Rabarbarų uogienė su apelsinais
3.6 (5 įvertinimai)
Apie receptą
Nors iki žiemos šalčių dar toli, pasiruošimo darbus galite pradėti jau dabar. Pačią pirmąją vasaros uogienę gaminsime iš rabarbarų su apelsinais. Neįprasta ir neįtikėtinai skani. Jei jums pasisekė, kaip ir man, ir turite nuosavą sodą, kuriame rabarbarai jau užaugo ir subrendo, tada pats laikas pradėti gaminti rabarbarų uogienę su apelsinais. Nežinau kaip kam, bet man ši uogienė pati skaniausia, nes man labai patinka rūgštokas rabarbarų skonis, o su apelsinais gaunasi puikiai. Apskritai, naudodamiesi šiuo paprastu rabarbarų ir apelsinų uogienės receptu galėsite mėgautis gardžiu skanėstu visą žiemą ir paruošti puikių kepinių savo šeimai.
-
Reikalingi ingredientai:
-
Rabarbarai2 kilogramai
-
Apelsinai3~4 vnt
-
Cukrus2,5~3 kilogramai
Gaminimo eiga
-
1. Pirmiausia paruoškite visus ingredientus, nulupkite rabarbarus, nuplaukite apelsinus, išmatuokite cukrų.
-
2. Tada supjaustykite rabarbarus ir apelsiną (kartu su žievele) nedideliais gabalėliais ir sudėkite į puodą.
-
Reklama
-
3. Dabar reikia pasverti gautą masę ir į puodą įpilti cukraus (proporcija 1:1). Mano rabarbarų ir apelsinų masė išėjo 2,8 kg, todėl tiek pat įdėjau cukraus. Viską palikite pusvalandžiui, kol ingredientai išskirs sultis.
-
4. Kai tik pasirodys sultys, uždėkite puodą ant ugnies.
-
Reklama
-
5. Kai mišinys užvirs, nugriebkite putas ir sumažinkite ugnį. Viską virkite 20 minučių, karts nuo karto pamaišydami.
-
6. Kol uogienė verda, stiklainius sterilizuojame bet kokiu jums patogiu būdu.
-
Reklama
-
7. Po 20 minučių karštą uogienę supilstykite į stiklainius, užsukite dangteliais ir suvyniokite į rankšluostį, palikite, kol visiškai atvės.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 3.6/5 (5 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama