Vištienos šlaunelės padaže
5 (1 įvertinimai)
5 Porcijos
1 val. 40 min.
Apie receptą
Pabandykite pagaminti vištieną pagal šį receptą. Patiekalas sultingas, todėl puikiai dera su dribsnių, makaronų ar virtų daržovių garnyru. Galite pagaminti iš skirtingų vištienos gabalėlių (galite nusipirkti visą ir supjaustyti gabalėliais). Kepkite storasienėje keptuvėje, kad mėsa būtų minkšta. Patiekalą laikykite šaldytuve, bet ne itin ilgai, kad mėsa nesugertų padažo.
Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Paukštiena /
# DaržovėsReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Malti juodieji pipirai1 žiupsnelis
-
Druskapagal skonį
-
Vištienos šlaunelės650 gramų
-
Sviestas1 šaukštas
-
Svogūnai1 vnt
-
Aitriosios paprikos1 vnt
-
Paprika25 gramų
-
Vištienos sultinys1 stiklinė
-
Grietinė0.5 stiklinės
-
Miltai1 šaukštas
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Nuplaukite ir kruopščiai nusausinkite vištienos šlauneles. Sujungimo vietoje supjaustykite jas į dvi dalis. Vištieną tolygiai pagardinkite druska ir pipirais. Įkaitinkite keptuvę su aliejumi ir viename sluoksnyje sudėkite vištieną. Neperpildykite keptuvės ir, jei reikia, kepkite vištieną dviem porcijomis. Kepkite iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos, 5-7 minutes. Išimkite vištieną iš keptuvės.
-
2. Paprikas ir svogūnus nuplaukite, nulupkite ir susmulkinkite. Į keptuvę po vištienos sudėkite paprikas ir svogūnus, uždenkite ir kepkite, kol svogūnai taps auksinės spalvos.
-
Reklama
-
3. Suberkite papriką ir nuolat maišydami pakepinkite 30 sekundžių. Būkite labai atsargūs, kad paprika neperkeptų.
-
4. Į keptuvę supilkite vištienos sultinį, sudėkite vištienos kojeles, užvirkite, uždenkite ir virkite ant silpnos ugnies valandą, kol mėsa lengvai atsiplėš nuo kaulo.
-
Reklama
-
5. Maišykite miltus su grietine mikseriu arba rankomis, kol gausite vienalytę masę be gabalėlių. Kai vištiena iškeps, po šaukštą į grietinę pilkite vištienos sultis ir gerai išmaišykite, kol grietinė sušils, tada supilkite grietinę į keptuvę ir išmaišykite, neužvirinkite, bet išjunkite kaitrą.
-
6. Patiekite patiekalą iš karto po gaminimo, gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama