Višta įdaryta grybais ir ryžiais

Višta įdaryta grybais ir ryžiais

5 (1 įvertinimai)

6 Porcijos
2 val.

Apie receptą

Įspūdingas patiekalas šventiniam stalui, kurio paruošimui sugaišite labai mažai laiko ir pastangų. Minkšta ir švelni įdaryta višta – kas gali atsispirti tokiai pagundai? Jei nežinote, ką gaminti šventiniam stalui, šis paprastas vištos, įdarytos grybais ir ryžiais, receptas jums labai padės. Įspūdingas ir skanus patiekalas sukurs vaizdą, kad jūs daug laiko praleidote virtuvėje, norėdami nustebinti savo svečius. Paruošiamasis darbas tikrai nedidelis, o tada vištai kepant nereikia jūsų dėmesio. Todėl perskaitome vištos, įdarytos ryžiais ir grybais, gaminimo receptą ir ruošiamės nustebinti bei skaniai pavaišinti savo svečius.

Receptai pagal ingredientus: # Paukštiena
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Višta
    1.5 kilogramo
  • Grybai
    200~300 gramų
  • Ryžiai
    100 gramų
  • Druska
    1 šaukštelis
  • Augalinis aliejus
    4 šaukštai
  • Svogūnai
    2 vnt
  • Malti juodieji pipirai
    2~3 žiupsniai
  • Sausa paprika
    1 šaukštas
Reklama
Gaminimo eiga
  • Pirmiausia išvirkite ryžius. Kruopas nuplaukite ir įpilkite 1 stikline vandens. Įberkite 2 žiupsnelius druskos ir virkite ant silpnos ugn...
    1. Pirmiausia išvirkite ryžius. Kruopas nuplaukite ir įpilkite 1 stikline vandens. Įberkite 2 žiupsnelius druskos ir virkite ant silpnos ugnies apie 10 minučių. Ryžiai turi būti pusiau išvirti.
  • Nedideliame dubenyje sumaišykite 1-1,5 šaukšto augalinio aliejaus, maltų pipirų, pusę šaukštelio druskos ir papriką.
    2. Nedideliame dubenyje sumaišykite 1-1,5 šaukšto augalinio aliejaus, maltų pipirų, pusę šaukštelio druskos ir papriką.
  • Reklama
  • Nuplaukite vištą ir nusausinkite. Tada tiek išorę, tiek vidų atsargiai ištepame paruoštu mišiniu.
    3. Nuplaukite vištą ir nusausinkite. Tada tiek išorę, tiek vidų atsargiai ištepame paruoštu mišiniu.
  • Grybus nuvalome, nuplauname ir supjaustome gabalėliais.
    4. Grybus nuvalome, nuplauname ir supjaustome gabalėliais.
  • Reklama
  • Nedideliame kiekyje augalinio aliejaus pakepinkite grybus, kol suminkštės.
    5. Nedideliame kiekyje augalinio aliejaus pakepinkite grybus, kol suminkštės.
  • Svogūną nulupkite ir supjaustykite plonais pusžiedžiais.
    6. Svogūną nulupkite ir supjaustykite plonais pusžiedžiais.
  • Reklama
  • Svogūną pakepinkite 7-8 minutes.
    7. Svogūną pakepinkite 7-8 minutes.
  • Įdarui sumaišykite pakepintus grybus ir svogūnus, suberkite ryžius. Druska ir pipirai pagal skonį.
    8. Įdarui sumaišykite pakepintus grybus ir svogūnus, suberkite ryžius. Druska ir pipirai pagal skonį.
  • Reklama
  • Gautu įdaru prikimškite vištą. Dantų krapštukais užsandariname skylutę.
    9. Gautu įdaru prikimškite vištą. Dantų krapštukais užsandariname skylutę.
  • Surišame vištos kojeles.
    10. Surišame vištos kojeles.
  • Reklama
  • Įdėkite vištą į kepimo rankovę. Galus surišame ir dedame ant kepimo skardos ar kitos karščiui atsparios formos. Dantų krapštuku padarykit...
    11. Įdėkite vištą į kepimo rankovę. Galus surišame ir dedame ant kepimo skardos ar kitos karščiui atsparios formos. Dantų krapštuku padarykite kelias skylutes rankovėje, kad kepant išeitų garai.
  • Kepame 200 laipsnių orkaitėje apie 1 val. Tada prapjaukite rankovę ir atidarykite ją. Kepkite dar 20 minučių. Per tą laiką višta apskrus.
    12. Kepame 200 laipsnių orkaitėje apie 1 val. Tada prapjaukite rankovę ir atidarykite ją. Kepkite dar 20 minučių. Per tą laiką višta apskrus.
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai