Vištiena orkaitėje ant stiklainio

Vištiena orkaitėje ant stiklainio

5 (1 įvertinimai)

4 Porcijos
1 val.

Apie receptą

Kepame visą vištą orkaitėje. Tai pats paprasčiausias būdas gauti idealiai iškeptą, skanią vištą be jokio aliejaus. Tokiam patiekalui paruošti paukštį reikia užmauti ant specialios atramos - rėmelio (rosterio) arba naudoti paprastą stiklainį ar butelį. Tirpdami riebalai nubėga į skardą, tolygiai įsigeria į mėsą iš vidaus ir išorės, išlaiko sultingumą ir sukuria ploną, traškią, apskrudusią plutelę. Gaminimo laiką skaičiuokite taip: 20 minučių kiekvienam 500 gramų svorio.

Receptai pagal ingredientus: # Paukštiena
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Višta
    1 vnt
  • Druska
    1/2 arbatinio šaukštelio
  • Malti juodieji pipirai
    1/2 arbatinio šaukštelio
  • Paprika
    1 arbatinis šaukštelis
  • Džiovintas maltas česnakas
    1 arbatinis šaukštelis
  • Aštrieji raudonieji pipirai
    1 žiupsnelis
  • Džiovintas bazilikas
    1 žiupsnelis
  • Rozmarinas
    1 šakelė
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite ingredientus. Marinatui galite naudoti jums patinkančių prieskonių ir žolelių mišinį. Pageidaujant į marinatą galima įdėti soj...
    1. Paruoškite ingredientus. Marinatui galite naudoti jums patinkančių prieskonių ir žolelių mišinį. Pageidaujant į marinatą galima įdėti sojų padažo, garstyčių, medaus. Naudokite paukštį, sveriantį ne daugiau kaip 1-1,2 kg.
  • Pirmiausia paruoškite vištą. Pašalinkite perteklinius riebalus, plunksnelių likučius. Nuplaukite ir nusausinkite skerdeną popieriniais ra...
    2. Pirmiausia paruoškite vištą. Pašalinkite perteklinius riebalus, plunksnelių likučius. Nuplaukite ir nusausinkite skerdeną popieriniais rankšluosčiais.
  • Reklama
  • Prieskonių ir žolelių mišinį sudėkite į grūstuvę kartu su druska ir sutrinkite grūstuvu.
    3. Prieskonių ir žolelių mišinį sudėkite į grūstuvę kartu su druska ir sutrinkite grūstuvu.
  • Gerai įtrinkite vištą iš išorės ir vidaus prieskoniais su druska. Palikite kuriam laikui pasimarinuoti.
    4. Gerai įtrinkite vištą iš išorės ir vidaus prieskoniais su druska. Palikite kuriam laikui pasimarinuoti.
  • Reklama
  • Jeigu neturite specialios atramos - rosterio, naudokite stiklinį indą ar butelį, pripildydami jį vandens 2/3 tūrio. Į vandenį kvapui gali...
    5. Jeigu neturite specialios atramos - rosterio, naudokite stiklinį indą ar butelį, pripildydami jį vandens 2/3 tūrio. Į vandenį kvapui galima įdėti lauro lapą, čiobrelį, rozmariną. Galite naudoti ir aliuminio skardinę nuo alaus, palikdami joje šiek tiek gėrimo. Alaus skonis suteiks vištai įdomų poskonį su karamelės ir apynių natomis. Jei jus trikdo spausdinta etiketė ant skardinės, apvyniokite ją folija.
  • Uždėkite vištą ant skardinės. Ji turi laikytis tvirtai ir stabiliai. Konstrukciją perkelkite ant skardos ar kepimo formos, kad nutekėtų r...
    6. Uždėkite vištą ant skardinės. Ji turi laikytis tvirtai ir stabiliai. Konstrukciją perkelkite ant skardos ar kepimo formos, kad nutekėtų riebalai. Įvertinkite orkaitės dydį.
  • Reklama
  • Perkelkite vištą kartu su skarda į orkaitę. Kepkite 180 °C temperatūroje 50-60 minučių. Kad ji tolygiai apskrustų ir neišdžiūtų, apliekit...
    7. Perkelkite vištą kartu su skarda į orkaitę. Kepkite 180 °C temperatūroje 50-60 minučių. Kad ji tolygiai apskrustų ir neišdžiūtų, apliekite paukštį riebalais, kurie nubėga į skardą.
  • Išimkite iškepusią vištą, perkelkite ją į patiekimo lėkštę. Patiekite su garnyru, daržovėmis ir atskirai - su padažu.
    8. Išimkite iškepusią vištą, perkelkite ją į patiekimo lėkštę. Patiekite su garnyru, daržovėmis ir atskirai - su padažu.
  • Reklama
  • Orkaitėje ant skardinės kepta višta būna su gražia aukso spalvos plutele ir švelnia, sultinga mėsa. Skanaus!
    9. Orkaitėje ant skardinės kepta višta būna su gražia aukso spalvos plutele ir švelnia, sultinga mėsa. Skanaus!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
Babos receptai
Autorius: Babos receptai

„Babos receptai“ – tai ne vieno žmogaus, o ištisos kartų išminties kolekcija. Čia rasite autentiškus, laiko patikrintus patiekalus, kuriuos mūsų močiutės ir prosenelės gamino dešimtmečiais. Šie receptai yra kruopščiai renkami ir išsaugomi, siekiant perduoti lietuvių kulinarinį paveldą. Kiekvienas patiekalas pasižymi paprastumu, natūraliais ingredientais ir garantuotu skoniu, kuris primena vaikystę. Tai klasika, kuri niekada nepaves ir kuria galima pasitikėti. Sekite Facebook

  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai