Vištiena su baziliku ir pomidorais
5 (2 įvertinimai)
4 Porcijos
1 val.
Apie receptą
Tokią vištieną galima patiekti ne tik pietums ar vakarienei, tačiau ji neliks be dėmesio ir ant šventinio stalo. Tokią vištieną galima kepti ne tik keptuvėje, bet ir ant įprasto grilio ar orkaitėje. Kuo daugiau baziliko pridėsite, tuo stipresnis bus skonis. Jei verdant baziliko šakelės pradeda degti, tiesiog išimkite jas.
Paskirtis: Vakarienės receptai
Receptai pagal ingredientus:
# PaukštienaReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Pomidoras1 vnt (mažas)
-
Česnakai2 skiltelės
-
Augalinis aliejus2 šaukštai
-
Bazilikas1 vnt
-
Druskapagal skonį
-
Pipiraipagal skonį
-
Vištienos krūtinėlė4 vnt
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite viską, ko reikia. Nuplaukite ir nusausinkite baziliką ir pomidorą.
-
2. Nuplaukite vištienos krūtinėlės filė ir nusausinkite. Aštriu peiliu perpjaukite filė per pusę, neperpjaudami iki galo ir išskleiskite.
-
Reklama
-
3. Nulupkite ir susmulkinkite česnaką. Dubenyje sumaišykite druską, pipirus, česnaką ir augalinį aliejų.
-
4. Paruoštu česnako mišiniu ištepkite krūtinėles.
-
Reklama
-
5. Nuskinkite baziliko lapelius ir padėkite filė ant vienos pusės.
-
6. Pomidorą supjaustykite griežinėliais ir išdėliokite ant baziliko.
-
Reklama
-
7. Pomidorų skilteles uždarykite antrąja puse ir sutvirtinkite kraštą dantų krapštuku.
-
8. Grilio keptuvę ištepkite likusiu česnakiniu aliejumi ir įkaitinkite ant vidutinės ugnies. Kepkite ant vidutinės ugnies iki auksinės rudos spalvos, maždaug 10 minučių iš kiekvienos pusės. Išimkite vištieną iš keptuvės ir uždenkite, palikite keletą minučių pastovėti ir ji paruošta patiekti.
-
Reklama
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama