Vengriški balandėliai

Vengriški balandėliai

5 (1 įvertinimai)

3 Porcijos
2 val. 50 min.

Apie receptą

Balandėliai mėgstami ir ruošiami visame pasaulyje, tačiau kiekviena tauta turi savo variantą. Balandėlius ruošiau vengriškai. Balandėliams gaminti rinkitės keraminį puodą arba kepimo skardą su šonais. Kadangi orkaitės skirtingos, kepimo temperatūrą nuo 175 iki 180 reguliuokite patys. Paruoštus balandėlius galima lengvai perverti peiliu. Kopūsto lapas labai minkštas, bet nebyra.

Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus: # Daržovės / # Mėsa
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Baltasis kopūstas
    1 kilogramas (maža galvutė)
  • Jautiena
    350 gramų
  • Kiauliena
    350 gramų
  • Ryžiai
    0.5 stiklinės (200 ml stiklinė)
  • Pomidorų pasta
    50 gramų
  • Vanduo
    1 stiklinė (arba sultinio)
  • Svogūnai
    1 vnt
  • Česnakai
    1~2 skiltelės
  • Grietinė
    2~3 šaukštai
  • Paprika
    pagal skonį
  • Juodieji pipirai
    pagal skonį
  • Rauginti kopūstai
    500~600 gramų (be sūrymo)
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite reikiamus ingredientus.
    1. Paruoškite reikiamus ingredientus.
  • Ryžius nuplaukite šaltame vandenyje. Supilkite ir pusiau išvirkite.
    2. Ryžius nuplaukite šaltame vandenyje. Supilkite ir pusiau išvirkite.
  • Reklama
  • Iš pusiau išvirtų ryžių nupilkite vandenį ir vėl nuplaukite. Palikite atvėsti.
    3. Iš pusiau išvirtų ryžių nupilkite vandenį ir vėl nuplaukite. Palikite atvėsti.
  • Atskirkite lapus nuo kopūsto. Norėdami tai padaryti, padarykite įpjovimus toje vietoje, kur yra kotelis, ir atsargiai nuimkite lapą.
    4. Atskirkite lapus nuo kopūsto. Norėdami tai padaryti, padarykite įpjovimus toje vietoje, kur yra kotelis, ir atsargiai nuimkite lapą.
  • Reklama
  • Dideliame puode užvirinkite vandenį. Įmerkite į jį du lapelius ir vėl užvirus palaikykite 5 minutes.
    5. Dideliame puode užvirinkite vandenį. Įmerkite į jį du lapelius ir vėl užvirus palaikykite 5 minutes.
  • Į didelį dubenį supilkite šaltą vandenį. Po 5 minučių virimo panardinkite ten kopūstų lapus.
    6. Į didelį dubenį supilkite šaltą vandenį. Po 5 minučių virimo panardinkite ten kopūstų lapus.
  • Reklama
  • Supjaustytą svogūną ir susmulkintą česnaką pakepinkite augaliniame aliejuje, kol suminkštės.
    7. Supjaustytą svogūną ir susmulkintą česnaką pakepinkite augaliniame aliejuje, kol suminkštės.
  • Paruoškite maltą mėsą. Jautieną ir kiaulieną sumalkite mėsmale. Dubenyje sumaišykite smulkintą mėsą, ryžius, pakepintus svogūnus ir česna...
    8. Paruoškite maltą mėsą. Jautieną ir kiaulieną sumalkite mėsmale. Dubenyje sumaišykite smulkintą mėsą, ryžius, pakepintus svogūnus ir česnakus, kiaušinį, druską, papriką ir juoduosius pipirus. Gerai išmaišyti.
  • Reklama
  • Išimkite kopūsto lapą iš vandens dubens. Nukratykite vandens perteklių. Nupjaukite kietą dalį. Įdėkite 1-1,5 valgomą šaukštą maltos mėsos...
    9. Išimkite kopūsto lapą iš vandens dubens. Nukratykite vandens perteklių. Nupjaukite kietą dalį. Įdėkite 1-1,5 valgomą šaukštą maltos mėsos ant kopūsto lapo. Užlenkite šoninius kraštus ir užvyniokite.
  • Dubenyje atskieskite pomidorų pastą vandeniu.
    10. Dubenyje atskieskite pomidorų pastą vandeniu.
  • Reklama
  • Raugintus kopūstus sudėkite į gilų, talpų keraminį puodą arba kepimo skardą su šonais. Supilkite pusę atskiestos pomidorų pastos kiekio.
    11. Raugintus kopūstus sudėkite į gilų, talpų keraminį puodą arba kepimo skardą su šonais. Supilkite pusę atskiestos pomidorų pastos kiekio.
  • Sudėkite paruoštus balandėlius. Ant viršaus užpilkite likusią praskiestą pomidorų pastą.
    12. Sudėkite paruoštus balandėlius. Ant viršaus užpilkite likusią praskiestą pomidorų pastą.
  • Uždarykite dangtį. Pašaukite į iki 175-180 laipsnių įkaitintą orkaitę 2 valandoms. Likus 15 minučių iki proceso pabaigos, išimkite baland...
    13. Uždarykite dangtį. Pašaukite į iki 175-180 laipsnių įkaitintą orkaitę 2 valandoms. Likus 15 minučių iki proceso pabaigos, išimkite balandėlius ir nuimkite dangtį. Supilkite grietinę ir vėl pašaukite į orkaitę, kol procesas baigsis.
  • Reklama
  • Balandėlius iškart patiekite prie stalo.
    14. Balandėlius iškart patiekite prie stalo.
  • Patiekalas patiekiamas su raugintais kopūstais, su kuriais buvo kepami balandėliai. Papildomai patiekiama grietinė. Gero apetito!
    15. Patiekalas patiekiamas su raugintais kopūstais, su kuriais buvo kepami balandėliai. Papildomai patiekiama grietinė. Gero apetito!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai