Vištienos kepsnys su padažu
5 (1 įvertinimai)
8 Porcijos
40 min.
Apie receptą
Vištienos kepsnio su pieno padažu receptas. Populiarus amerikietiškas patiekalas. Švelnus vištienos kepsnys su traškia plutele ir pieno padažu bus puikus patiekalas vakarienei.
Paskirtis: Vakarienės receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Paukštiena /
# Pieno produktaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Vištiena1.2 kilogramo
-
Kiaušiniai2 vnt
-
Miltai3 stiklinės
-
Druska ir juodieji pipiraipagal skonį
-
Kajano pipirai1/4 arbatinio šaukštelio
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Viename dubenyje sumaišykite pieną ir kiaušinius, kitame – miltus ir prieskonius. Mėsą sudėkite į atskirą dubenį.
-
2. Paimkite vieną mėsos gabalą, iš abiejų pusių pagardinkite druska ir pipirais, tada pamerkite į pieno-kiaušinių mišinį. Tada sudėkite mėsą į lėkštę su miltais. Apvoliokite, kol miltai visiškai padengs. Mėsą vėl panardinkite į pieno-kiaušinių mišinį, tada vėl į miltus. Mėsą padėkite į švarią lėkštę. Pakartokite su likusia mėsa.
-
Reklama
-
3. Didelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite aliejų. Kepkite mėsą po 3 vienu metu, kol kraštai taps auksinės rudos spalvos, maždaug 2 minutes kiekvienoje pusėje. Sudėkite mėsą ant popierinio rankšluosčio ir laikykite šiltai. Kartokite, kol visa mėsa iškeps.
-
4. Paruoškite padažą. Nuo mėsos supilkite riebalus į dubenį. Įkaitinkite keptuvę ant vidutinės ugnies. Įpilkite 1/4 puodelio riebalų atgal. Tolygiai pabarstykite 1/3 puodelio miltų. Plaktuvu sumaišykite miltus ir sumaišykite, kad susidarytų aukso rudos spalvos pasta. Jei pasta atrodo riebi, įberkite dar šaukštą miltų ir išmaišykite.
-
Reklama
-
5. Nuolat plakant, supilti į pieną. Virkite, kol padažas sutirštės. Įpilkite daugiau pieno, jei padažas atrodo per tirštas. Įberkite druskos, pipirų ir virkite 5–10 minučių.
-
6. Iškepusią mėsą užpilkite padažu ir patiekite su bulvių koše.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama