Vištiena karameliniame padaže
5 (1 įvertinimai)
4 Porcijos
50 min.
Apie receptą
Nežinote, ką pagaminti šeimai? Tada būtinai pabandykite pasigaminti šį nepaprastai skanų patiekalą su patrauklia plutele – vištieną karameliniame padaže. Siūlome jums paprastą vištienos karameliniame padaže receptą, kuris puikiai tiks prie bet kokio garnyro. Tobulas saldaus ir sūraus derinys daro šį patiekalą tikrai sėkmingu.
Paskirtis: Vakarienės receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Paukštiena /
# DaržovėsReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Cukrus3 šaukštai
-
Vanduo100 mililitrų
-
Augalinis aliejus3 šaukštai
-
Svogūnas1 vnt
-
Imbieras2~3 šaukštai
-
Česnakai2~3 skiltelės
-
Vištienos šlaunelės8 vnt
-
Druskapagal skonį
-
Pipiraipagal skonį
-
Čilipagal skonį
-
Sojų padažas2 šaukštai
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Pirmiausia reikia paruošti pagrindinį šio patiekalo komponentą – padažą. Į keptuvę supilkite cukrų ir įpilkite apie 50 mililitrų vandens. Padėkite ant ugnies ir, retkarčiais pamaišydami mediniu šaukštu, užvirinkite.
-
2. Kai karamelė taps gintaro spalvos, nukelkite nuo ugnies ir nuolat maišydami atsargiai supilkite vandenį. Jei karamelė pradeda kietėti ar atsiskirti, vėl padėkite ant ugnies ir šiek tiek pašildykite.
-
Reklama
-
3. Vištienos šlauneles nuplaukite, nusausinkite ir nuimkite odą. Pagal skonį pasūdykite ir, jei norite, pridėkite mėgstamų prieskonių.
-
4. Nulupkite svogūną, česnaką ir imbierą. Svogūną ir česnaką supjaustykite mažais kubeliais, o imbiero šaknį – plonomis juostelėmis.
-
Reklama
-
5. Į keptuvę supilkite šiek tiek augalinio aliejaus ir įkaitinkite. Sudėkite česnaką, imbierą ir svogūną ir lengvai pakepinkite.
-
6. Dėkite vištieną į keptuvę ir kepkite ant stiprios ugnies, kol apskrus.
-
Reklama
-
7. Pagal skonį įberkite maltų juodųjų pipirų ir čili pipirų. Supilkite sojos padažą ir šiek tiek karamelės. Kepkite ant vidutinės ugnies, kol vištiena iškeps. Likusią karamelę supilkite likus 5 minutėms iki paruošimo. Patiekite su garnyru, pabarstę svogūnų laiškais.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama