Višta kepta kreminiame padaže

Višta kepta kreminiame padaže

5 (3 įvertinimai)

10

Porcijos

2 val.

Gaminamo laikas

Apie receptą

Kepant vištą labai efektyviai veikia metodas, kai vištienos apatinė dalis užpildoma sviestu ir prieskoniais. Tada vištiena neiškepa sausa, o priešingai, sultinga ir švelni. Norėdami kepti vištieną, turite sumaišyti sviestą su prieskoniais, sutepti, įskaitant poodinę erdvę, ir kepti orkaitėje folijoje.

Receptai pagal ingredientus: # Paukštiena
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Višta
    1 vnt
  • Sviestas
    50 gramų
  • Grilio prieskoniai
    2 šaukštai
  • Česnakai (skiltelės)
    2 vnt
  • Druska ir malti juodieji pipirai
    pagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
  • Nuplaukite vištą. Pašalinkite visas likusias plunksnas. Nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.
    1. Nuplaukite vištą. Pašalinkite visas likusias plunksnas. Nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.
  • Kambario temperatūros sviestą sumaišykite su grilio prieskoniais. Gausime košę.
    2. Kambario temperatūros sviestą sumaišykite su grilio prieskoniais. Gausime košę.
  • Reklama
  • Vištos krūtinėlės odelę pakelkite, kad atrodytų kaip kojinė. Į gautą kišenę įdėkite dalį gauto sviesto mišinio. Likusiu sviesto mišiniu i...
    3. Vištos krūtinėlės odelę pakelkite, kad atrodytų kaip kojinė. Į gautą kišenę įdėkite dalį gauto sviesto mišinio. Likusiu sviesto mišiniu ištepkite visas vištos puses. Galima papildomai dėti prieskonių ir druskos.
  • Vištos kojeles suriškite virvele.
    4. Vištos kojeles suriškite virvele.
  • Reklama
  • Vištieną suvyniokite į foliją. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Kepkite vištieną uždengtą apie valandą. Tada atidarykite foliją ir v...
    5. Vištieną suvyniokite į foliją. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Kepkite vištieną uždengtą apie valandą. Tada atidarykite foliją ir vėl kepkite dar 30 minučių atviroje formoje.
  • Nedelsdami patiekite vištieną prie stalo. Vištiena praktiškai nepraranda mėsos sulčių. Išlieka sultinga ir skani.
    6. Nedelsdami patiekite vištieną prie stalo. Vištiena praktiškai nepraranda mėsos sulčių. Išlieka sultinga ir skani.
    Daugiau panašių receptų rasite paspaudę ČIA!
    Šaltinis: povar.ru
  • Reklama
Rekomenduojami receptai