Česnakinė duona

Česnakinė duona

5 (4 įvertinimai)

6 Porcijos
35 min.

Apie receptą

Skrudintos duonos receptas su česnakiniu sviestu, džiovintais krapais, raudonėliais, bazilikais ir kajeno pipirais. Česnakinę duoną galima patiekti kaip užkandį arba dėti į sriubas prieš pat patiekiant. Būkite tikri dėl vieno – šie gardūs traškūs česnako aromato skrebučiai bus suvalgyti akimirksniu.

Receptai pagal ingredientus:
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Itališka duona Batard
    pagal poreikį
  • Sviestas
    1 vnt
  • Česnakai
    5 skiltelės (smulkiai supjaustyta)
  • Česnako milteliai
    1 arbatinis šaukštelis
  • Džiovinti krapai
    1 arbatinis šaukštelis
  • Džiovintas raudonėlis
    1/2 arbatinio šaukštelio
  • Džiovintas bazilikas
    1/2 arbatinio šaukštelio
  • Kajano pipirai
    1 žiupsnelis
Reklama
Gaminimo eiga
  • Duoną perpjaukite per pusę išilgai. Smulkiai supjaustykite česnako skilteles. Įdėkite sviestą ir susmulkintą česnaką į dubenį. Ištirpinki...
    1. Duoną perpjaukite per pusę išilgai. Smulkiai supjaustykite česnako skilteles. Įdėkite sviestą ir susmulkintą česnaką į dubenį. Ištirpinkite mikrobangų krosnelėje apie 1 minutę, kol sviestas visiškai ištirps.
  • Ištraukite dubenį iš mikrobangų krosnelės ir į sviesto mišinį suberkite česnako miltelius, džiovintus krapus, džiovintus raudonėlius, dži...
    2. Ištraukite dubenį iš mikrobangų krosnelės ir į sviesto mišinį suberkite česnako miltelius, džiovintus krapus, džiovintus raudonėlius, džiovintus bazilikus ir žiupsnelį kajeno pipirų.
  • Reklama
  • Leiskite mišiniui kurį laiką pastovėti, kol jis vėl sutirštės.
    3. Leiskite mišiniui kurį laiką pastovėti, kol jis vėl sutirštės.
  • Peiliu arba minkšta mentele kiekvieną duonos pusę aptepkite sviesto mišiniu, tada suspauskite abi puses.
    4. Peiliu arba minkšta mentele kiekvieną duonos pusę aptepkite sviesto mišiniu, tada suspauskite abi puses.
  • Reklama
  • Duoną suvyniokite į aliuminio foliją ir kepkite 175 laipsnių orkaitėje apie 20 minučių.
    5. Duoną suvyniokite į aliuminio foliją ir kepkite 175 laipsnių orkaitėje apie 20 minučių.
  • Išskleiskite foliją ir toliau kepkite apie 2 minutes. Įsitikinkite, kad duona nepridega.
    6. Išskleiskite foliją ir toliau kepkite apie 2 minutes. Įsitikinkite, kad duona nepridega.
  • Reklama
  • Leiskite duonai šiek tiek atvėsti, aštriu peiliu supjaustykite riekelėmis ir iškart patiekite.
    7. Leiskite duonai šiek tiek atvėsti, aštriu peiliu supjaustykite riekelėmis ir iškart patiekite.
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (4 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
Deimantė Lu
Autorius: Deimantė Lu

Deimantė yra „gaminimas.lt“ komandos narė, kurios sritis – saldumynai, kepiniai ir modernūs patiekalai. Ji nuolat eksperimentuoja virtuvėje, ieškodama naujų skonių derinių ir tobulų receptų. Deimantė turi ilgametę maisto tinklaraščio rašymo patirtį, puikiai išmano ingredientų mokslą ir dalinasi savo žiniomis, kad kiekvienas pyragas ar sausainis pavyktų nepriekaištingai. Jos receptai yra tikslūs, aiškūs ir kviečia mėgautis kūryba virtuvėje Sekite Facebook

  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai