Višta kepta kreminiame padaže
5 (3 įvertinimai)
10 Porcijos
2 val.
Apie receptą
Kepant vištą labai efektyviai veikia metodas, kai vištienos apatinė dalis užpildoma sviestu ir prieskoniais. Tada vištiena neiškepa sausa, o priešingai, sultinga ir švelni. Norėdami kepti vištieną, turite sumaišyti sviestą su prieskoniais, sutepti, įskaitant poodinę erdvę, ir kepti orkaitėje folijoje.
Paskirtis: Šventiniam stalui receptai
Receptai pagal ingredientus:
# PaukštienaReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Višta1 vnt
-
Sviestas50 gramų
-
Grilio prieskoniai2 šaukštai
-
Česnakai (skiltelės)2 vnt
-
Druska ir malti juodieji pipiraipagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Nuplaukite vištą. Pašalinkite visas likusias plunksnas. Nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.
-
2. Kambario temperatūros sviestą sumaišykite su grilio prieskoniais. Gausime košę.
-
Reklama
-
3. Vištos krūtinėlės odelę pakelkite, kad atrodytų kaip kojinė. Į gautą kišenę įdėkite dalį gauto sviesto mišinio. Likusiu sviesto mišiniu ištepkite visas vištos puses. Galima papildomai dėti prieskonių ir druskos.
-
4. Vištos kojeles suriškite virvele.
-
Reklama
-
5. Vištieną suvyniokite į foliją. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Kepkite vištieną uždengtą apie valandą. Tada atidarykite foliją ir vėl kepkite dar 30 minučių atviroje formoje.
-
6. Nedelsdami patiekite vištieną prie stalo. Vištiena praktiškai nepraranda mėsos sulčių. Išlieka sultinga ir skani.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (3 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama