Varškės apkepas

Varškės apkepas

5 (2 įvertinimai)

8 Porcijos
1 val.

Apie receptą

Kaip paruošti varškės apkepą? To mane išmokė mama. Mano vaikystėje tai buvo pats pigiausias, greičiausias ir skaniausias pyragas.

Receptai pagal ingredientus: # Pieno produktai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Manų kruopos
    8 šaukštai
  • Varškė
    500 gramų
  • Cukrus
    3 šaukštai
  • Razinos
    50 gramų
  • Kiaušiniai
    2~3 vnt
  • Grietinė
    50 gramų
  • Vanilinas
    2~3 gramų
  • Druska
    1 žiupsnelis
  • Vanduo
    300 mililitrų
  • Sviestas
    25 gramų
  • Kepimo soda
    0.5 arbatinio šaukštelio
Reklama
Gaminimo eiga
  • Razinas mirkykite 3–4 valandas verdančiame vandenyje.
    1. Razinas mirkykite 3–4 valandas verdančiame vandenyje.
  • Kol razinos mirksta, į dubenį įmušame kiaušinius, suberiame grietinę, varškę, cukrų, vaniliną, druską ir išplakame iki vientisos masės.
    2. Kol razinos mirksta, į dubenį įmušame kiaušinius, suberiame grietinę, varškę, cukrų, vaniliną, druską ir išplakame iki vientisos masės.
  • Reklama
  • Į gautą masę suberkite razinas, suberkite manų kruopas (6 šaukštus), sodą ir vėl viską išmaišykite iki vientisos masės. Palikite 15-20 mi...
    3. Į gautą masę suberkite razinas, suberkite manų kruopas (6 šaukštus), sodą ir vėl viską išmaišykite iki vientisos masės. Palikite 15-20 minučių.
  • Supilkite mišinį į kepimo formą ir pabarstykite šaukštu manų kruopų, kad susidarytų traški plutelė. Dabar įdėkite formą į orkaitę 40-45 m...
    4. Supilkite mišinį į kepimo formą ir pabarstykite šaukštu manų kruopų, kad susidarytų traški plutelė. Dabar įdėkite formą į orkaitę 40-45 minutėms.
  • Reklama
  • Išėmus apkepą iš orkaitės, leiskite jam šiek tiek atvėsti. Galima papuošti cukraus pudra arba kokoso drožlėmis. Gero apetito!
    5. Išėmus apkepą iš orkaitės, leiskite jam šiek tiek atvėsti. Galima papuošti cukraus pudra arba kokoso drožlėmis. Gero apetito!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
Deimantė Lu
Autorius: Deimantė Lu

Deimantė yra „gaminimas.lt“ komandos narė, kurios sritis – saldumynai, kepiniai ir modernūs patiekalai. Ji nuolat eksperimentuoja virtuvėje, ieškodama naujų skonių derinių ir tobulų receptų. Deimantė turi ilgametę maisto tinklaraščio rašymo patirtį, puikiai išmano ingredientų mokslą ir dalinasi savo žiniomis, kad kiekvienas pyragas ar sausainis pavyktų nepriekaištingai. Jos receptai yra tikslūs, aiškūs ir kviečia mėgautis kūryba virtuvėje Sekite Facebook

  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai