Vištiena orkaitėje ant stiklainio
5 (1 įvertinimai)
4 Porcijos
1 val.
Apie receptą
Kepame visą vištą orkaitėje. Tai pats paprasčiausias būdas gauti idealiai iškeptą, skanią vištą be jokio aliejaus. Tokiam patiekalui paruošti paukštį reikia užmauti ant specialios atramos - rėmelio (rosterio) arba naudoti paprastą stiklainį ar butelį. Tirpdami riebalai nubėga į skardą, tolygiai įsigeria į mėsą iš vidaus ir išorės, išlaiko sultingumą ir sukuria ploną, traškią, apskrudusią plutelę. Gaminimo laiką skaičiuokite taip: 20 minučių kiekvienam 500 gramų svorio.
Paskirtis: Šventiniam stalui receptai
Receptai pagal ingredientus:
# PaukštienaReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Višta1 vnt
-
Druska1/2 arbatinio šaukštelio
-
Malti juodieji pipirai1/2 arbatinio šaukštelio
-
Paprika1 arbatinis šaukštelis
-
Džiovintas maltas česnakas1 arbatinis šaukštelis
-
Aštrieji raudonieji pipirai1 žiupsnelis
-
Džiovintas bazilikas1 žiupsnelis
-
Rozmarinas1 šakelė
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite ingredientus. Marinatui galite naudoti jums patinkančių prieskonių ir žolelių mišinį. Pageidaujant į marinatą galima įdėti sojų padažo, garstyčių, medaus. Naudokite paukštį, sveriantį ne daugiau kaip 1-1,2 kg. -
2. Pirmiausia paruoškite vištą. Pašalinkite perteklinius riebalus, plunksnelių likučius. Nuplaukite ir nusausinkite skerdeną popieriniais rankšluosčiais. -
Reklama
-
3. Prieskonių ir žolelių mišinį sudėkite į grūstuvę kartu su druska ir sutrinkite grūstuvu. -
4. Gerai įtrinkite vištą iš išorės ir vidaus prieskoniais su druska. Palikite kuriam laikui pasimarinuoti. -
Reklama
-
5. Jeigu neturite specialios atramos - rosterio, naudokite stiklinį indą ar butelį, pripildydami jį vandens 2/3 tūrio. Į vandenį kvapui galima įdėti lauro lapą, čiobrelį, rozmariną. Galite naudoti ir aliuminio skardinę nuo alaus, palikdami joje šiek tiek gėrimo. Alaus skonis suteiks vištai įdomų poskonį su karamelės ir apynių natomis. Jei jus trikdo spausdinta etiketė ant skardinės, apvyniokite ją folija. -
6. Uždėkite vištą ant skardinės. Ji turi laikytis tvirtai ir stabiliai. Konstrukciją perkelkite ant skardos ar kepimo formos, kad nutekėtų riebalai. Įvertinkite orkaitės dydį. -
Reklama
-
7. Perkelkite vištą kartu su skarda į orkaitę. Kepkite 180 °C temperatūroje 50-60 minučių. Kad ji tolygiai apskrustų ir neišdžiūtų, apliekite paukštį riebalais, kurie nubėga į skardą. -
8. Išimkite iškepusią vištą, perkelkite ją į patiekimo lėkštę. Patiekite su garnyru, daržovėmis ir atskirai - su padažu. -
Reklama
-
9. Orkaitėje ant skardinės kepta višta būna su gražia aukso spalvos plutele ir švelnia, sultinga mėsa. Skanaus!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama



















