Vištiena su grybais kreminiame padaže
5 (1 įvertinimai)
4 Porcijos
30 min.
Apie receptą
Vištienos patiekalai yra labiausiai paplitę šiuolaikiniuose namuose. Pirma, jie labai greitai ir lengvai paruošiami. Antra, jie visada yra skanūs. O su kreminiu padažu mėsa tampa sultinga. Dalinuosi paprasčiausiu populiaraus patiekalo – vištienos su grybais grietinėlėje receptu. Iš esmės ne gėda tokį patiekalą patiekti net ant šventinio stalo – jis tikrai labai skanus, švelnus ir įdomus. Daug įdomiau nei vištiena, kepta orkaitėje. O tai, kad patiekalas iškepa greičiau nei per pusvalandį, yra papildomas šio patiekalo privalumas, nes pradėti gaminti galėsite jau svečiams prie slenksčio.
Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Paukštiena /
# Pieno produktaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Vištos krūtinėlė2 vnt
-
Pievagrybiai400 gramų
-
Grietinėlė 22%300 mililitrų
-
Prieskoniaipagal skonį
-
Sviestas40 gramų
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Grybus supjaustykite dideliais griežinėliais.
-
2. Keptuvėje įkaitinkite šiek tiek sviesto, sudėkite grybus ir kepkite ant vidutinės ugnies apie 5 minutes.
-
Reklama
-
3. Kol grybai kepa, vištieną supjaustykite mažais, maždaug 2 x 3 cm dydžio gabalėliais.
-
4. Kai grybai suminkštės ir išskirs sultis, į keptuvę suberkite vištieną. Jei reikia, įpilkite šiek tiek aliejaus.
-
Reklama
-
5. Kai vištienos gabaliukai taps balti, visą keptuvės turinį užpilkite grietinėle, įberkite druskos ir prieskonių, sumažinkite ugnį ir troškinkite apie 5 minutes. Kai padažas pasiekia norimą tankį, nukeliame nuo ugnies, nes grybai ir vištiena iš tikrųjų jau yra paruošti.
-
6. Patiekalą galite patiekti su bet kokiu garnyru – ryžiais, makaronais (kaip mano nuotraukoje) ar bulvėmis. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama