Minkštos bandelės su bruknių įdaru
5 (1 įvertinimai)
10-12
Porcijos
4 val. 10 min.
Gaminamo laikas
Apie receptą
Bruknių bandelės yra labai minkštos, tiesiog tirpstantys burnoje su šiek tiek rūgštumo įdare. Norėdami išsikepti bandeles pagal šį receptą nusiteikite skirti daugiau laiko kadangi užtrunka tešlos paruošimas.
Paskirtis: Užkandžių receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Pieno produktai /
# Miltai-
Reikalingi ingredientai:
-
Pienas300 mililitrų
-
Augalinis aliejus150 mililitrų
-
Sausos greitai veikiančios mielės15 gramų
-
Kiaušinis4 vnt
-
Bulvių krakmolas50 gramų
-
Cukrus275 gramai (200
-
Kviečių miltai760 gramų
-
Bruknė350 gramų
-
Sviestas40 gramų
-
Druska1/2 šaukštelio
Kaip pagaminti
-
1. Pirmiausia užminkykite tešlą. Norėdami tai padaryti, praskieskite mieles įkaitintoje stiklinėje pieno (150 ml). Leiskite pastovėti 10-25 minutes. Tada įpilkite šiek tiek miltų ir sumaišykite. Pagal savo konsistenciją masė turėtų būti panaši į tirštą grietinę.
-
2. Uždenkite folija, palikite šiltoje vietoje 15-20 minučių, kol pasidarys skrybėlė.
-
3. Dideliame dubenyje, kuriame išminkysime visą tešlą, šiek tiek išplaktus kiaušinius sumaišykite su augaliniu aliejumi, druska ir cukrumi (75 g).
-
4. Sumaišome stiklinę pašildyto pieno (150 ml.), Mūsų paruoštą tešlą (nuo pirmo punkto) ir kiaušinių-aliejaus mišinį.
-
5. Į gautą mišinį supilkite miltus. Gerai išmaišykite šaukštu.
-
6. Užminkykite tešlą, suformuokite iš jos bandelę. Tešla turi būti lygi. Nepatingėkite minkyti: kuo geriau minkysite, tuo skanesnės bus bandelės.
-
7. Įdedame į didelę formą, suteptą augaliniu aliejumi. Uždengiame plėvele ar rankšluosčiu, dedame į šiltą vietą ir paliekame pusantros valandos. Tešlos tūris turėtų būti maždaug dvigubas.
-
8. Praėjus šiam laikui, tešlą reikia dar kartą išminkyti, o tada palikti dar pusvalandžiui ar valandai šiltoje vietoje. Tuo tarpu eikime prie įdaro: bruknes sumaišykite su 200 g cukraus.
-
9. Švelniai sumaišome uogas su cukrumi, kad sultys per daug neišsiskirtų iš jų. Į mišinį įpilkite krakmolo, sumaišykite - ir įdaras paruoštas.
-
10. Šiuo metu mūsų tešla atrodo taip.
-
11. Tiesą sakant, dabar įdomiausia dalis: lipdome bandeles. Kad būtų aiškiau, pažiūrėkite į nuotraukas. Lengvai patepkite rankas augaliniu aliejumi. Rankomis nuo tešlos atplėšiame mažą gabalėlį, rankomis minkome šį gabalėlį į bandelę. Į bandelės centrą įdėkite šaukštelį įdaro, užfiksuokite kraštus. Tešla yra labai minkšta, todėl tokias bandeles gaminti yra vienas malonumas.
-
12. Bandeles dėkite ant lengvai sviestu išteptos kepimo skardos.
-
13. Bandeles sutepkite plaktu kiaušiniu.
-
14. Leiskite bandelėms pastovėti 10–15 minučių, tada pašaukite į orkaitę ir kepkite 15 minučių 180 laipsnių temperatūroje.