Medaus sausainiai su grietine

Medaus sausainiai su grietine

5 (1 įvertinimai)

2 Porcijos
45 min.

Apie receptą

Laukiate svečių, bet trūksta laiko paruošti vaišes? Mes turime sprendimą! Iškepkite medaus sausainius su grietine. Jie tikrai patiks visiems. Dalinuosi paprastu receptu! Sausainiai minkšti, sotūs ir kaip tik tiek saldumo, kiek reikia. Šie sausainiai puikiai tinka su pienu arba arbata. Būtinai peržiūrėkite šį receptą!

Receptai pagal ingredientus: # Miltai / # Pieno produktai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Medus
    100 gramų
  • Grietinė 25%
    100 gramų
  • Kiaušinis
    1 vnt
  • Augalinis aliejus
    2 šaukštai
  • Cukrus
    3 šaukštai (+ 5 valgomi šaukštai sausainiams apibarstyti)
  • Kepimo milteliai
    1 arbatinis šaukštelis (be kaupelio)
  • Kvietiniai miltai
    280~300 gramų
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite reikiamus ingredientus.
    1. Paruoškite reikiamus ingredientus.
  • Įmuškite kiaušinį į dubenį, sudėkite grietinę ir medų. Išmaišykite.
    2. Įmuškite kiaušinį į dubenį, sudėkite grietinę ir medų. Išmaišykite.
  • Reklama
  • Įpilkite 3 šaukštus cukraus ir augalinio aliejaus. Dar kartą išmaišykite.
    3. Įpilkite 3 šaukštus cukraus ir augalinio aliejaus. Dar kartą išmaišykite.
  • Suberkite miltus ir kepimo miltelius. Pradėkite maišyti tešlą šaukštu.
    4. Suberkite miltus ir kepimo miltelius. Pradėkite maišyti tešlą šaukštu.
  • Reklama
  • Kai tik tešla pradės formuotis gumuliukais, minkykite ją rankomis.
    5. Kai tik tešla pradės formuotis gumuliukais, minkykite ją rankomis.
  • Paruošta tešla turi būti minkšta ir lanksti. Suformuokite ją į apvalią formą.
    6. Paruošta tešla turi būti minkšta ir lanksti. Suformuokite ją į apvalią formą.
  • Reklama
  • Tešlą padalinkite į vienodus, mažus gabalėlius. Maniškis svėrė 36 gramus. Kiekvieną gabalėlį susukite į ilgą virvę. Iš virvės padarykite ...
    7. Tešlą padalinkite į vienodus, mažus gabalėlius. Maniškis svėrė 36 gramus. Kiekvieną gabalėlį susukite į ilgą virvę. Iš virvės padarykite kilpą.
  • Kiekvieną gabalėlį pamirkykite cukruje.
    8. Kiekvieną gabalėlį pamirkykite cukruje.
  • Reklama
  • Tešlos gabalėlius sudėkite ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 12–15 minučių.
    9. Tešlos gabalėlius sudėkite ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 12–15 minučių.
  • Pasibaigus laikui, išimkite kepimo skardą su sausainiais iš orkaitės. Jie turėtų būti aukso rudos spalvos.
    10. Pasibaigus laikui, išimkite kepimo skardą su sausainiais iš orkaitės. Jie turėtų būti aukso rudos spalvos.
  • Reklama
  • Perkelkite sausainius į dubenį. Juos galima patiekti šiltus arba visiškai atvėsintus.
    11. Perkelkite sausainius į dubenį. Juos galima patiekti šiltus arba visiškai atvėsintus.
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai