Vištiena su citrina ir alyvuogėmis

Vištiena su citrina ir alyvuogėmis

5 (2 įvertinimai)

3 Porcijos
40 min.

Apie receptą

Sultingos, kvapnios vištienos su citrina, alyvuogėmis ir čiobreliais receptas. Šią vištieną galima patiekti tiek eilinę, tiek šventinę dieną. Kaip garnyras tinka ryžiai, košė ar bulvės. Norėdami paruošti vištieną su citrina ir alyvuogėmis, apkepkite vištienos gabalėlius, tada įpilkite vyno. Kai alkoholis išgaruos, supilkite sultinį, vienos citrinos sultis, suberkite alyvuoges, citrinos griežinėlius, žoleles ir troškinkite, kol suminkštės.

Receptai pagal ingredientus: # Paukštiena / # Vaisiai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Vištiena
    800~900 gramų (šlaunelės be kaulo, krūtinėlė arba ketvirtis su kaulu)
  • Citrinos
    2 vnt
  • Alyvuogės be kauliukų
    3/4 stiklinės
  • Aliejus
    1 šaukštas
  • Česnakai
    5 skiltelės
  • Sausas baltas vynas
    1/3 stiklinės
  • Vištienos sultinys
    1 stiklinė (arba sultinio kubeliai, užpilti verdančiu vandeniu)
  • Švieži čiobreliai, šakelė
    1 vnt (taip pat galite pridėti raudonėlio)
  • Druska, juodieji pipirai
    pagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite visus ingredientus. Vieną citriną supjaustykite griežinėliais, čiobrelius nuplaukite.
    1. Paruoškite visus ingredientus. Vieną citriną supjaustykite griežinėliais, čiobrelius nuplaukite.
  • Vištienos gabalėlius dėkite ant popierinio rankšluosčio, kad pašalintumėte drėgmės perteklių. Pabarstykite druska ir pipirais.
    2. Vištienos gabalėlius dėkite ant popierinio rankšluosčio, kad pašalintumėte drėgmės perteklių. Pabarstykite druska ir pipirais.
  • Reklama
  • Storoje keptuvėje ant stiprios ugnies įkaitinkite aliejų ir apkepkite vištienos gabalėlius po 2 minutes iš kiekvienos pusės.
    3. Storoje keptuvėje ant stiprios ugnies įkaitinkite aliejų ir apkepkite vištienos gabalėlius po 2 minutes iš kiekvienos pusės.
  • Tada į keptą vištieną suberkite nuluptas česnako skilteles ir viską užpilkite vynu. Kaitinkite, kol vynas išgaruos per pusę.
    4. Tada į keptą vištieną suberkite nuluptas česnako skilteles ir viską užpilkite vynu. Kaitinkite, kol vynas išgaruos per pusę.
  • Reklama
  • Supilkite sultinį ir vienos citrinos sultis. Sudėkite alyvuoges, citrinos griežinėlius ir smulkintus čiobrelius. Jei turite raudonėlio, t...
    5. Supilkite sultinį ir vienos citrinos sultis. Sudėkite alyvuoges, citrinos griežinėlius ir smulkintus čiobrelius. Jei turite raudonėlio, taip pat susmulkinkite keletą šakelių ir suberkite į keptuvę. Uždenkite dangčiu, sumažinkite ugnį iki minimumo ir troškinkite 20 minučių. Jei turite vištieną su kaulais, troškinkite, kol mėsa atsitrauks nuo kaulo.
  • Vištiena su citrina ir alyvuogėmis yra paruošta! Pabarstykite šviežiomis žolelėmis ir patiekite su mėgstamu garnyru. Gero apetito!
    6. Vištiena su citrina ir alyvuogėmis yra paruošta! Pabarstykite šviežiomis žolelėmis ir patiekite su mėgstamu garnyru. Gero apetito!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai