Vištienos suktinukai
5 (1 įvertinimai)
4 Porcijos
1 val.
Apie receptą
Vištienos suktinukai – gurmaniškas, tačiau lengvai pagaminamas patiekalas, puikiai atrodantis ant šventinio stalo. Suktinukus galima patiekti tiek karštus, tiek šaltus. Galite juos paruošti per valandą. Vištienos suktinukai paruošiami labai paprastai ir greitai. Vištienos krūtinėlę reikia išmušti, tada paruošti su svogūnais keptų grybų įdarą. Įdarykite ir suvyniokite suktinukus. Tada pakepinti ir paruošti padažą. Be grybų, į įdarą galite įdėti bet kokių žalumynų, paprikos ar virto kiaušinio.
Paskirtis: Šventiniam stalui receptai
Receptai pagal ingredientus:
# PaukštienaReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Vištienos krūtinėlė (filė)4 vnt
-
Aliejus3 šaukštai
-
Pievagrybiai200~220 gramų
-
Svogūnas1 vnt
-
Česnakai2 skiltelės
-
Citrinos sultys1 šaukštas
-
Sausas baltas vynas1/2 stiklinės
-
Petražolės susmulkintos1 šaukštas (šviežios arba džiovintos)
-
Vištienos sultinys1 stiklinė
-
Garstyčios1 arbatinis šaukštelis
-
Sviestas2 šaukštai
-
Druskapagal skonį
-
Malti juodieji pipiraipagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Krūtinėlę įpjaukite išilgai per pusę, bet neperpjaukite iki galo, kad gautumėte vieną „drobę“ – vyniotinio pagrindą.
-
2. Krūtinėlę uždenkite maistine plėvele ir pamuškite. Sumuštos krūtinės storis turi būti ne mažesnis kaip 0,6 cm.
-
Reklama
-
3. Išmuštą krūtinėlę iš abiejų pusių pasūdykite ir pabarstykite pipirais ir kol kas atidėkite. Pereikime prie įdaro. Grybus supjaustykite plonais griežinėliais. Keptuvėje įkaitinkite šaukštą aliejaus, suberkite grybus, druską ir pipirus. Kepkite maišydami 7-8 minutes.
-
4. Kai skystis nuo grybų išgaruos, o patys grybai taps auksinės spalvos, metas įdėti svogūną ir česnaką. Svogūną supjaustykite mažais kubeliais, suberkite į grybus, ten išspauskite česnaką, šiek tiek pasūdykite ir pipirų. Kepkite dar 5 minutes, kol svogūnas taps minkštas ir auksinis.
-
Reklama
-
5. Su svogūnais pakepintus grybus sutrinkite blenderiu su petražolėmis ir citrinos sultimis.
-
6. Kiekvienai išmuštai krūtinei paskirstyti po 1/4 grybų įdaro. Palikite kraštus švarius.
-
Reklama
-
7. Įdarytą krūtinėlę susukti į vyniotinį. Stenkitės tvirtai suvynioti, bet „neišspausti“ įdaro.
-
8. Trijose keturiose vietose kiekvieną ritinėlį suriškite virtuviniu siūlu.
-
Reklama
-
9. Keptuvėje įkaitinkite kelis šaukštus augalinio aliejaus. Kepkite suktinukus iš abiejų pusių 2-3 minutes ant vidutinės-stiprios ugnies.
-
10. Į keptuvę supilkite sultinį ir vyną. Uždenkite dangčiu ir troškinkite suktinukus po dangčiu 15-18 minučių.
-
Reklama
-
11. Po 15-18 minučių sudėkite suktinukus ant lėkštės ir uždenkite folija. Supilkite garstyčias į sultinį ir vyno padažą ir išmaišykite.
-
12. Pakelkite ugnį iki didelės ir virkite padažą, kol sumažės per pusę. Padažas taps tirštas kaip sirupas.
-
13. Padažą nukelkite nuo ugnies, sudėkite sviestą ir kapotas petražoles. Išmaišykite.
-
Reklama
-
14. Nupjaukite siūlus nuo suktinukų, supjaustykite gabalėliais. Užpilkite padažu ir patiekite. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama