Agrastų uogienė su graikiniais riešutais
5 (1 įvertinimai)
3 Porcijos
10 val.
Apie receptą
Agrastų uogienė su graikiniais riešutais – neįprastas ir skanus delikatesas, kuris tiesiog ruošiamas namuose. Ši uogienė suteikia jėgų ir turi daug naudingų savybių! Nesu tikra, ar tai klasikinis agrastų graikinių riešutų uogienės receptas, bet yra tikrai puikus! Iš nurodyto ingredientų kiekio paruošiau 3 stiklainius uogienės po 0,5 l. Paruoštą uogienę geriausia laikyti vėsiame rūsyje arba šaldytuve. Nepakeičiamas produktas, ypač žiemą!
Paskirtis: Uogienių receptai
Receptai pagal ingredientus:
# UogosReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Agrastai neprinokę0.5 kilogramo
-
Graikiniai riešutai300 gramų
-
Cukrus1 kilogramas
-
Vanduo0.5 litro
-
Žvaigždinis anyžius1 vnt
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Agrastus nuplaukite, nuimkite stiebus. Atsargiai išimkite sėklas ir minkštimą, kad nebūtų pažeista pati uoga.
-
2. Nulupkite graikinius riešutus.
-
Reklama
-
3. Dabar pats sunkiausias dalykas: kiekvieną agrastą prikimšame graikiniais riešutais. Svarbu nepažeisti agrastų.
-
4. Sumaišome cukrų su vandeniu ir verdame ant silpnos ugnies, kol cukrus visiškai ištirps. Sirupas turi būti visiškai skaidrus.
-
Reklama
-
5. Uogas užpilkite paruoštu sirupu, palikite per naktį. Ryte uogienę uždėkite ant lėtos ugnies, suberkite anyžius ir virkite, kol užvirs. Tada nukelkite uogienę nuo ugnies, išimkite anyžius ir po 10 minučių sudėkite į stiklainius.
-
6. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama