Varškės apkepas
5 (2 įvertinimai)
8 Porcijos
1 val.
Apie receptą
Kaip paruošti varškės apkepą? To mane išmokė mama. Mano vaikystėje tai buvo pats pigiausias, greičiausias ir skaniausias pyragas.
Paskirtis: Pyragų ir tortų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Pieno produktaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Manų kruopos8 šaukštai
-
Varškė500 gramų
-
Cukrus3 šaukštai
-
Razinos50 gramų
-
Kiaušiniai2~3 vnt
-
Grietinė50 gramų
-
Vanilinas2~3 gramų
-
Druska1 žiupsnelis
-
Vanduo300 mililitrų
-
Sviestas25 gramų
-
Kepimo soda0.5 arbatinio šaukštelio
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Razinas mirkykite 3–4 valandas verdančiame vandenyje.
-
2. Kol razinos mirksta, į dubenį įmušame kiaušinius, suberiame grietinę, varškę, cukrų, vaniliną, druską ir išplakame iki vientisos masės.
-
Reklama
-
3. Į gautą masę suberkite razinas, suberkite manų kruopas (6 šaukštus), sodą ir vėl viską išmaišykite iki vientisos masės. Palikite 15-20 minučių.
-
4. Supilkite mišinį į kepimo formą ir pabarstykite šaukštu manų kruopų, kad susidarytų traški plutelė. Dabar įdėkite formą į orkaitę 40-45 minutėms.
-
Reklama
-
5. Išėmus apkepą iš orkaitės, leiskite jam šiek tiek atvėsti. Galima papuošti cukraus pudra arba kokoso drožlėmis. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama