Vištiena grietinėlės padaže su grybais
5 (1 įvertinimai)
4-5 Porcijos
30 min.
Apie receptą
Tai vienas iš tų patiekalų, kurį lengva paruošti ir kurio skonis nuostabus. Švelni ir sultinga vištiena kartu su grybais ir kreminiu padažu puikiai tiks prie bet kokio garnyro. Turite mažai laiko ir norite pagaminti skanius pietus ar vakarienę? Jums padės šis receptas, kuriame išsamiai papasakosiu, kaip greitai ir skaniai pasigaminti vištieną kreminiame padaže su grybais. Nieko sudėtingo, patikėk manimi. Pradėkime!
Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# PaukštienaReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Vištienos krūtinėlė400~500 gramų
-
Grybai250~300 gramų
-
Svogūnai1 vnt
-
Grietinėlė 33%1 puodelis
-
Druska1 arbatinis šaukštelis (pagal skonį)
-
Malti juodieji pipirai1/3 šaukštelio
-
Malto muskato riešuto1/3 arbatinio šaukštelio
-
Augalinis aliejus4 šaukštai
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus ingredientus. Nuvalykite, nuplaukite grybus ir svogūnus.
-
2. Grybus supjaustome griežinėliais ir nusiunčiame į įkaitintą keptuvę su dviem šaukštais augalinio aliejaus.
-
Reklama
-
3. Svogūną smulkiai supjaustykite.
-
4. Vištienos mėsą supjaustykite mažais, maždaug 2 x 2 cm gabalėliais.
-
Reklama
-
5. Kepkite grybus ant vidutinės ugnies 5 minutes, kol švelniai paruduos. Grybus išimkite iš keptuvės į lėkštę.
-
6. Į keptuvę įpilkite augalinio aliejaus ir greitai apkepkite vištienos gabalėlius. Išimame juos iš keptuvės.
-
Reklama
-
7. O aliejuje, likusiame nuo vištienos kepimo, pakepinkite svogūną iki šviesiai auksinės spalvos.
-
8. Į svogūną dedame pakepintus grybus ir vištieną, viską užpilame grietinėle ir suberiame prieskonius.
-
Reklama
-
9. Išmaišykite ir troškinkite dar 8-10 minučių, kol kremas sutirštės.
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama