Vištienos enčilados lavaše

Vištienos enčilados lavaše

5 (3 įvertinimai)

3 Porcijos
1 val. 20 min.

Apie receptą

Enčilados – tai tradicinis Meksikos virtuvės patiekalas. Paprastai tai sūrus kukurūzinių tortilijų su mėsos įdaru patiekalas. Siūlau šiek tiek supaprastinti receptą ir pagaminti su vištiena lavaše. Enčilados – sotus ir pilnavertis antras patiekalas. Jį galima patiekti ir šaltą kaip užkandį. Pasirinkite pagal skonį!

Receptai pagal ingredientus: # Paukštiena / # Daržovės
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Lavašas
    1 vnt
  • Vištienos krūtinėlė
    1 vnt
  • Bulgariškas pipiras
    1 vnt
  • Augalinis aliejus
    60 mililitrų
  • Pomidorų pasta
    3 šaukštai
  • Svogūnas
    1 vnt
  • Sūris
    120 gramų
  • Druska
    pagal skonį
  • Juodieji pipirai – pagal skonį
  • Česnakas
    2 skiltelės
  • Grybai
    200 gramų
  • Vanduo
    1 stiklinė
  • Kvietiniai miltai
    1 šaukštas
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite reikalingus ingredientus.
    1. Paruoškite reikalingus ingredientus.
  • Įkaitinkite keptuvėje 60 ml aliejaus. Apkepkite smulkintą svogūną.
    2. Įkaitinkite keptuvėje 60 ml aliejaus. Apkepkite smulkintą svogūną.
  • Reklama
  • Kai svogūnas suminkštės ir pradės šiek tiek ruduoti, sudėkite grybus. Kepkite, kol išgaruos skystis.
    3. Kai svogūnas suminkštės ir pradės šiek tiek ruduoti, sudėkite grybus. Kepkite, kol išgaruos skystis.
  • Vištienos filė supjaustykite nedideliais gabalėliais.
    4. Vištienos filė supjaustykite nedideliais gabalėliais.
  • Reklama
  • Sudėkite vištienos filė į keptuvę su svogūnais ir grybais. Paskaninkite druska ir pipirais. Kepkite 5 minutes.
    5. Sudėkite vištienos filė į keptuvę su svogūnais ir grybais. Paskaninkite druska ir pipirais. Kepkite 5 minutes.
  • Išimkite paprikos sėklas ir supjaustykite smulkiais kubeliais.
    6. Išimkite paprikos sėklas ir supjaustykite smulkiais kubeliais.
  • Reklama
  • Sudėkite papriką į keptuvę ir kepkite 5 minutes, maišydami.
    7. Sudėkite papriką į keptuvę ir kepkite 5 minutes, maišydami.
  • Įdėkite 1 šaukštą pomidorų pastos ir smulkintą česnaką. Gerai išmaišykite. Kaitinkite 3–4 minutes.
    8. Įdėkite 1 šaukštą pomidorų pastos ir smulkintą česnaką. Gerai išmaišykite. Kaitinkite 3–4 minutes.
  • Reklama
  • Įdaras paruoštas.
    9. Įdaras paruoštas.
  • Paruoškite padažą. Pusėje stiklinės vandens ištirpinkite 2 šaukštus pomidorų pastos.
    10. Paruoškite padažą. Pusėje stiklinės vandens ištirpinkite 2 šaukštus pomidorų pastos.
  • Reklama
  • Įkaitinkite 1 šaukštą aliejaus, įberkite 1 šaukštą miltų. Maišykite.
    11. Įkaitinkite 1 šaukštą aliejaus, įberkite 1 šaukštą miltų. Maišykite.
  • Supilkite ištirpintą pomidorų pastą. Įpilkite dar pusę stiklinės vandens. Gerai išmaišykite, kad neliktų gumulėlių. Kaitinkite ant viduti...
    12. Supilkite ištirpintą pomidorų pastą. Įpilkite dar pusę stiklinės vandens. Gerai išmaišykite, kad neliktų gumulėlių. Kaitinkite ant vidutinės ugnies. Kai pradės burbuliuoti, iškart nukelkite nuo ugnies.
  • Lavašą supjaustykite lakštais. Dydį parinkite pagal formą, kurioje ketinate kepti.
    13. Lavašą supjaustykite lakštais. Dydį parinkite pagal formą, kurioje ketinate kepti.
  • Reklama
  • Formuokite ritinėlius. Nuo krašto palikite šiek tiek vietos, ant lavašo lakšto dėkite 3 šaukštus įdaro.
    14. Formuokite ritinėlius. Nuo krašto palikite šiek tiek vietos, ant lavašo lakšto dėkite 3 šaukštus įdaro.
  • Susukite ritinėlį.
    15. Susukite ritinėlį.
  • Formos dugne supilkite 1/4 paruošto padažo. Sudėkite paruoštus ritinėlius su įdaru.
    16. Formos dugne supilkite 1/4 paruošto padažo. Sudėkite paruoštus ritinėlius su įdaru.
  • Ritinėlius aptepkite likusiu padažu, pabarstykite stambiai tarkuotu sūriu. Kepkite 20 minučių iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje. Atkreipki...
    17. Ritinėlius aptepkite likusiu padažu, pabarstykite stambiai tarkuotu sūriu. Kepkite 20 minučių iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje. Atkreipkite dėmesį į savo orkaitės ypatybes!
  • Išimkite enčiladas iš orkaitės.
    18. Išimkite enčiladas iš orkaitės.
  • Patiekite porcijomis šiltą. Skanaus!
    19. Patiekite porcijomis šiltą. Skanaus!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (3 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
Deimantė Lu
Autorius: Deimantė Lu

Deimantė yra „gaminimas.lt“ komandos narė, kurios sritis – saldumynai, kepiniai ir modernūs patiekalai. Ji nuolat eksperimentuoja virtuvėje, ieškodama naujų skonių derinių ir tobulų receptų. Deimantė turi ilgametę maisto tinklaraščio rašymo patirtį, puikiai išmano ingredientų mokslą ir dalinasi savo žiniomis, kad kiekvienas pyragas ar sausainis pavyktų nepriekaištingai. Jos receptai yra tikslūs, aiškūs ir kviečia mėgautis kūryba virtuvėje Sekite Facebook

  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai