Braškių putėsiai

Braškių putėsiai

5 (5 įvertinimai)

3 Porcijos
1 val.

Apie receptą

Šis desertas bus puiki šventinio valgio pabaiga. Vaikams tai ypač patinka dėl savo puošnumo ir švelnumo. Turėdami šaldytų braškių, galite putėsius paruošti bet kuriuo metų laiku. Siūlau pasigaminti labai skanų, gaivų ir lengvą braškinį desertą. Šiuos putėsius galima pasigaminti ne tik iš braškių. Galite naudoti bet kokias uogas, pavyzdžiui, avietes, mėlynes.

Receptai pagal ingredientus: # Uogos / # Pieno produktai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Braškės
    500 gramų
  • Grietinėlė
    300 gramų (33% riebumo)
  • Želatina
    15 gramų
  • Vanduo
    70 gramų
  • Cukraus pudra
    70 gramų
Reklama
Gaminimo eiga
  • Pirmiausia želatiną užpilkite šaltu vandeniu ir palikite 15 minučių pastovėti.
    1. Pirmiausia želatiną užpilkite šaltu vandeniu ir palikite 15 minučių pastovėti.
  • Atšildykite braškes ir sutrinkite jas. Apie 1/4 tyrės atidėkite papuošimui.
    2. Atšildykite braškes ir sutrinkite jas. Apie 1/4 tyrės atidėkite papuošimui.
  • Reklama
  • Tada pagrindinę braškių tyrę pakaitinkite. Įdėkite želatiną ir maišykite, kol gerai ištirps.
    3. Tada pagrindinę braškių tyrę pakaitinkite. Įdėkite želatiną ir maišykite, kol gerai ištirps.
  • Grietinėlę išplakti su cukraus pudra iki purumo. Švelniai įmaišykite braškių tyrę.
    4. Grietinėlę išplakti su cukraus pudra iki purumo. Švelniai įmaišykite braškių tyrę.
  • Reklama
  • Braškių putėsius padalinkite į dubenėlius ir dėkite į šaldytuvą, kol pradės stingti.
    5. Braškių putėsius padalinkite į dubenėlius ir dėkite į šaldytuvą, kol pradės stingti.
  • Tada užpilkite rezervuota braškių tyrele. Papuoškite pagal savo skonį. Gero apetito!
    6. Tada užpilkite rezervuota braškių tyrele. Papuoškite pagal savo skonį. Gero apetito!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (5 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
Deimantė Lu
Autorius: Deimantė Lu

Deimantė yra „gaminimas.lt“ komandos narė, kurios sritis – saldumynai, kepiniai ir modernūs patiekalai. Ji nuolat eksperimentuoja virtuvėje, ieškodama naujų skonių derinių ir tobulų receptų. Deimantė turi ilgametę maisto tinklaraščio rašymo patirtį, puikiai išmano ingredientų mokslą ir dalinasi savo žiniomis, kad kiekvienas pyragas ar sausainis pavyktų nepriekaištingai. Jos receptai yra tikslūs, aiškūs ir kviečia mėgautis kūryba virtuvėje Sekite Facebook

  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai