Vištienos kepenėlių paštetas su apelsinų želė

Vištienos kepenėlių paštetas su apelsinų želė

5 (1 įvertinimai)

5-7 Porcijos
2 val. 30 min.

Apie receptą

Puikus šventinis užkandis! Šis subtilus vištienos kepenėlių paštetas po saldžiarūgščiu apelsinų želė nudžiugins net ir pačius įmantriausius gurmanus. Atkreipkite dėmesį į receptą! Toks iš paprastų ingredientų pagamintas užkandis tikrai papuoš jūsų šventinį stalą. Pats subtiliausias paštetas, papildytas malonaus skonio saldžiarūgštės apelsinų želė, patiks jums ir jūsų svečiams.

Receptai pagal ingredientus: # Vaisiai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Vištienos kepenėlės
    400 gramų
  • Svogūnai
    1~2 vnt
  • Augalinis aliejus
    1~2 šaukštai
  • Sviestas
    40~50 gramų
  • Grietinėlė 20%
    70~100 mililitrų
  • Druska
    pagal skonį
  • Malti juodieji pipirai
    pagal skonį
  • Muskato riešutas
    1 žiupsnelis
  • Apelsinų sultys
    200 mililitrų (želė)
  • Želatina
    1 arbatinis šaukštelis (želė)
  • Vanduo
    50 mililitrų (želė)
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite visus pašteto gamybai reikalingus ingredientus.
    1. Paruoškite visus pašteto gamybai reikalingus ingredientus.
  • Svogūną supjaustykite kubeliais, pakepinkite augaliniame aliejuje, kol suminkštės.
    2. Svogūną supjaustykite kubeliais, pakepinkite augaliniame aliejuje, kol suminkštės.
  • Reklama
  • Vištienos kepenėles gerai nuplaukite ir nuimkite plėveles, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir suberkite į svogūną. Kepkite ant vidut...
    3. Vištienos kepenėles gerai nuplaukite ir nuimkite plėveles, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir suberkite į svogūną. Kepkite ant vidutinės ugnies, kol kepenėlės paruduos.
  • Į iškepusias kepenėles įdėkite sviesto ir supilkite grietinėlę, pagal skonį pasūdykite ir gerai išmaišykite.
    4. Į iškepusias kepenėles įdėkite sviesto ir supilkite grietinėlę, pagal skonį pasūdykite ir gerai išmaišykite.
  • Reklama
  • Sutrinkite iki vienalytės pastos jums patogiu būdu. Jei reikia, įpilkite grietinėlės, kad pasiektumėte norimą rezultatą.
    5. Sutrinkite iki vienalytės pastos jums patogiu būdu. Jei reikia, įpilkite grietinėlės, kad pasiektumėte norimą rezultatą.
  • Kol paštetas vėsta, paruoškite apelsinų želė. Želatiną pamirkykite šaltame vandenyje, kol išbrinks, tada ištirpinkite vandens vonelėje ar...
    6. Kol paštetas vėsta, paruoškite apelsinų želė. Želatiną pamirkykite šaltame vandenyje, kol išbrinks, tada ištirpinkite vandens vonelėje arba mikrobangų krosnelėje. Nevirkite!
  • Reklama
  • Iš apelsinų išspauskite sultis. Jei pageidaujama, galima naudoti geros kokybės sultis. Jei sultys yra labai rūgščios, įdėkite šiek tiek c...
    7. Iš apelsinų išspauskite sultis. Jei pageidaujama, galima naudoti geros kokybės sultis. Jei sultys yra labai rūgščios, įdėkite šiek tiek cukraus.
  • Apelsinų sultis sumaišykite su ištirpusia želatina ir gerai išmaišykite.
    8. Apelsinų sultis sumaišykite su ištirpusia želatina ir gerai išmaišykite.
  • Reklama
  • Paštetą lygiu sluoksniu paskleiskite į tinkamą indą, palikdami vietos želė.
    9. Paštetą lygiu sluoksniu paskleiskite į tinkamą indą, palikdami vietos želė.
  • Užpilkite želė ir padėkite 1-2 valandas, kol visiškai atvės.
    10. Užpilkite želė ir padėkite 1-2 valandas, kol visiškai atvės.
  • Reklama
  • Paruoštą paštetą patiekite atšaldytą. Laikyti šaldytuve ne ilgiau kaip 3 dienas.
    11. Paruoštą paštetą patiekite atšaldytą. Laikyti šaldytuve ne ilgiau kaip 3 dienas.
  • Skanaus!
    12. Skanaus!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai