Višta kepta su obuoliais ir apelsinais

Višta kepta su obuoliais ir apelsinais

5 (1 įvertinimai)

4 Porcijos
3 val.

Apie receptą

Vištiena ir kai kurie vaisiai yra tiesiog sukurti vienas kitam. Paukštis ypač draugiškas su obuoliais ir citrusiniais vaisiais. Orkaitėje kepta višta yra švelni, su vaisių aromatu ir prisotinta jos skonio. Višta gali būti patiekiama su bet kokiu garnyru arba patiekiama su vaisiais, kurie buvo kepti su vištiena. Įdėjus sviestą, vištieną galima nakčiai padėti į šaldytuvą, kad geriau pasimarinuotų, o vaisius dėti tik prieš kepant. Jei norite, kad vištiena būtų kompaktiškesnė, suriškite jos kojas ir sparnus.

Receptai pagal ingredientus: # Paukštiena / # Vaisiai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Višta
    1 vnt (apie 1 kg.)
  • Obuolys
    1 vnt
  • Apelsinas
    1 vnt
  • Česnakai
    2 skiltelės
  • Garstyčios
    1 arbatinis šaukštelis
  • Sojų padažas
    2 šaukštai
  • Adžika
    1/2 arbatinio šaukštelio
  • Sviestas
    30 gramų
  • Aliejus
    1 šaukštas (be kvapis)
  • Druska
    pagal skonį
  • Juodieji pipirai
    pagal skonį
  • Vanduo
    50 mililitrų
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite visus reikalingus ingredientus. Nuplaukite ir nusausinkite vištieną ir vaisius.
    1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus. Nuplaukite ir nusausinkite vištieną ir vaisius.
  • Sumaišykite augalinį aliejų, sojų padažą, garstyčias, susmulkintą česnaką, adžiką, druską ir pipirus. Atsargiai atskirkite odelę nuo višt...
    2. Sumaišykite augalinį aliejų, sojų padažą, garstyčias, susmulkintą česnaką, adžiką, druską ir pipirus. Atsargiai atskirkite odelę nuo vištienos krūtinėlės, kad nesuplyštumėte. Mišiniu aptepkite vištienos išorę, vidų ir po oda.
  • Reklama
  • Minkštu sviestu ištepkite krūtinėlę po oda. Dėti į šaldytuvą 2 valandoms.
    3. Minkštu sviestu ištepkite krūtinėlę po oda. Dėti į šaldytuvą 2 valandoms.
  • Obuolius ir apelsinus supjaustykite gabalėliais ir sudėkite į vištienos vidų. Su vaisiais įdėkite lauro lapelį ir uždenkite odele, pritvi...
    4. Obuolius ir apelsinus supjaustykite gabalėliais ir sudėkite į vištienos vidų. Su vaisiais įdėkite lauro lapelį ir uždenkite odele, pritvirtinkite dantų krapštuku arba susiūkite konditeriniais siūlais.
  • Reklama
  • Kepimo indą ištepkite augaliniu aliejumi, užpilkite šiek tiek vandens ir dėkite vištienos krūtinėlę į viršų. Pašaukite į karštą orkaitę i...
    5. Kepimo indą ištepkite augaliniu aliejumi, užpilkite šiek tiek vandens ir dėkite vištienos krūtinėlę į viršų. Pašaukite į karštą orkaitę ir kepkite 30-40 minučių 180 laipsnių temperatūroje.
  • Vištieną apverskite, užpilkite susidariusiomis sultimis ir kepkite dar 10-15 minučių, kol apskrus. Išimkite vištieną, išimkite dantų krap...
    6. Vištieną apverskite, užpilkite susidariusiomis sultimis ir kepkite dar 10-15 minučių, kol apskrus. Išimkite vištieną, išimkite dantų krapštukus ir nedelsdami patiekite.
  • Reklama
  • Gero apetito!
    7. Gero apetito!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai