Upėtakis grietinėlės padaže

Upėtakis grietinėlės padaže

5 (2 įvertinimai)

2 Porcijos
1 val.

Apie receptą

Švelnus ir kvapnus žuvies patiekalas – upėtakis grietinėlės padaže. Gaminti upėtakį kreminiame padaže visai nesunku. Gaminimą galima suskirstyti į 3 etapus: 1) žuvies paruošimas 2) padažo gaminimas 3) žuvies kepimas. Kol upėtakis kreminiame padaže dar karštas, patiekalą reikia patiekti. Žuvį galite papuošti raudonaisiais ikrais ar vyšniniais pomidorais, o svečius pavaišinti šviežių daržovių salotomis ir kvapnia duona. Jūsų paslaugoms paprastas upėtakio kepimo kreminiame padaže receptas. Sėkmės!

Receptai pagal ingredientus: # Žuvis / # Pieno produktai
Reklama
Desrainis24.lt
Desrainis24.lt
  • Reikalingi ingredientai:

  • Upėtakio kepsnys
    250 gramų
  • Citrina
    1 vnt
  • Druska
    pagal skonį
  • Pipirai
    pagal skonį
  • Sviestas
    1 šaukštas
  • Kvietiniai miltai
    1 arbatinis šaukštelis
  • Grietinėlė
    150 mililitrų (10
  • Alyvuogių aliejus
    1 šaukštas
  • Krapai
    pagal skonį
  • Aliejus
    1 šaukštas
Reklama
Gaminimo eiga
  • Nuplaukite ir perpjaukite citriną per pusę. Išspaudžiame sultis iš dviejų puselių, jas naudojame žuviai marinuoti.
    1. Nuplaukite ir perpjaukite citriną per pusę. Išspaudžiame sultis iš dviejų puselių, jas naudojame žuviai marinuoti.
  • Upėtakio kepsnį nuplaukite ir nusausinkite. Dėkite žuvį į lėkštę, pagardinkite druska, pipirais, apšlakstykite citrinos sultimis ir apšla...
    2. Upėtakio kepsnį nuplaukite ir nusausinkite. Dėkite žuvį į lėkštę, pagardinkite druska, pipirais, apšlakstykite citrinos sultimis ir apšlakstykite alyvuogių aliejumi. Palikite pasimarinuoti 20-30 minučių.
  • Reklama
  • Smulkiai supjaustykite krapus.
    3. Smulkiai supjaustykite krapus.
  • Paruošiame grietinėlės padažą. Ištirpinkite sviestą keptuvėje.
    4. Paruošiame grietinėlės padažą. Ištirpinkite sviestą keptuvėje.
  • Reklama
  • Dabar suberkite miltus. Maišydami supilame grietinėlę. Pabaigoje, jei norite, įberkite krapų. Masę reikia užvirti, tada nukelti nuo ugnie...
    5. Dabar suberkite miltus. Maišydami supilame grietinėlę. Pabaigoje, jei norite, įberkite krapų. Masę reikia užvirti, tada nukelti nuo ugnies ir leisti pastovėti po dangčiu.
  • Kepimo skardą sutepkite augaliniu aliejumi. Išdėliokite upėtakio kepsnį. Kepkite orkaitėje 25-30 minučių, 190 laipsnių temperatūroje.
    6. Kepimo skardą sutepkite augaliniu aliejumi. Išdėliokite upėtakio kepsnį. Kepkite orkaitėje 25-30 minučių, 190 laipsnių temperatūroje.
  • Reklama
  • Karštą upėtakį išimame medine mentele ir dedame į lėkštę. Viršų aptepkite grietinėlės padažu ir papuoškite vyšniniais pomidoriukais. Gero...
    7. Karštą upėtakį išimame medine mentele ir dedame į lėkštę. Viršų aptepkite grietinėlės padažu ir papuoškite vyšniniais pomidoriukais. Gero apetito!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai