Vištiena ir grybais įdaryti makaronai
5 (3 įvertinimai)
Apie receptą
Makaronai įdaryti vištiena ir grybais yra sotus patiekalas. Užpildykite sultingu įdaru ir užpilkite subtilaus kreminio padažo – bus nuostabus patiekalas! Makaronai su vištiena ir grybais – vienas skaniausių italų virtuvės patiekalų. Įdaras gali būti įvairus, o italai gamina net saldų. Šiandien pasidalinsiu receptu, kaip paruošti šį patiekalą su klasikiniu įdaru – vištiena su grybais kreminiame česnakiniame padaže. Įdarui bus šviežių krapų, tačiau savo nuožiūra galite įdėti svogūnų ir petražolių. Conchiglioni makaronai dideli, juos labai patogu įdaryti, daug lengviau nei cannelloni. O skonis tiesiog dieviškas. Šį patiekalą galima patiekti ant šventinio stalo, nors tai – paprasti makaronai. Gero apetito!
-
Reikalingi ingredientai:
-
Conchiglioni makaronai25~30 vnt
-
Vištienos šlaunelės700 gramų
-
Grybai450 gramų
-
Svogūnai1 vnt
-
Mocarela sūris200 gramų
-
Krapai1 saujelė
-
Kiaušinis1 vnt
-
Grietinėlė1.5 stiklinės (20% riebumo)
-
Česnakai3 skiltelės
-
Druska1 arbatinis šaukštelis
-
Malti juodieji pipirai1 arbatinis šaukštelis
-
Aliejus1 šaukštas
-
Sviestas1 šaukštas
Gaminimo eiga
-
1. Svogūnus nulupkite, smulkiai supjaustykite ir pakepinkite augaliniame aliejuje iki auksinės rudos spalvos.
-
2. Grybus nuplaukite, supjaustykite mažais kubeliais ir suberkite į svogūną.
-
Reklama
-
3. Vištieną taip pat supjaustykite mažais kubeliais ir sudėkite į keptuvę.
-
4. Mėsą ir grybus su svogūnais troškinkite 15-17 minučių. Pagardinkite druska ir pipirais.
-
Reklama
-
5. Sudėkite į atskirą dubenį ir atvėsinkite įdarą.
-
6. Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje pusę ant pakuotės nurodyto virimo laiko. Jie turėtų būti šiek tiek neišvirę.
-
Reklama
-
7. Į gilų puodą sudėkite sviestą ir smulkiai supjaustytą česnaką. Palaukite kelias minutes.
-
8. Supilkite grietinėlę ir sviestą, kuris liko apkepus įdarą, troškinkite dar 2 minutes.
-
Reklama
-
9. Tada suberkite pusę smulkiai tarkuoto sūrio. Virkite padažą, kol sūris visiškai ištirps.
-
10. Antrąją sūrio dalį sudėkite į įdarą ir gerai išmaišykite.
-
Reklama
-
11. Tada į įdarą suberkite smulkiai pjaustytus krapus.
-
12. Ir įmušti kiaušinį. Viską gerai išmaišyti. Kiaušinis laikys įdarą kartu ir neleis jam subyrėti.
-
13. Užpildykite kiekvieną kevalą įdaru ir sudėkite į gilią kepimo skardą arba kepimo indą.
-
Reklama
-
14. Makaronus aptepkite padažu, kepimo skardą uždenkite folija ir pašaukite į orkaitę 30 minučių. Tada nuimkite foliją ir palikite dar 15 minučių. Patiekite iš karto!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (3 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama