Vištienos kepenėlių paštetas su apelsinų želė
5 (1 įvertinimai)
5-7 Porcijos
2 val. 30 min.
Apie receptą
Puikus šventinis užkandis! Šis subtilus vištienos kepenėlių paštetas po saldžiarūgščiu apelsinų želė nudžiugins net ir pačius įmantriausius gurmanus. Atkreipkite dėmesį į receptą! Toks iš paprastų ingredientų pagamintas užkandis tikrai papuoš jūsų šventinį stalą. Pats subtiliausias paštetas, papildytas malonaus skonio saldžiarūgštės apelsinų želė, patiks jums ir jūsų svečiams.
Paskirtis: Užkandžių receptai
Receptai pagal ingredientus:
# VaisiaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Vištienos kepenėlės400 gramų
-
Svogūnai1~2 vnt
-
Augalinis aliejus1~2 šaukštai
-
Sviestas40~50 gramų
-
Grietinėlė 20%70~100 mililitrų
-
Druskapagal skonį
-
Malti juodieji pipiraipagal skonį
-
Muskato riešutas1 žiupsnelis
-
Apelsinų sultys200 mililitrų (želė)
-
Želatina1 arbatinis šaukštelis (želė)
-
Vanduo50 mililitrų (želė)
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus pašteto gamybai reikalingus ingredientus.
-
2. Svogūną supjaustykite kubeliais, pakepinkite augaliniame aliejuje, kol suminkštės.
-
Reklama
-
3. Vištienos kepenėles gerai nuplaukite ir nuimkite plėveles, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir suberkite į svogūną. Kepkite ant vidutinės ugnies, kol kepenėlės paruduos.
-
4. Į iškepusias kepenėles įdėkite sviesto ir supilkite grietinėlę, pagal skonį pasūdykite ir gerai išmaišykite.
-
Reklama
-
5. Sutrinkite iki vienalytės pastos jums patogiu būdu. Jei reikia, įpilkite grietinėlės, kad pasiektumėte norimą rezultatą.
-
6. Kol paštetas vėsta, paruoškite apelsinų želė. Želatiną pamirkykite šaltame vandenyje, kol išbrinks, tada ištirpinkite vandens vonelėje arba mikrobangų krosnelėje. Nevirkite!
-
Reklama
-
7. Iš apelsinų išspauskite sultis. Jei pageidaujama, galima naudoti geros kokybės sultis. Jei sultys yra labai rūgščios, įdėkite šiek tiek cukraus.
-
8. Apelsinų sultis sumaišykite su ištirpusia želatina ir gerai išmaišykite.
-
Reklama
-
9. Paštetą lygiu sluoksniu paskleiskite į tinkamą indą, palikdami vietos želė.
-
10. Užpilkite želė ir padėkite 1-2 valandas, kol visiškai atvės.
-
Reklama
-
11. Paruoštą paštetą patiekite atšaldytą. Laikyti šaldytuve ne ilgiau kaip 3 dienas.
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama