Višta įdaryta grybais ir ryžiais
5 (1 įvertinimai)
Apie receptą
Įspūdingas patiekalas šventiniam stalui, kurio paruošimui sugaišite labai mažai laiko ir pastangų. Minkšta ir švelni įdaryta višta – kas gali atsispirti tokiai pagundai? Jei nežinote, ką gaminti šventiniam stalui, šis paprastas vištos, įdarytos grybais ir ryžiais, receptas jums labai padės. Įspūdingas ir skanus patiekalas sukurs vaizdą, kad jūs daug laiko praleidote virtuvėje, norėdami nustebinti savo svečius. Paruošiamasis darbas tikrai nedidelis, o tada vištai kepant nereikia jūsų dėmesio. Todėl perskaitome vištos, įdarytos ryžiais ir grybais, gaminimo receptą ir ruošiamės nustebinti bei skaniai pavaišinti savo svečius.
-
Reikalingi ingredientai:
-
Višta1.5 kilogramo
-
Grybai200~300 gramų
-
Ryžiai100 gramų
-
Druska1 šaukštelis
-
Augalinis aliejus4 šaukštai
-
Svogūnai2 vnt
-
Malti juodieji pipirai2~3 žiupsniai
-
Sausa paprika1 šaukštas
Gaminimo eiga
-
1. Pirmiausia išvirkite ryžius. Kruopas nuplaukite ir įpilkite 1 stikline vandens. Įberkite 2 žiupsnelius druskos ir virkite ant silpnos ugnies apie 10 minučių. Ryžiai turi būti pusiau išvirti.
-
2. Nedideliame dubenyje sumaišykite 1-1,5 šaukšto augalinio aliejaus, maltų pipirų, pusę šaukštelio druskos ir papriką.
-
Reklama
-
3. Nuplaukite vištą ir nusausinkite. Tada tiek išorę, tiek vidų atsargiai ištepame paruoštu mišiniu.
-
4. Grybus nuvalome, nuplauname ir supjaustome gabalėliais.
-
Reklama
-
5. Nedideliame kiekyje augalinio aliejaus pakepinkite grybus, kol suminkštės.
-
6. Svogūną nulupkite ir supjaustykite plonais pusžiedžiais.
-
Reklama
-
7. Svogūną pakepinkite 7-8 minutes.
-
8. Įdarui sumaišykite pakepintus grybus ir svogūnus, suberkite ryžius. Druska ir pipirai pagal skonį.
-
Reklama
-
9. Gautu įdaru prikimškite vištą. Dantų krapštukais užsandariname skylutę.
-
10. Surišame vištos kojeles.
-
Reklama
-
11. Įdėkite vištą į kepimo rankovę. Galus surišame ir dedame ant kepimo skardos ar kitos karščiui atsparios formos. Dantų krapštuku padarykite kelias skylutes rankovėje, kad kepant išeitų garai.
-
12. Kepame 200 laipsnių orkaitėje apie 1 val. Tada prapjaukite rankovę ir atidarykite ją. Kepkite dar 20 minučių. Per tą laiką višta apskrus.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama