Višta su datulėmis
5 (1 įvertinimai)
6 Porcijos
2 val. 10 min.
Apie receptą
Višta su datulėmis – kiek netikėtas ir neįprastas patiekalas, galintis labai nustebinti visus prie šventinio stalo susirinkusius. Labai skanu ir originalu. Kepta višta taip yra šeimos patiekalas, nes koks žavesys slypi pačiame procese: šeimininkė kruopščiai paruošia vištieną ir atneša ant stalo, šeimos galva supjausto vištieną gabalėliais ir, sakydama keletą svarbių žodžių kiekvienam šeimos nariui, deda į lėkštes skanią ir kvapnią vištieną...
Paskirtis: Šventiniam stalui receptai
Receptai pagal ingredientus:
# PaukštienaReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Višta1 vnt
-
Minkštos datulės200 gramų
-
Nulupti migdolai100 gramų
-
Sviestas50 gramų
-
Citrina1 vnt
-
Alyvuogių aliejus2 šaukštai
-
Druska, pipirai, cinamonaspagal skonį
-
Skystas medus20 mililitrų
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Vištieną kruopščiai nuplaukite ir įtrinkite vienos citrinos sulčių, alyvuogių aliejaus, druskos ir pipirų mišiniu.
-
2. Migdolus susmulkinkite trintuvu arba virtuviniu kombainu.
-
Reklama
-
3. Vištieną įdarome migdolų trupinių ir sutrintų minkštųjų datulių mišiniu. Į vištienos vidų įdėkite nedidelį gabalėlį sviesto.
-
4. Vištienos kojeles suriškite siūlu (kad neiškristų įdaras), ant viršaus, jei norite, užmeskite porą šakelių čiobrelių ir dėkite kepimo indą su vištiena 1,5 valandos 180 laipsnių temperatūroje.
-
Reklama
-
5. Išimkite vištieną iš orkaitės likus 5 minutėms iki jos iškepimo. Iki to laiko ji atrodys kaip nuotraukoje.
-
6. Vištieną aptepame medaus ir cinamono mišiniu, pašauname į orkaitę dar 5-7 minutėms - ir paruošta. Belieka vištieną padalinti į gabalus ir patiekti.
-
Reklama
-
7. Kaip matote, vištiena puikiai iškepusi – nei sausa, nei žalia.
-
8. Patiekite su trupučiu datulių įdaru. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama