Minkštos bandelės su bruknių įdaru
5 (1 įvertinimai)
10-12 Porcijos
4 val. 10 min.
Apie receptą
Bruknių bandelės yra labai minkštos, tiesiog tirpstantys burnoje su šiek tiek rūgštumo įdare. Norėdami išsikepti bandeles pagal šį receptą nusiteikite skirti daugiau laiko kadangi užtrunka tešlos paruošimas.
Paskirtis: Užkandžių receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Pieno produktai /
# MiltaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Pienas300 mililitrų
-
Augalinis aliejus150 mililitrų
-
Sausos greitai veikiančios mielės15 gramų
-
Kiaušinis4 vnt
-
Bulvių krakmolas50 gramų
-
Cukrus275 gramai (200
-
Kviečių miltai760 gramų
-
Bruknė350 gramų
-
Sviestas40 gramų
-
Druska1/2 šaukštelio
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Pirmiausia užminkykite tešlą. Norėdami tai padaryti, praskieskite mieles įkaitintoje stiklinėje pieno (150 ml). Leiskite pastovėti 10-25 minutes. Tada įpilkite šiek tiek miltų ir sumaišykite. Pagal savo konsistenciją masė turėtų būti panaši į tirštą grietinę.
-
2. Uždenkite folija, palikite šiltoje vietoje 15-20 minučių, kol pasidarys skrybėlė.
-
Reklama
-
3. Dideliame dubenyje, kuriame išminkysime visą tešlą, šiek tiek išplaktus kiaušinius sumaišykite su augaliniu aliejumi, druska ir cukrumi (75 g).
-
4. Sumaišome stiklinę pašildyto pieno (150 ml.), Mūsų paruoštą tešlą (nuo pirmo punkto) ir kiaušinių-aliejaus mišinį.
-
Reklama
-
5. Į gautą mišinį supilkite miltus. Gerai išmaišykite šaukštu.
-
6. Užminkykite tešlą, suformuokite iš jos bandelę. Tešla turi būti lygi. Nepatingėkite minkyti: kuo geriau minkysite, tuo skanesnės bus bandelės.
-
Reklama
-
7. Įdedame į didelę formą, suteptą augaliniu aliejumi. Uždengiame plėvele ar rankšluosčiu, dedame į šiltą vietą ir paliekame pusantros valandos. Tešlos tūris turėtų būti maždaug dvigubas.
-
8. Praėjus šiam laikui, tešlą reikia dar kartą išminkyti, o tada palikti dar pusvalandžiui ar valandai šiltoje vietoje. Tuo tarpu eikime prie įdaro: bruknes sumaišykite su 200 g cukraus.
-
Reklama
-
9. Švelniai sumaišome uogas su cukrumi, kad sultys per daug neišsiskirtų iš jų. Į mišinį įpilkite krakmolo, sumaišykite - ir įdaras paruoštas.
-
10. Šiuo metu mūsų tešla atrodo taip.
-
Reklama
-
11. Tiesą sakant, dabar įdomiausia dalis: lipdome bandeles. Kad būtų aiškiau, pažiūrėkite į nuotraukas. Lengvai patepkite rankas augaliniu aliejumi. Rankomis nuo tešlos atplėšiame mažą gabalėlį, rankomis minkome šį gabalėlį į bandelę. Į bandelės centrą įdėkite šaukštelį įdaro, užfiksuokite kraštus. Tešla yra labai minkšta, todėl tokias bandeles gaminti yra vienas malonumas.
-
12. Bandeles dėkite ant lengvai sviestu išteptos kepimo skardos.
-
13. Bandeles sutepkite plaktu kiaušiniu.
-
Reklama
-
14. Leiskite bandelėms pastovėti 10–15 minučių, tada pašaukite į orkaitę ir kepkite 15 minučių 180 laipsnių temperatūroje.
-
15. Paruoštus bandeles galima lengvai patepti sviestu ir 10 minučių uždengti rankšluosčiu. Po to bandelės su bruknėmis bus visiškai paruoštos. Skanaus!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama