Vištienos ir vermišelių sriuba
3.5 (2 įvertinimai)
4 Porcijos
50 min.
Apie receptą
Lengva ir skani sriuba. Mama dažnai ją gamina, kai sergu ir nenoriu apkrauti skrandžio, bet niekada neatsisakau suvalgyti ko nors skanaus. Papasakosiu, kaip virti sriubą su vištiena ir makaronais. Su makaronais iš anksto ar didelėmis porcijomis sriubos geriau neruošti. Laikui bėgant makaronai išbrinksta ir praranda skonį bei išvaizdą. Galite naudoti bet kokias vištienos skerdenos dalis. Sriubą būtinai patiekite karštą, galite papuošti šviežiomis žolelėmis, virtu kiaušiniu, skrebučiais ir grietine.
Paskirtis: Sriubų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Paukštiena /
# DaržovėsReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Bulvės1~2 vnt
-
Kiaušiniai2 vnt
-
Morka1 vnt
-
Vermišeliai100 gramų
-
Vištienos šlaunelės2 vnt
-
Druska ir pipiraipagal skonį
-
Petražolėspagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Nuplaukite vištieną. Į puodą supilkite vandenį ir sudėkite vištiena. Uždėkite puodą ant vidutinės ugnies ir virkite apie 30 minučių, būtinai pašalinkite putas.
-
2. Nulupkite morkas ir bulves. Bulves supjaustykite vidutiniais gabalėliais, morkas sutarkuokite vidutine tarka, makaronus sulaužykite.
-
Reklama
-
3. Kai vištiena beveik išvirs, į sultinį įberkite druskos ir pipirų.
-
4. Atskirai išvirkite kiaušinius.
-
Reklama
-
5. Į sultinį sudėkite bulves ir virkite 10 min.
-
6. Po 10 minučių suberkite morkas. Tada suberkite vermišelius ir virkite dar 3-4 minutes.
-
Reklama
-
7. Vištienos mėsą išimkite iš sriubos ir atvėsinkite. Nuimkite mėsą nuo kaulų ir grąžinkite mėsą atgal į puodą.
-
8. Virtus kiaušinius padėkite po šaltu vandeniu, tada nulupkite ir perpjaukite pusiau.
-
Reklama
-
9. Supilkite sriubą į dubenėlius, į kiekvieną įdėdami po pusę kiaušinio.
-
10. Nuplaukite petražoles ir stambiai supjaustykite. Pagardinkite sriubą druska ir pipirais pagal pageidavimą, papuoškite žolelėmis ir patiekite.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 3.5/5 (2 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama