Višta kepta kreminiame padaže

Višta kepta kreminiame padaže

5 (3 įvertinimai)

10 Porcijos
2 val.

Apie receptą

Kepant vištą labai efektyviai veikia metodas, kai vištienos apatinė dalis užpildoma sviestu ir prieskoniais. Tada vištiena neiškepa sausa, o priešingai, sultinga ir švelni. Norėdami kepti vištieną, turite sumaišyti sviestą su prieskoniais, sutepti, įskaitant poodinę erdvę, ir kepti orkaitėje folijoje.

Receptai pagal ingredientus: # Paukštiena
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Višta
    1 vnt
  • Sviestas
    50 gramų
  • Grilio prieskoniai
    2 šaukštai
  • Česnakai (skiltelės)
    2 vnt
  • Druska ir malti juodieji pipirai
    pagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
  • Nuplaukite vištą. Pašalinkite visas likusias plunksnas. Nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.
    1. Nuplaukite vištą. Pašalinkite visas likusias plunksnas. Nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.
  • Kambario temperatūros sviestą sumaišykite su grilio prieskoniais. Gausime košę.
    2. Kambario temperatūros sviestą sumaišykite su grilio prieskoniais. Gausime košę.
  • Reklama
  • Vištos krūtinėlės odelę pakelkite, kad atrodytų kaip kojinė. Į gautą kišenę įdėkite dalį gauto sviesto mišinio. Likusiu sviesto mišiniu i...
    3. Vištos krūtinėlės odelę pakelkite, kad atrodytų kaip kojinė. Į gautą kišenę įdėkite dalį gauto sviesto mišinio. Likusiu sviesto mišiniu ištepkite visas vištos puses. Galima papildomai dėti prieskonių ir druskos.
  • Vištos kojeles suriškite virvele.
    4. Vištos kojeles suriškite virvele.
  • Reklama
  • Vištieną suvyniokite į foliją. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Kepkite vištieną uždengtą apie valandą. Tada atidarykite foliją ir v...
    5. Vištieną suvyniokite į foliją. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Kepkite vištieną uždengtą apie valandą. Tada atidarykite foliją ir vėl kepkite dar 30 minučių atviroje formoje.
  • Nedelsdami patiekite vištieną prie stalo. Vištiena praktiškai nepraranda mėsos sulčių. Išlieka sultinga ir skani.
    6. Nedelsdami patiekite vištieną prie stalo. Vištiena praktiškai nepraranda mėsos sulčių. Išlieka sultinga ir skani.
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (3 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai