Vištienos kotletai su džiovintomis slyvomis
5 (2 įvertinimai)
3 Porcijos
40 min.
Apie receptą
Jei paprasti kotletai pasidaro nuobodūs ir šiek tiek pabosta, mitybą paįvairinkite ryškesne porcija – vištienos kotletus kepkite su džiovintomis slyvomis. Pikantiškas ir originalus, tinkantis šventei ir kiekvienai dienai. Kotletuose mėgstu naudoti rukytas džiovintas slyvas, bet puikiai tinka ir paprastos džiovintos slyvos. Gaminimo procesas yra paprastas. Skonių derinys gana įdomus, patiks daugeliui. Kotletus galima patiekti su bet kokiais garnyrais, padažais.
Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Paukštiena /
# UogosReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Vištienos faršas300 gramų
-
Svogūnai90 gramų
-
Slyvos100 gramų
-
Grietinėlė3 šaukštai (20% riebumo)
-
Džiūvėsėliai1~2 šaukštai
-
Česnakai2 skiltelės
-
Kiaušiniai1 vnt
-
Augalinis aliejus2 šaukštai
-
Druskapagal skonį
-
Pipiraipagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite ingredientus. Maltą mėsą geriau susimalti pačiam, iš vištienos filė ar šlaunelių.
-
2. Nedelsdami nulupkite ir nuplaukite svogūną, supjaustykite mažais kubeliais ir kepkite 3-4 minutes augaliniame aliejuje.
-
Reklama
-
3. Vištienos faršą sudėkite į gilų dubenį.
-
4. Į maltą mėsą suberkite svogūną, druską ir pipirus.
-
Reklama
-
5. Į dubenį įmuškite kiaušinį ir supilkite grietinėlę.
-
6. Supilkite džiūvėsėlius į dubenį.
-
Reklama
-
7. Maltą mėsą kruopščiai išmaišykite iki vientisos masės.
-
8. Formuokite kotletus – padarykite mėsos blyną, į centrą įdėkite porą slyvų gabalėlių.
-
Reklama
-
9. Suformuokite kotletus ir, jei norite, apvoliokite džiūvėsėliuose arba miltuose.
-
10. Įkaitinkite keptuvę ir sutepkite augaliniu aliejumi, kepkite iš abiejų pusių tris minutes. Po to, kotletus troškinkite po dangčiu 5-7 minutes.
-
Reklama
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama