Medaus sausainiai su grietine
5 (1 įvertinimai)
2 Porcijos
45 min.
Apie receptą
Laukiate svečių, bet trūksta laiko paruošti vaišes? Mes turime sprendimą! Iškepkite medaus sausainius su grietine. Jie tikrai patiks visiems. Dalinuosi paprastu receptu! Sausainiai minkšti, sotūs ir kaip tik tiek saldumo, kiek reikia. Šie sausainiai puikiai tinka su pienu arba arbata. Būtinai peržiūrėkite šį receptą!
Paskirtis: Užkandžių receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Miltai /
# Pieno produktaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Medus100 gramų
-
Grietinė 25%100 gramų
-
Kiaušinis1 vnt
-
Augalinis aliejus2 šaukštai
-
Cukrus3 šaukštai (+ 5 valgomi šaukštai sausainiams apibarstyti)
-
Kepimo milteliai1 arbatinis šaukštelis (be kaupelio)
-
Kvietiniai miltai280~300 gramų
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite reikiamus ingredientus.
-
2. Įmuškite kiaušinį į dubenį, sudėkite grietinę ir medų. Išmaišykite.
-
Reklama
-
3. Įpilkite 3 šaukštus cukraus ir augalinio aliejaus. Dar kartą išmaišykite.
-
4. Suberkite miltus ir kepimo miltelius. Pradėkite maišyti tešlą šaukštu.
-
Reklama
-
5. Kai tik tešla pradės formuotis gumuliukais, minkykite ją rankomis.
-
6. Paruošta tešla turi būti minkšta ir lanksti. Suformuokite ją į apvalią formą.
-
Reklama
-
7. Tešlą padalinkite į vienodus, mažus gabalėlius. Maniškis svėrė 36 gramus. Kiekvieną gabalėlį susukite į ilgą virvę. Iš virvės padarykite kilpą.
-
8. Kiekvieną gabalėlį pamirkykite cukruje.
-
Reklama
-
9. Tešlos gabalėlius sudėkite ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 12–15 minučių.
-
10. Pasibaigus laikui, išimkite kepimo skardą su sausainiais iš orkaitės. Jie turėtų būti aukso rudos spalvos.
-
Reklama
-
11. Perkelkite sausainius į dubenį. Juos galima patiekti šiltus arba visiškai atvėsintus.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama