Vengriški balandėliai
5 (1 įvertinimai)
3 Porcijos
2 val. 50 min.
Apie receptą
Balandėliai mėgstami ir ruošiami visame pasaulyje, tačiau kiekviena tauta turi savo variantą. Balandėlius ruošiau vengriškai. Balandėliams gaminti rinkitės keraminį puodą arba kepimo skardą su šonais. Kadangi orkaitės skirtingos, kepimo temperatūrą nuo 175 iki 180 reguliuokite patys. Paruoštus balandėlius galima lengvai perverti peiliu. Kopūsto lapas labai minkštas, bet nebyra.
Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Daržovės /
# MėsaReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Baltasis kopūstas1 kilogramas (maža galvutė)
-
Jautiena350 gramų
-
Kiauliena350 gramų
-
Ryžiai0.5 stiklinės (200 ml stiklinė)
-
Pomidorų pasta50 gramų
-
Vanduo1 stiklinė (arba sultinio)
-
Svogūnai1 vnt
-
Česnakai1~2 skiltelės
-
Grietinė2~3 šaukštai
-
Paprikapagal skonį
-
Juodieji pipiraipagal skonį
-
Rauginti kopūstai500~600 gramų (be sūrymo)
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite reikiamus ingredientus.
-
2. Ryžius nuplaukite šaltame vandenyje. Supilkite ir pusiau išvirkite.
-
Reklama
-
3. Iš pusiau išvirtų ryžių nupilkite vandenį ir vėl nuplaukite. Palikite atvėsti.
-
4. Atskirkite lapus nuo kopūsto. Norėdami tai padaryti, padarykite įpjovimus toje vietoje, kur yra kotelis, ir atsargiai nuimkite lapą.
-
Reklama
-
5. Dideliame puode užvirinkite vandenį. Įmerkite į jį du lapelius ir vėl užvirus palaikykite 5 minutes.
-
6. Į didelį dubenį supilkite šaltą vandenį. Po 5 minučių virimo panardinkite ten kopūstų lapus.
-
Reklama
-
7. Supjaustytą svogūną ir susmulkintą česnaką pakepinkite augaliniame aliejuje, kol suminkštės.
-
8. Paruoškite maltą mėsą. Jautieną ir kiaulieną sumalkite mėsmale. Dubenyje sumaišykite smulkintą mėsą, ryžius, pakepintus svogūnus ir česnakus, kiaušinį, druską, papriką ir juoduosius pipirus. Gerai išmaišyti.
-
Reklama
-
9. Išimkite kopūsto lapą iš vandens dubens. Nukratykite vandens perteklių. Nupjaukite kietą dalį. Įdėkite 1-1,5 valgomą šaukštą maltos mėsos ant kopūsto lapo. Užlenkite šoninius kraštus ir užvyniokite.
-
10. Dubenyje atskieskite pomidorų pastą vandeniu.
-
Reklama
-
11. Raugintus kopūstus sudėkite į gilų, talpų keraminį puodą arba kepimo skardą su šonais. Supilkite pusę atskiestos pomidorų pastos kiekio.
-
12. Sudėkite paruoštus balandėlius. Ant viršaus užpilkite likusią praskiestą pomidorų pastą.
-
13. Uždarykite dangtį. Pašaukite į iki 175-180 laipsnių įkaitintą orkaitę 2 valandoms. Likus 15 minučių iki proceso pabaigos, išimkite balandėlius ir nuimkite dangtį. Supilkite grietinę ir vėl pašaukite į orkaitę, kol procesas baigsis.
-
Reklama
-
14. Balandėlius iškart patiekite prie stalo.
-
15. Patiekalas patiekiamas su raugintais kopūstais, su kuriais buvo kepami balandėliai. Papildomai patiekiama grietinė. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama