Vištienos kepenėlių paštetas su spanguolėmis
5 (1 įvertinimai)
4
Porcijos
30 min.
Gaminamo laikas
Apie receptą
Skanus, naminis vištienos kepenėlių paštetas patiekiamas su spanguolių tyre. Puikus vištienos kepenėlių ir spanguolių derinys, lengvas uogų rūgštumas puikiai pabrėžia pašteto skonį. Paštetas su spanguolėmis – stebėtinai skanus ir originalus užkandis, patiekiamas permatomuose puodeliuose ar dubenėliuose. Virimui geriau naudoti švelnias vištienos kepenėles, kurioms nereikia ilgalaikio terminio apdorojimo. Saldžiarūgščiai želė tinka šviežios arba šaldytos spanguolės.
Paskirtis: Užkandžių receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Uogos-
Reikalingi ingredientai:
-
Vištienos kepenėlės500 gramų
-
Svogūnai1 vnt
-
Augalinis aliejus2 šaukštai (kepimui)
-
Sviestas70 gramų
-
Grietinėlė 10%100 mililitrų
-
Druskapagal skonį
-
Malti juodieji pipiraipagal skonį
-
Muskato riešutas1 žiupsnelis
-
Spanguolės100 gramų
-
Cukrus1 valgomasis šaukštas (spanguolių tyrei gaminti)
-
Šviežias rozmarinas1 vnt (šakelė)
Kaip pagaminti
-
1. Paruoškite visus ingredientus.
-
2. Vištienos kepenėles nuplaukite, pašalinkite venas ir riebalus.
-
3. Svogūną nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Kepkite augaliniame aliejuje iki auksinės rudos spalvos.
-
4. Kepenėles suberkite į svogūną ir pakepinkite ant vidutinės ugnies, kol suminkštės.
-
5. Svarbu neperkepti kepenų. Pradurkite peiliu, o jei sultys skaidrios, kepenys yra paruoštos. Druskos, pipirų ir įberkite muskato riešuto.
-
6. Kepenėles sumalkite trintuvu, palaipsniui pildami grietinėlę, kol pašteto konsistencija jums patiks.
-
7. Spanguolių tyrei sudėkite šaldytas spanguoles į puodą (keletą atidėkite papuošimui). Įpilkite 30-50 mililitrų vandens, cukraus ir pavirkite kelias minutes.
-
8. Spanguolių tyrę supilkite į paruoštų pašteto formelių dugną.
-
9. Ant viršaus dėkite paštetą, išlyginkite.
-
10. Ištirpinkite sviestą ir užpilkite ant pašteto. Papuoškite spanguolėmis ir rozmarino lapeliais. Dėti į šaldytuvą 1-2 valandoms.