Vištienos enčilados lavaše
5 (3 įvertinimai)
3 Porcijos
1 val. 20 min.
Apie receptą
Enčilados – tai tradicinis Meksikos virtuvės patiekalas. Paprastai tai sūrus kukurūzinių tortilijų su mėsos įdaru patiekalas. Siūlau šiek tiek supaprastinti receptą ir pagaminti su vištiena lavaše. Enčilados – sotus ir pilnavertis antras patiekalas. Jį galima patiekti ir šaltą kaip užkandį. Pasirinkite pagal skonį!
Paskirtis: Vakarienės receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Paukštiena /
# DaržovėsReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Lavašas1 vnt
-
Vištienos krūtinėlė1 vnt
-
Bulgariškas pipiras1 vnt
-
Augalinis aliejus60 mililitrų
-
Pomidorų pasta3 šaukštai
-
Svogūnas1 vnt
-
Sūris120 gramų
-
Druskapagal skonį
-
Juodieji pipirai – pagal skonį
-
Česnakas2 skiltelės
-
Grybai200 gramų
-
Vanduo1 stiklinė
-
Kvietiniai miltai1 šaukštas
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite reikalingus ingredientus. -
2. Įkaitinkite keptuvėje 60 ml aliejaus. Apkepkite smulkintą svogūną. -
Reklama
-
3. Kai svogūnas suminkštės ir pradės šiek tiek ruduoti, sudėkite grybus. Kepkite, kol išgaruos skystis. -
4. Vištienos filė supjaustykite nedideliais gabalėliais. -
Reklama
-
5. Sudėkite vištienos filė į keptuvę su svogūnais ir grybais. Paskaninkite druska ir pipirais. Kepkite 5 minutes. -
6. Išimkite paprikos sėklas ir supjaustykite smulkiais kubeliais. -
Reklama
-
7. Sudėkite papriką į keptuvę ir kepkite 5 minutes, maišydami. -
8. Įdėkite 1 šaukštą pomidorų pastos ir smulkintą česnaką. Gerai išmaišykite. Kaitinkite 3–4 minutes. -
Reklama
-
9. Įdaras paruoštas. -
10. Paruoškite padažą. Pusėje stiklinės vandens ištirpinkite 2 šaukštus pomidorų pastos. -
Reklama
-
11. Įkaitinkite 1 šaukštą aliejaus, įberkite 1 šaukštą miltų. Maišykite. -
12. Supilkite ištirpintą pomidorų pastą. Įpilkite dar pusę stiklinės vandens. Gerai išmaišykite, kad neliktų gumulėlių. Kaitinkite ant vidutinės ugnies. Kai pradės burbuliuoti, iškart nukelkite nuo ugnies. -
13. Lavašą supjaustykite lakštais. Dydį parinkite pagal formą, kurioje ketinate kepti. -
Reklama
-
14. Formuokite ritinėlius. Nuo krašto palikite šiek tiek vietos, ant lavašo lakšto dėkite 3 šaukštus įdaro. -
15. Susukite ritinėlį. -
16. Formos dugne supilkite 1/4 paruošto padažo. Sudėkite paruoštus ritinėlius su įdaru. -
17. Ritinėlius aptepkite likusiu padažu, pabarstykite stambiai tarkuotu sūriu. Kepkite 20 minučių iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje. Atkreipkite dėmesį į savo orkaitės ypatybes! -
18. Išimkite enčiladas iš orkaitės. -
19. Patiekite porcijomis šiltą. Skanaus!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (3 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama



















