Upėtakis grietinėlės padaže
5 (2 įvertinimai)
2 Porcijos
1 val.
Apie receptą
Švelnus ir kvapnus žuvies patiekalas – upėtakis grietinėlės padaže. Gaminti upėtakį kreminiame padaže visai nesunku. Gaminimą galima suskirstyti į 3 etapus: 1) žuvies paruošimas 2) padažo gaminimas 3) žuvies kepimas. Kol upėtakis kreminiame padaže dar karštas, patiekalą reikia patiekti. Žuvį galite papuošti raudonaisiais ikrais ar vyšniniais pomidorais, o svečius pavaišinti šviežių daržovių salotomis ir kvapnia duona. Jūsų paslaugoms paprastas upėtakio kepimo kreminiame padaže receptas. Sėkmės!
Paskirtis: Vakarienės receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Žuvis /
# Pieno produktaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Upėtakio kepsnys250 gramų
-
Citrina1 vnt
-
Druskapagal skonį
-
Pipiraipagal skonį
-
Sviestas1 šaukštas
-
Kvietiniai miltai1 arbatinis šaukštelis
-
Grietinėlė150 mililitrų (10
-
Alyvuogių aliejus1 šaukštas
-
Krapaipagal skonį
-
Aliejus1 šaukštas
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Nuplaukite ir perpjaukite citriną per pusę. Išspaudžiame sultis iš dviejų puselių, jas naudojame žuviai marinuoti.
-
2. Upėtakio kepsnį nuplaukite ir nusausinkite. Dėkite žuvį į lėkštę, pagardinkite druska, pipirais, apšlakstykite citrinos sultimis ir apšlakstykite alyvuogių aliejumi. Palikite pasimarinuoti 20-30 minučių.
-
Reklama
-
3. Smulkiai supjaustykite krapus.
-
4. Paruošiame grietinėlės padažą. Ištirpinkite sviestą keptuvėje.
-
Reklama
-
5. Dabar suberkite miltus. Maišydami supilame grietinėlę. Pabaigoje, jei norite, įberkite krapų. Masę reikia užvirti, tada nukelti nuo ugnies ir leisti pastovėti po dangčiu.
-
6. Kepimo skardą sutepkite augaliniu aliejumi. Išdėliokite upėtakio kepsnį. Kepkite orkaitėje 25-30 minučių, 190 laipsnių temperatūroje.
-
Reklama
-
7. Karštą upėtakį išimame medine mentele ir dedame į lėkštę. Viršų aptepkite grietinėlės padažu ir papuoškite vyšniniais pomidoriukais. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama