Moliūgų blynai orkaitėje
5 (1 įvertinimai)
3-4 Porcijos
40 min.
Apie receptą
Iš sultingo ir kvapnaus rudeninio moliūgo galima paruošti daugybę patiekalų. Gaunami rafinuoti ir skanūs moliūgų blynai, labai neįprasti dėl patrauklios oranžinės spalvos. Moliūgų blynams paruoškite įprastą tešlą su kefyru ir į ją sudėkite virtą ir sutrintą moliūgą. tada dėkite tešlą ant kepimo skardos ir kepkite. Kaip matote, moliūgų blynų kepimo orkaitėje receptas yra labai paprastas, todėl rekomenduoju būtinai išbandyti namuose.
Paskirtis: Receptai pusryčiams
Receptai pagal ingredientus:
# Daržovės /
# MiltaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Moliūgų minkštimas400 gramų
-
Kiaušiniai2 vnt
-
Cukrus150 gramų
-
Kefyras150 gramų
-
Miltai160 gramų
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus. Patariu paimti muskato moliūgą, jis ryškiai oranžinės-rožinės spalvos ir sodraus aromato. Nuo moliūgo pašalinkite odelę ir sėklas, supjaustykite mažais kubeliais.
-
2. Norint paruošti blynus, moliūgą reikia išvirti garuose, tada tešla gausis vienalytė ir sodrios spalvos. Virkite moliūgą garuose arba su kiaurasamčiu virš įprasto puodo.
-
Reklama
-
3. Kiaušinius išplakite su kefyru iki vientisos masės.
-
4. Suberkite išsijotus miltus ir plakite mikseriu, kad neliktų gumuliukų.
-
Reklama
-
5. Tešla niekuo nesiskirs nuo įprastos blynams skirtos tešlos.
-
6. Gatavą moliūgą sutrinkite trintuvu arba sutrinkite šakute ir sudėkite į tešlą.
-
Reklama
-
7. Įpilkite cukraus ir gerai išmaišykite.
-
8. Moliūgų tešla paruošta naudoti.
-
Reklama
-
9. Kepimo skardą ištepkite kiaulienos riebalais ir maždaug 2 cm atstumu vienas nuo kito supilkite nedidelius tešlos apskritimus.
-
10. Moliūgų blynus kepkite apie 15 minučių neapversdami. Gatavus blynus dėkite į lėkštę, užpilkite medumi arba grietine ir patiekite. Skanaus!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama