abi puses.
  • Reklama
  • Duoną suvyniokite į aliuminio foliją ir kepkite 175 laipsnių orkaitėje apie 20 minučių.
    5. Duoną suvyniokite į aliuminio foliją ir kepkite 175 laipsnių orkaitėje apie 20 minučių.
  • Išskleiskite foliją ir toliau kepkite apie 2 minutes. Įsitikinkite, kad duona nepridega.
    6. Išskleiskite foliją ir toliau kepkite apie 2 minutes. Įsitikinkite, kad duona nepridega.
  • Reklama
  • Leiskite duonai šiek tiek atvėsti, aštriu peiliu supjaustykite riekelėmis ir iškart patiekite.
    7. Leiskite duonai šiek tiek atvėsti, aštriu peiliu supjaustykite riekelėmis ir iškart patiekite.
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (4 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai