Višta su datulėmis

Višta su datulėmis

5 (1 įvertinimai)

6 Porcijos
2 val. 10 min.

Apie receptą

Višta su datulėmis – kiek netikėtas ir neįprastas patiekalas, galintis labai nustebinti visus prie šventinio stalo susirinkusius. Labai skanu ir originalu. Kepta višta taip yra šeimos patiekalas, nes koks žavesys slypi pačiame procese: šeimininkė kruopščiai paruošia vištieną ir atneša ant stalo, šeimos galva supjausto vištieną gabalėliais ir, sakydama keletą svarbių žodžių kiekvienam šeimos nariui, deda į lėkštes skanią ir kvapnią vištieną...

Receptai pagal ingredientus: # Paukštiena
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Višta
    1 vnt
  • Minkštos datulės
    200 gramų
  • Nulupti migdolai
    100 gramų
  • Sviestas
    50 gramų
  • Citrina
    1 vnt
  • Alyvuogių aliejus
    2 šaukštai
  • Druska, pipirai, cinamonas
    pagal skonį
  • Skystas medus
    20 mililitrų
Reklama
Gaminimo eiga
  • Vištieną kruopščiai nuplaukite ir įtrinkite vienos citrinos sulčių, alyvuogių aliejaus, druskos ir pipirų mišiniu.
    1. Vištieną kruopščiai nuplaukite ir įtrinkite vienos citrinos sulčių, alyvuogių aliejaus, druskos ir pipirų mišiniu.
  • Migdolus susmulkinkite trintuvu arba virtuviniu kombainu.
    2. Migdolus susmulkinkite trintuvu arba virtuviniu kombainu.
  • Reklama
  • Vištieną įdarome migdolų trupinių ir sutrintų minkštųjų datulių mišiniu. Į vištienos vidų įdėkite nedidelį gabalėlį sviesto.
    3. Vištieną įdarome migdolų trupinių ir sutrintų minkštųjų datulių mišiniu. Į vištienos vidų įdėkite nedidelį gabalėlį sviesto.
  • Vištienos kojeles suriškite siūlu (kad neiškristų įdaras), ant viršaus, jei norite, užmeskite porą šakelių čiobrelių ir dėkite kepimo ind...
    4. Vištienos kojeles suriškite siūlu (kad neiškristų įdaras), ant viršaus, jei norite, užmeskite porą šakelių čiobrelių ir dėkite kepimo indą su vištiena 1,5 valandos 180 laipsnių temperatūroje.
  • Reklama
  • Išimkite vištieną iš orkaitės likus 5 minutėms iki jos iškepimo. Iki to laiko ji atrodys kaip nuotraukoje.
    5. Išimkite vištieną iš orkaitės likus 5 minutėms iki jos iškepimo. Iki to laiko ji atrodys kaip nuotraukoje.
  • Vištieną aptepame medaus ir cinamono mišiniu, pašauname į orkaitę dar 5-7 minutėms - ir paruošta. Belieka vištieną padalinti į gabalus ir...
    6. Vištieną aptepame medaus ir cinamono mišiniu, pašauname į orkaitę dar 5-7 minutėms - ir paruošta. Belieka vištieną padalinti į gabalus ir patiekti.
  • Reklama
  • Kaip matote, vištiena puikiai iškepusi – nei sausa, nei žalia.
    7. Kaip matote, vištiena puikiai iškepusi – nei sausa, nei žalia.
  • Patiekite su trupučiu datulių įdaru. Gero apetito!
    8. Patiekite su trupučiu datulių įdaru. Gero apetito!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai