Vištienos kepenėlių paštetas su spanguolėmis

Vištienos kepenėlių paštetas su spanguolėmis

5 (1 įvertinimai)

4 Porcijos
30 min.

Apie receptą

Skanus, naminis vištienos kepenėlių paštetas patiekiamas su spanguolių tyre. Puikus vištienos kepenėlių ir spanguolių derinys, lengvas uogų rūgštumas puikiai pabrėžia pašteto skonį. Paštetas su spanguolėmis – stebėtinai skanus ir originalus užkandis, patiekiamas permatomuose puodeliuose ar dubenėliuose. Virimui geriau naudoti švelnias vištienos kepenėles, kurioms nereikia ilgalaikio terminio apdorojimo. Saldžiarūgščiai želė tinka šviežios arba šaldytos spanguolės.

Receptai pagal ingredientus: # Uogos
Reklama
Desrainis24.lt
Desrainis24.lt
  • Reikalingi ingredientai:

  • Vištienos kepenėlės
    500 gramų
  • Svogūnai
    1 vnt
  • Augalinis aliejus
    2 šaukštai (kepimui)
  • Sviestas
    70 gramų
  • Grietinėlė 10%
    100 mililitrų
  • Druska
    pagal skonį
  • Malti juodieji pipirai
    pagal skonį
  • Muskato riešutas
    1 žiupsnelis
  • Spanguolės
    100 gramų
  • Cukrus
    1 valgomasis šaukštas (spanguolių tyrei gaminti)
  • Šviežias rozmarinas
    1 vnt (šakelė)
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite visus ingredientus.
    1. Paruoškite visus ingredientus.
  • Vištienos kepenėles nuplaukite, pašalinkite venas ir riebalus.
    2. Vištienos kepenėles nuplaukite, pašalinkite venas ir riebalus.
  • Reklama
  • Svogūną nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Kepkite augaliniame aliejuje iki auksinės rudos spalvos.
    3. Svogūną nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Kepkite augaliniame aliejuje iki auksinės rudos spalvos.
  • Kepenėles suberkite į svogūną ir pakepinkite ant vidutinės ugnies, kol suminkštės.
    4. Kepenėles suberkite į svogūną ir pakepinkite ant vidutinės ugnies, kol suminkštės.
  • Reklama
  • Svarbu neperkepti kepenų. Pradurkite peiliu, o jei sultys skaidrios, kepenys yra paruoštos. Druskos, pipirų ir įberkite muskato riešuto.
    5. Svarbu neperkepti kepenų. Pradurkite peiliu, o jei sultys skaidrios, kepenys yra paruoštos. Druskos, pipirų ir įberkite muskato riešuto.
  • Kepenėles sumalkite trintuvu, palaipsniui pildami grietinėlę, kol pašteto konsistencija jums patiks.
    6. Kepenėles sumalkite trintuvu, palaipsniui pildami grietinėlę, kol pašteto konsistencija jums patiks.
  • Reklama
  • Spanguolių tyrei sudėkite šaldytas spanguoles į puodą (keletą atidėkite papuošimui). Įpilkite 30-50 mililitrų vandens, cukraus ir pavirki...
    7. Spanguolių tyrei sudėkite šaldytas spanguoles į puodą (keletą atidėkite papuošimui). Įpilkite 30-50 mililitrų vandens, cukraus ir pavirkite kelias minutes.
  • Spanguolių tyrę supilkite į paruoštų pašteto formelių dugną.
    8. Spanguolių tyrę supilkite į paruoštų pašteto formelių dugną.
  • Reklama
  • Ant viršaus dėkite paštetą, išlyginkite.
    9. Ant viršaus dėkite paštetą, išlyginkite.
  • Ištirpinkite sviestą ir užpilkite ant pašteto. Papuoškite spanguolėmis ir rozmarino lapeliais. Dėti į šaldytuvą 1-2 valandoms.
    10. Ištirpinkite sviestą ir užpilkite ant pašteto. Papuoškite spanguolėmis ir rozmarino lapeliais. Dėti į šaldytuvą 1-2 valandoms.
  • Reklama
  • Skanus, kvapnus vištienos kepenėlių paštetas su spanguolėmis paruoštas, patiekiamas su balta arba ruda duona. Skanaus!
    11. Skanus, kvapnus vištienos kepenėlių paštetas su spanguolėmis paruoštas, patiekiamas su balta arba ruda duona. Skanaus!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai