Vienos obuolių pyragas
5 (1 įvertinimai)
6 Porcijos
2 val.
Apie receptą
Jei mėgstate obuolius, būtinai gaminkite Vienos obuolių pyragą. Trapi tešla ir pats subtiliausias obuolių įdaras nepaliks abejingų, o citrusinių vaisių žievelė suteiks itin malonų aromatą. Patariu išmokti pasigaminti Vienos obuolių pyragą – subtilų pyragą, kuris ne tik papuoš jūsų stalą, bet ir visus nustebins savo aromatu bei drėgna tekstūra. Trapios tešlos pagrindas kartu su obuolių ir grietinėlės įdaru patiks kiekvieno skoniui. Jei norite, įdėkite cinamono, vanilės ar imbiero, kad skonis būtų sodresnis. Būtinai naudokite saldžiarūgščius obuolius, jie labai tiks su saldžiu įdaru.
Paskirtis: Pyragų ir tortų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Vaisiai /
# MiltaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Miltai300 gramų (200 g
-
Cukrus225 gramai (100 g
-
Sviestas 175 Gramas (125 gtešlai, 50 g
-
Kiaušiniai2 vnt (vienas įdarui ir vienas tešlai)
-
Grietinėlė300 mililitrų (30% riebumo)
-
Citrinos žievelė1 vnt
-
Saldžiarūgščiai obuoliai4~5 vnt
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite tešlą: persijotus miltus sumaišykite su kepimo milteliais, kubeliais pjaustytą sviestą. Mišinį sutrinkite į trupinius. Įpilkite kiaušinį, išplaktą su cukrumi.
-
2. Išmaišykite tešlą ir dėkite į riebalais išteptą ir miltais pabarstytą skardą. Tešlą tolygiai paskirstykite ant formos dugno ir šonų.
-
Reklama
-
3. Dėkite pagrindą į šaldytuvą 30 minučių ir paruoškite įdarą: kambario temperatūros sviestą išplakite su cukrumi mikseriu, įmuškite kiaušinį, supilkite grietinėlę ir gerai išmaišykite mikseriu.
-
4. Suberkite persijotus miltus ir švelniai išmaišykite mentele. Sudėkite citrinos žievelę. Obuolius nulupkite ir supjaustykite stambiais griežinėliais.
-
Reklama
-
5. Ant pagrindo dėkite obuolius, tolygiai paskirstykite ir užpildykite įdaru. Ant viršaus pabarstykite rudojo cukraus, kad susidarytų graži plutelė. Pyragą kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20 minučių.
-
6. Tada kepkite 180 laipsnių temperatūroje dar 30 minučių. Palikite pyragą formoje, kol jis visiškai atvės, tada atsargiai iškelkite jį į lėkštę. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama