Vištienos kotletai su džiovintomis slyvomis

Vištienos kotletai su džiovintomis slyvomis

5 (2 įvertinimai)

3 Porcijos
40 min.

Apie receptą

Jei paprasti kotletai pasidaro nuobodūs ir šiek tiek pabosta, mitybą paįvairinkite ryškesne porcija – vištienos kotletus kepkite su džiovintomis slyvomis. Pikantiškas ir originalus, tinkantis šventei ir kiekvienai dienai. Kotletuose mėgstu naudoti rukytas džiovintas slyvas, bet puikiai tinka ir paprastos džiovintos slyvos. Gaminimo procesas yra paprastas. Skonių derinys gana įdomus, patiks daugeliui. Kotletus galima patiekti su bet kokiais garnyrais, padažais.

Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus: # Paukštiena / # Uogos
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Vištienos faršas
    300 gramų
  • Svogūnai
    90 gramų
  • Slyvos
    100 gramų
  • Grietinėlė
    3 šaukštai (20% riebumo)
  • Džiūvėsėliai
    1~2 šaukštai
  • Česnakai
    2 skiltelės
  • Kiaušiniai
    1 vnt
  • Augalinis aliejus
    2 šaukštai
  • Druska
    pagal skonį
  • Pipirai
    pagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite ingredientus. Maltą mėsą geriau susimalti pačiam, iš vištienos filė ar šlaunelių.
    1. Paruoškite ingredientus. Maltą mėsą geriau susimalti pačiam, iš vištienos filė ar šlaunelių.
  • Nedelsdami nulupkite ir nuplaukite svogūną, supjaustykite mažais kubeliais ir kepkite 3-4 minutes augaliniame aliejuje.
    2. Nedelsdami nulupkite ir nuplaukite svogūną, supjaustykite mažais kubeliais ir kepkite 3-4 minutes augaliniame aliejuje.
  • Reklama
  • Vištienos faršą sudėkite į gilų dubenį.
    3. Vištienos faršą sudėkite į gilų dubenį.
  • Į maltą mėsą suberkite svogūną, druską ir pipirus.
    4. Į maltą mėsą suberkite svogūną, druską ir pipirus.
  • Reklama
  • Į dubenį įmuškite kiaušinį ir supilkite grietinėlę.
    5. Į dubenį įmuškite kiaušinį ir supilkite grietinėlę.
  • Supilkite džiūvėsėlius į dubenį.
    6. Supilkite džiūvėsėlius į dubenį.
  • Reklama
  • Maltą mėsą kruopščiai išmaišykite iki vientisos masės.
    7. Maltą mėsą kruopščiai išmaišykite iki vientisos masės.
  • Formuokite kotletus – padarykite mėsos blyną, į centrą įdėkite porą slyvų gabalėlių.
    8. Formuokite kotletus – padarykite mėsos blyną, į centrą įdėkite porą slyvų gabalėlių.
  • Reklama
  • Suformuokite kotletus ir, jei norite, apvoliokite džiūvėsėliuose arba miltuose.
    9. Suformuokite kotletus ir, jei norite, apvoliokite džiūvėsėliuose arba miltuose.
  • Įkaitinkite keptuvę ir sutepkite augaliniu aliejumi, kepkite iš abiejų pusių tris minutes. Po to, kotletus troškinkite po dangčiu 5-7 min...
    10. Įkaitinkite keptuvę ir sutepkite augaliniu aliejumi, kepkite iš abiejų pusių tris minutes. Po to, kotletus troškinkite po dangčiu 5-7 minutes.
  • Reklama
  • Skanaus!
    11. Skanaus!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai