Vištienos kulšelės su laimu ir kalendra

Vištienos kulšelės su laimu ir kalendra

5 (1 įvertinimai)

3 Porcijos
1 val. 30 min.

Apie receptą

Marinuota vištiena laimo sultyse ir žalumynuose yra kvapni ir skani. Majonezas ar grietinėlė nenaudojama, nes patiekalas yra dietinis. Išbandykite receptą, kaip gaminti vištienos blauzdeles su laimu ir kalendra. Nėra vištienos šlaunelių? Visai nesvarbu, naudokite vištienos sparnelius, šlaunis ar bet kurias vištienos dalis. Jei naudojate vištienos krūtinėlę, supjaustykite jas gabalėliais, nes atvėsusi mėsa gali būti per sausa. Mėsą tokiame marinate galima saugiai kepti ne tik orkaitėje, bet ir ant grotelių.

Receptai pagal ingredientus: # Paukštiena / # Vaisiai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Alyvuogių aliejus
    2 šaukštai
  • Česnakai
    4 skiltelės
  • Kmynai
    0.5 arbatinio šaukštelio
  • Druska
    pagal skonį
  • Malti pipirai
    pagal skonį
  • Laimas
    2 vnt
  • Kalendra
    0.5 sija
  • Vištienos kulšelės
    6 vnt
Reklama
Gaminimo eiga
  • Nulupkite ir susmulkinkite česnaką. Paruoškite marinatą mažame dubenyje sumaišydami česnaką, alyvuogių aliejų, kmynus, pipirus ir druską ...
    1. Nulupkite ir susmulkinkite česnaką. Paruoškite marinatą mažame dubenyje sumaišydami česnaką, alyvuogių aliejų, kmynus, pipirus ir druską pagal skonį.
  • Nuplaukite 1 laimą, išspauskite iš sultis. Laimo žievelę sutarkuokite smulkia tarka. Į marinatą įpilkite 1 arbatinį šaukštelį žievelės ir...
    2. Nuplaukite 1 laimą, išspauskite iš sultis. Laimo žievelę sutarkuokite smulkia tarka. Į marinatą įpilkite 1 arbatinį šaukštelį žievelės ir 3 šaukštus sulčių.
  • Reklama
  • Kalendrą nuplaukite ir supjaustykite, padalinkite į dvi dalis. Į marinatą įdėkite šiek tiek kalendros ir išmaišykite.
    3. Kalendrą nuplaukite ir supjaustykite, padalinkite į dvi dalis. Į marinatą įdėkite šiek tiek kalendros ir išmaišykite.
  • Vištienos blauzdeles nuplaukite, nuvalykite popieriniais rankšluosčiais. Vištienos blauzdeles sudėkite į užtrauktuku užsegamą maistinį ma...
    4. Vištienos blauzdeles nuplaukite, nuvalykite popieriniais rankšluosčiais. Vištienos blauzdeles sudėkite į užtrauktuku užsegamą maistinį maišelį, ten supilkite marinatą, išspauskite orą iš maišelio, uždarykite ir gerai išmaišykite. Įdėkite maišelį į šaldytuvą bent 30 minučių.
  • Reklama
  • Blauzdeles perkelkite į kepimo indą. Marinatą supilkite į formą ant vištienos.
    5. Blauzdeles perkelkite į kepimo indą. Marinatą supilkite į formą ant vištienos.
  • Formą su vištienos kulšelėmis dėti į iki 230 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepti 30-40 minučių, periodiškai tikrinant pasirengimą termome...
    6. Formą su vištienos kulšelėmis dėti į iki 230 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepti 30-40 minučių, periodiškai tikrinant pasirengimą termometru, paruoštų kulšelių temperatūra – 71 laipsnis.
  • Reklama
  • Antrą laimą nuplaukite ir supjaustykite griežinėliais. Iškepusias vištienos kulšeles ištraukite iš orkaitės, pabarstykite kalendra ir žal...
    7. Antrą laimą nuplaukite ir supjaustykite griežinėliais. Iškepusias vištienos kulšeles ištraukite iš orkaitės, pabarstykite kalendra ir žaliosios citrinos griežinėliais.
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai