Virtų burokėlių salotos
5 (3 įvertinimai)
5 Porcijos
5 val.
Apie receptą
Virtų burokėlių salotų receptas yra vienas populiariausių patiekalų buvusios Sovietų Sąjungos šalyse. Keista, bet salotų šaknys siekia skandinaviškos virtuvės ištakas. Salotos augalinės, todėl jas pasirinko vegetariškos virtuvės atstovai. Yra daug paruošimo variantų, pavyzdžiui, su raugintais kopūstais, šviežiais agurkais, įvairiomis žolelėmis, salotomis ir t.t.. Salotas galima aptepti majonezu ar augaliniu aliejumi.
Paskirtis: Salotų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# DaržovėsReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Burokėliai3~5 vnt
-
Bulvės3~4 vnt
-
Marinuoti agurkai7~10 vnt
-
Žirniai350 gramų
-
Morkos350 gramų
-
Raudonasis svogūnas2 vnt
-
Alyvuogių aliejus150 mililitrai
-
Actas50 mililitrų
-
Druska ir pipiraipagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Kruopščiai nuplaukite burokėlius, bulves ir morkas, sudėkite į didelį puodą ir užpilkite šaltu vandeniu. Daržoves verdu, kol suminkštės (morkos ir bulvės - 20-30 min., burokėliai - 1-1,5 val.). Verdu žalius žirnelius. Daržoves atvėsinu ir nulupu.
-
2. Padažui: į dubenį supilkite alyvuogių aliejų, actą, druską ir pipirus, gerai išmaišykite.
-
Reklama
-
3. Bulves, morkas, svogūnus supjaustykite kubeliais ir suberkite virtus žaliuosius žirnelius ir išmaišykite.
-
4. Smulkiai supjaustykite burokėlius ir suberkite į dubenį, pagardinkite 1/3 paruošto užpilo.
-
Reklama
-
5. Raugintus agurkus smulkiai supjaustykite.
-
6. Į dubenį su burokėliais suberkite agurkus ir išmaišykite.
-
Reklama
-
7. Likusį užpilą užpilkite ant antrojo dubenėlio turinio (su bulvėmis, morkomis ir svogūnais).
-
8. Sumaišykite dviejų dubenėlių turinį ir padėkite salotas porai valandų į šaldytuvą. Skonis skaniausias kitą dieną.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (3 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama