Vištiena su baziliku ir pomidorais

Vištiena su baziliku ir pomidorais

5 (2 įvertinimai)

4 Porcijos
1 val.

Apie receptą

Tokią vištieną galima patiekti ne tik pietums ar vakarienei, tačiau ji neliks be dėmesio ir ant šventinio stalo. Tokią vištieną galima kepti ne tik keptuvėje, bet ir ant įprasto grilio ar orkaitėje. Kuo daugiau baziliko pridėsite, tuo stipresnis bus skonis. Jei verdant baziliko šakelės pradeda degti, tiesiog išimkite jas.

Receptai pagal ingredientus: # Paukštiena
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Pomidoras
    1 vnt (mažas)
  • Česnakai
    2 skiltelės
  • Augalinis aliejus
    2 šaukštai
  • Bazilikas
    1 vnt
  • Druska
    pagal skonį
  • Pipirai
    pagal skonį
  • Vištienos krūtinėlė
    4 vnt
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite viską, ko reikia. Nuplaukite ir nusausinkite baziliką ir pomidorą.
    1. Paruoškite viską, ko reikia. Nuplaukite ir nusausinkite baziliką ir pomidorą.
  • Nuplaukite vištienos krūtinėlės filė ir nusausinkite. Aštriu peiliu perpjaukite filė per pusę, neperpjaudami iki galo ir išskleiskite.
    2. Nuplaukite vištienos krūtinėlės filė ir nusausinkite. Aštriu peiliu perpjaukite filė per pusę, neperpjaudami iki galo ir išskleiskite.
  • Reklama
  • Nulupkite ir susmulkinkite česnaką. Dubenyje sumaišykite druską, pipirus, česnaką ir augalinį aliejų.
    3. Nulupkite ir susmulkinkite česnaką. Dubenyje sumaišykite druską, pipirus, česnaką ir augalinį aliejų.
  • Paruoštu česnako mišiniu ištepkite krūtinėles.
    4. Paruoštu česnako mišiniu ištepkite krūtinėles.
  • Reklama
  • Nuskinkite baziliko lapelius ir padėkite filė ant vienos pusės.
    5. Nuskinkite baziliko lapelius ir padėkite filė ant vienos pusės.
  • Pomidorą supjaustykite griežinėliais ir išdėliokite ant baziliko.
    6. Pomidorą supjaustykite griežinėliais ir išdėliokite ant baziliko.
  • Reklama
  • Pomidorų skilteles uždarykite antrąja puse ir sutvirtinkite kraštą dantų krapštuku.
    7. Pomidorų skilteles uždarykite antrąja puse ir sutvirtinkite kraštą dantų krapštuku.
  • Grilio keptuvę ištepkite likusiu česnakiniu aliejumi ir įkaitinkite ant vidutinės ugnies. Kepkite ant vidutinės ugnies iki auksinės rudos...
    8. Grilio keptuvę ištepkite likusiu česnakiniu aliejumi ir įkaitinkite ant vidutinės ugnies. Kepkite ant vidutinės ugnies iki auksinės rudos spalvos, maždaug 10 minučių iš kiekvienos pusės. Išimkite vištieną iš keptuvės ir uždenkite, palikite keletą minučių pastovėti ir ji paruošta patiekti.
  • Reklama
  • Skanaus!
    9. Skanaus!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai