Vištiena su slyvomis
5 (1 įvertinimai)
Apie receptą
Vištiena su slyvomis – labai skanus karštas patiekalas, puikiai tinkantis prie bet kokio garnyro. Vištiena labai aromatinga, sodraus, šiek tiek saldaus skonio. Gana silpno skonio vištienai reikia dėti įvairių prieskonių, prieskonių ir kitų priedų, kurie pagerins ir paįvairins patiekalo skonį. Siūlau variantą, kaip kepti vištieną su džiovintomis slyvomis pomidorų sultyse. Patiekalas pasirodo labai sotus, būtent taip yra, kai negalima išskirti nė vieno ingrediento – česnakai, svogūnai ir morkos suteikia vištienai subtilų aštrų aromatą, slyvos padaro vištieną šiek tiek saldesnę, o pomidorų sultys sujungia visus ingredientus į vieną kompoziciją.
-
Reikalingi ingredientai:
-
Vištienos šlaunelės2 vnt
-
Slyvos70 gramų
-
Svogūnai3 vnt
-
Morkos1 vnt
-
Česnakai4 skiltelės
-
Pomidorų sultys170 mililitrų
-
Druska, pipiraipagal skonį
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus reikiamus ingredientus, nulupkite česnaką, svogūnus ir morkas, atitirpinkite vištieną jei reikia, o džiovintas slyvas iš anksto pamirkykite šaltame vandenyje 30 minučių.
-
2. Vištieną įtrinkite druska ir pipirais, sudėkite į multivarkos dubenį kartu su augaliniu aliejumi, 25 minutėms įjunkite kepimo režimą.
-
Reklama
-
3. Svogūną supjaustykite mažais kubeliais, o morkas sutarkuokite stambia tarka.
-
4. Sudėkite svogūnus ir morkas į vištieną praėjus 5 minutėms nuo programos pradžios.
-
Reklama
-
5. Suberkite vidutinio dydžio gabalėliais supjaustytas džiovintas slyvas, pakepinkite dar 5 minutes.
-
6. Supjaustykite kelias česnako skilteles į plonas lėkštes, nusiųskite į multicooker dubenį kartu su pomidorų sultimis, druska, pipirais ir prieskoniais.
-
Reklama
-
7. Virkite iki programos pabaigos (15 minučių). Tada vištieną su džiovintomis slyvomis dėkite į lėkštę, papuoškite petražolių šakelėmis ir patiekite išalkusiems namiškiams.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama